NeoPedia
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی تهران:

باید خودرا برای سرمایه گذاری بیشتر در تحقیقات و فناوری ضدویروس آماده نماییم

باید خودرا برای سرمایه گذاری بیشتر در تحقیقات و فناوری ضدویروس آماده نماییم

به گزارش نئوپدیا معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی تهران تأكید كرد: یادمان باشد در شرایط بحران ممكنست كارها باعجله صورت گیرد و ازآنجاكه هر یافته پژوهشی در روش درمان كشور  و ایجاد نیازهای جدید تأثیرگذار است؛ باید پژوهش های مربوط به كرونا از قدرت كافی برای پاسخ به مسائل برخوردار باشند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر محمدعلی صحرائیان با اشاره به وضعیت كشور در مقابله با بحران كرونا اظهار داشت: بعد از شروع بحران كرونا در كشور و مبتلا شدن شمار زیادی از هم وطنان، بنظر می رسد هم اكنون كشور از حالت غافلگیری اولیه خارج شده و روندهای درمانی به خوبی در حال انجام می باشد و بیمارستان های مختلف نیز دراین زمینه سازماندهی شده اند.
وی بابیان اینكه درحال حاضر درمورد ویروس كووید ۱۹ شناخت زیادی نداریم، اظهار داشت: یكی از مسائل مهم دراین زمینه، بحث پژوهش است. با بیماری روبرو می باشیم كه درمورد آن چیز زیادی نمی دانیم. ویروسی كه روندش را نمی دانیم و برای آن مدل سازی می نماییم. درمان ندارد و درمان هایی كه پیشنهاد می شود نیز همه علامت سؤال دارد. خیلی از سؤالاتی كه وجود دارد باید توسط پژوهش هایی كه در كشورمان و نقاط دیگر دنیا انجام می شود پاسخ داده شود و وجود این پرسش ها، اهمیت پژوهش در زمینه كرونا را نشان میدهد.
صحرائیان، با تاكید براینكه، در كنار تحقیق در زمینه درمان، تحقیقات در زمینه پیشگیری و ساخت واكسن نیز باید ادامه پیدا كند، اضافه كرد: نكته اساسی در پژوهش ها این است كه هرچه قدرت مطالعات بیشتر باشد به سؤالاتمان پاسخ درست تری داده می شود. انجام كارآزمایی های بالینی در یك محدوده كوچك، هرچند مطالعه ای را طراحی می كند؛ اما قدرت كافی برای پاسخ و اثبات یك دارو را ندارد و ما به كارآزمایی های چندمركزی باقدرت زیاد نیاز داریم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی تهران از تخصیص گرنت كرونا به پژوهشگران آگاهی داد و اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشكی تهران به محض شروع كرونا، گرنتی را به نام كرونا معرفی نمود كه مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفت. تابحال ۱۵۰ طرح پژوهشی از گرنت كرونا در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی تهران ثبت شده كه ۲۵ طرح آن به صورت كارآزمایی بالینی و در زمینه درمان است. درمان های آزمایشی در بیمارستان های مختلف درحال انجام است و این تحقیقات كماكان ادامه دارد.
وی ادامه داد: یادمان باشد خیلی از نكاتی كه امروز می دانیم بر طبق تحقیقاتی است كه درگذشته و در مراكز علمی مختلف انجام شده و خیلی از مسائلی كه نمی دانیم باید با تحقیقات پاسخ آنرا به دست بیاوریم. درحال حاضر برخی از طرح ها به اختتام رسیده بعضی از طرح ها در نیمه راه است و برخی از طرح ها هم تازه شروع شده كه بعد از پایان، پاسخ ها به جامعه علمی اعلام می شود.
صحرائیان بابیان اینكه نكته اساسی افزایش قدرت و دقت در طرح هاست اضافه كرد: یادمان باشد در شرایط بحران ممكن كارها باعجله صورت گیرد درحالی كه در تحقیقات، هدفمان این است كه هیچ كاری را باعجله انجام ندهیم تا مطمئن شویم این كار درست است و البته در زمان كم بتوانیم به پاسخ صحیح برسیم. براین اساس كمیته اخلاق مصوبه ای را دارد مبنی براینكه پژوهش های حوزه كرونا، قبل از اعلام و انتشار، حتما مجوز وزارت بهداشت و كمیته های اخلاق را ستاندن كرده باشند چون هر یافته ممكن در مدل درمان كشور و یا ایجاد نیازهای جدید تأثیرگذار باشد درحالی كه پاسخ آن بر طبق یك مطالعه كوچك به دست آمده باشد. بنا بر این بسیار مهمست كه در پژوهش ها، دقت كافی، سرعت كافی و قدرت كافی را داشته باشیم تا بتوانیم به جامعه علمی كمك نماییم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی تهران، با اشاره به ورود دانشگاه علوم پزشكی تهران به تحقیقات بین المللی و همكاری با سازمان بهداشت جهانی اظهار داشت: در تحقیقاتی كه WHO در سطح جهان و در كشورهای مختلف انجام می دهد، ورود كشور ایران و بعضی از مراكز دانشگاه علوم پزشكی به این تحقیقات خبر خوبی است كه می تواند در سطح جهانی به ریشه كنی این ویروس كمك نماید.
وی ادامه داد: باید خودمان را برای سرمایه گذاری بیشتر در تحقیقات و فناوری ضدویروس آماده نماییم تا باگذشت زمان، بتوانیم به سؤالاتی كه درمانگران ما دارند پاسخ دهیم. وقتی كرونا وارد كشور شد سؤالات بسیار زیادی عنوان شد. نخستین پرسش این بود كه آیا قرنطینه اعمال شود یا نه؟ سؤالات گوناگون دیگری در زمینه درمان مطرح است كه چه رژیم درمانی برای مردم در نظر گرفته شود كه بتوانیم بهترین كنترل و دسترسی را فراهم نماییم. همه این ها در سایه تحقیقات فراهم می شود و فكر می كنم پاسخ این تحقیقات از دانشگاه های كشور بتواند راهگشای درمان بیماری باشد.
صحرائیان در آخر از فعالیت پژوهشگران قدردانی كرد و اظهار داشت: خیلی از پژوهشگران رشته های مختلف، قسمتی از وقتشان را به كرونا اختصاص داده اند. ثبت بیش از ۱۵۰ طرح طی سه هفته نشان از عزم جدی همكاران عزیزم در دانشگاه علوم پزشكی تهران در عرصه تحقیقات است و این نشانه خوبی است كه كشور بتواند با كرونا به خوبی مبارزه كند و بتوانیم ان شاءالله ریشه كنی این بیماری را روزی جشن بگیریم و با تلاش هایی كه همكارانم در بعد درمان و بعد تحقیقات انجام می دهند بیماری به خوبی كنترل شود.




منبع:

1399/01/19
12:23:36
5.0 / 5
3029
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
NeoPedia