NeoPedia

داروها و تجهیزات پزشكی ایرانی به شرق آفریقا صادر می شود

داروها و تجهیزات پزشكی ایرانی به شرق آفریقا صادر می شود

به گزارش نئوپدیا طبق توافقات ایران و افریقا، مقرر است همكاری هایی در خصوص صادرات دارو و تجهیزات پزشكی ایرانی به شرق افریقا صادر شود.



به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیش نیاز توسعه صادرات داروها و تجهیزات پزشكی ایران، ثبت اقلام پزشكی در بازارهای هدف صادراتی است. ایران جزء كشورهایی است كه از توانمندی های پزشكی خوبی در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی برخوردار می باشد و می تواند این محصولات را به دیگر كشورها صادر كند. شرق آفریقا مقصدی است كه این دفعه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد فرصت صادرات داروها و تجهیزات پزشكی انتخاب شده است.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم كه به دنبال توسعه بازار برای محصولات دانش بنیان داخلی در دیگر كشورها است، شرق آفریقا، را بعنوان یك بازار پرسود و خوب برای فروش محصولات دارویی و پزشكی ایرانی برگزیده است.
با توجه به اهمیت این بازار برای ایران، در نشست مشترك هیات نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سفیر جمهوری اسلامی ایران در كلینیك درمانی جمعیت هلال احمر ایران در كنیا، بر همكاری مشترك میان شركت های ایرانی و شرق آفریقا تاكید گردید.
قرار بر این است كه طبق این مذاكرات و توافقات، ثبت و توسعه صادرات داروها و تجهیزات پزشكی شركت های ایرانی به شرق آفریقا سرعت گیرد. بازاری كه هم اكنون در دست شركت های هندی و چینی است.
بازار دارو و سلامت شرق آفریقا و بخصوص در كنیا یكی از بازارهای رو به توسعه در آفریقا است. این بازار باز و رقابتی فرصت های بی نظیری را برای شركت های دارویی و تجهیزات پزشكی ایران فراهم می آورد و علیرغم تصور و باور عمومی در خصوص فقر جامعه آفریقا و غیر اقتصادی بودن فعالیتهای اقتصادی در رابطه با سلامت در آفریقا، این بازار رو به رشد سودآوری مناسبی برای سرمایه گذاران در این بخش را در بر داشته است.
تعداد كلینیك های درمانی و بیمارستان هایی كه طی ۵ سال قبل در نایروبی كنیا افتتاح شده و به بهره برداری رسیده بواسطه سیاست های حمایتی دولت كنیا رشد قابل ملاحظه ای داشته است. فرهنگ سازی و تشویق مردم به جلوگیری از امراض و بیماری ها به جای درمان هم سبب شده است سهم هزینه های بهداشتی در سبد خانوارها در كنیا افزایش یابد.
قیمت برخی داروهای ژنریك در این كشور تا ۱۰ برابر قیمت آنها در ایران است و چنانچه ساز و كارهای صادرات دارو از ایران هموار و ممانعت های داخلی صادرات دارو از ایران مرتفع شود، زمینه برای كسب سودهای مناسب برای شركت های دارویی ایرانی فراهم است.
باید جایگاه داروهای ایرانی در شرق آفریقا تثبیت شود
در حال حاضر چنانچه هر شركت دانش بنیان دارویی تمایل داشته باشد محصولاتش را در وزارت بهداشت كنیا ثبت كند، ۷۰درصد هزینه های ثبت و كلیه هزینه های كارگزار پیگیر امور ثبت دارو از سوی معاونت علمی و فناوری پرداخت می شود.
بر اساس موافقت نامه همكاری اداره كل تجهیزات پزشكی و مركز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقرر است، بیشتر هزینه های ثبت و دریافت مجوز فروش تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشكی در سایر كشورها توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پرداخت گردد.
این شركتهای حوزه سلامت هستند كه باید از این ظرفیت بوجود آمده برای ایجاد جایگاهی ثابت در بازار شرق آفریقا و بخصوص كنیا بهره ببرند. معاونت علمی و فناوری از استارتاپ ها و ظرفیت های بوجود آمده در كشور برای توسعه توریسم سلامت و زیرساخت های مناسب بوجود آمده در وزارت بهداشت و درمان حمایت می كند. عدم وجود خطوط پروازی مستقیم بین ایران و كنیا یك چالش جدی برای بهره برداری از این مسئله است.
با الگو گرفتن از اقدامات دولت تركیه كه با پرداخت سوبسید به تركیش ایرلاین به تدریج طی ۱۰ سال مسیرهای مستقیم و سود ده به ۳۴ كشور آفریقایی بوجود آمده است، باید با فعال كردن همزمان توریسم سلامت از كنیا به ایران و توسعه و تبلیغ توریسم تفریحی از ایران به كنیا، تلاش نماییم تعداد مسافران را به حد قابل قبولی برسانیم.
با این كار ایجاد خط پروازی مستقیم برای ایرلاین ها سودآور خواهد بود. البته این مسئله باید كارشناسی شود و ابعاد مختلف آن مورد ارزیابی قرار بگیرد.
از طرفی ایرلاین ها هم می توانند با طراحی خطوط پروازی تركیبی در این راه همراهی لازم را با دولت داشته باشند. بعنوان مثال ایجاد یك خط پروازی از تهران به نایروبی و نایروبی به كامپالا اوگاندا و یا دارالسلام تانزانیا شاید بتواند در راه دوم پروازی، زیان مسیر اول ایرلاین را جبران كند تا به تدریج و از راه بازاریابی، تعداد مسافران به حد قابل قبولی برسد.
البته این مسئله بطور قطع باید توسط كارشناسان و شركت های عرضه دهنده خدمات پروازی مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ظرفیت فعال كردن استارتاپ های موفق نظیر فلایتیو و علی بابا برای عرضه خدمات تور در كنار خدمت اصلی آنها را دارد تا ظرف یك بازه ۶ تا ۱۲ ماهه بتوان این خصوص پروازی را سود ده كرد.

1398/11/07
20:31:19
5.0 / 5
4413
تگهای خبر: بین المللی , خدمات , شركت , فروش
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
NeoPedia