NeoPedia
توسط محققان پیشنهاد شد

چند روش آسان برای كنترل فشار روانی در بیماران قلبی

چند روش آسان برای كنترل فشار روانی در بیماران قلبی

نئوپدیا: بیماری عروق كرونر قلب، یكی از مهم ترین و رو به رشدترین بیماری هایی است كه افراد زیادی را در سرتاسر جهان درگیر خود كرده است. محققان برای كاهش بارهای روانی تأثیرگذار در این بیماری، استفاده از روش های غیردارویی را به بوته آزمایش گذاشته و به نتایج جالبی رسیده اند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، اگرچه در دو دهه اخیر پیشرفت های زیادی در درمان بیماران قلبی اتفاق افتاده است، اما شیوع بیماری كرونری قلب همچنان در حال افزایش می باشد، به صورتی كه نزدیك به ۱۵ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند.
بر اساس گزارش های محققین، این بیماری برای خدمات سلامت ملی هم بسیار پرهزینه است. برای مثال، فقط در كشور آمریكا در سال ۲۰۰۷ برآورد هزینه های مستقیم و غیرمستقیم این بیماری حدود ۲.۳۳ میلیون دلار بوده است و اغلب هزینه ها صرف مخارج بیمارستانی شده است. این بیماری صرف نظر از ایجاد محدودیت در فعالیت جسمی، باعث قطع تعاملات اجتماعی، ایجاد فشارهای روانی، اضطراب، و افسردگی، كاهش نشاط، افزایش وابستگی و همینطور بازنشستگی زودرس در بیماران می شود و درنتیجه تأثیراتی بسیار منفی بر كیفیت زندگی دارد.
عواملی نظیر حالات اضطرابی و افسردگی، استرس های اجتماعی، تعارض و رفتار خصمانه به بیان محققان می توانند به انقباض نابهنجار عروق كرونری، افزایش انسداد شریان كرونری، بی نظمی های بدخیم ضربان قلب و درنتیجه ناتوانی قلب منجر شوند. بعلاوه، استرس های روانی اجتماعی حاد و مزمن و هیجانات منفی می توانند شاخصهای ایجادكننده بیماری های كرونر قلبی را تحت تاثیر قرار دهند. درواقع عوامل روانی - اجتماعی به صورت مستقیم یا به واسطه عوامل خطر فیزیولوژیك، احتمال مبتلا شدن به بیماری قلبی را می افزایند و بایستی برای رهایی از آنها، چاره مؤثری اندیشید.
در ارتباط با این موضوع، پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد كرمانشاه، مطالعه ای را انجام داده اند كه در آن اثربخشی روش های غیر دارویی نظیر درمان های شناختی- رفتاری، موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری بر كاهش اضطراب و افسردگی بیماران عروق كرونری مورد ارزیابی علمی واقع شده است.
در این پژوهش كه با مشاركت ۵۲ نفر از بیماران عروق كرونر قلبی بستری در بیمارستان قلب امام علی (ع) شهر كرمانشاه و در سه گروه انجام شده است، محققان، یك پروتكل درمانی را به صورت برگزاری ۱۰ جلسه درمانی شناختی – رفتاری، ۱۰ جلسه تن آرامی رفتاری و ۷ جلسه موسیقی درمانی روی افراد فوق الذكر اجرا كرده اند.
این محققان سپس، داده های به دست آمده را با استفاده از كامپیوتر و از راه روش های آماری، تجزیه وتحلیل كرده اند.
نتایج به دست آمده از این كار علمی نشان داده است كه اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر كاهش اضطراب و افسردگی بیماران عروق كرونری بیشتر از دو درمان موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری است.
سعیده السادات حسینی، استادیار گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد كرمانشاه و همكارانش كه در كنار هم، این پژوهش جمعی را انجام داده اند، در این خصوص می گویند: «بررسی و مقایسه سه روش غیردارویی بر بیماران كرونر قلبی نشان داد كه هر سه روش مورد مطالعه دارای تأثیری مطلوب بر اضطراب و افسردگی هستند اما درمان های شناختی – رفتاری به نحو مطلوب تری بر اضطراب و افسردگی بیماران تأثیرگذارند. تن آرامی و پس ازآن موسیقی درمانی با تفاوت بسیار ناچیز، در رده های بعدی قرار می گیرند».
این محققان با عنایت به یافته های پژوهش خود، پیشنهاد داده اند: «لازم است جهت تسكین و تخفیف اضطراب و افسردگی بیماران از این گونه روش ها استفاده گردد و ازآنجاكه اضطراب بر وضعیت بیماران و نتیجه روش های تشخیصی تاثیر قابل توجهی دارد، پیشنهاد می شود پرستاران، روش های غیردارویی و بدون عارضه كاهنده اضطراب مانند تن آرامی رفتاری و موسیقی درمانی را به كار ببرند».
از این یافته ها، یك مقاله علمی پژوهشی به رشته تحریر درآمده است كه فصل نامه علمی پژوهشی «یافته» متعلق به دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی لرستان به انتشار آن پرداخته است.



1398/10/13
13:49:21
5.0 / 5
4355
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , خدمات
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
NeoPedia