NeoPedia
در قالب یك پژوهش بررسی شد

نیازهای بدن برای مبتلا نشدن به كووید-۱۹

نیازهای بدن برای مبتلا نشدن به كووید-۱۹

به گزارش نئوپدیا با اوج گرفتن شیوع بیماری كووید-۱۹ كه از یك كرونا ویروس جدید منشأ می گیرد، تلاشهای بی شماری در گوشه و كنار جهان برای مقابله با آن شكل گرفته است. یكی از مهم ترین موضوعاتی كه این روزها برای جلوگیری از این بیماری با آن مواجه هستیم، سفارش های تغذیه ای است. محققان كشور، این مورد را بررسی نموده اند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در دسامبر ۲۰۱۹ برای نخستین بار در شهر ووهان استان هوبئی چین، پس ازاین که مردم بدون علت مشخصی گرفتار پنومونی شدند و واکسن ها و درمان های موجود مؤثر نبودند، نوع جدیدی از کروناویروس با قابلیت همه گیری در انسان شناسایی شد. کروناویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها را ایجاد کرده و زیرمجموعه کروناویریده هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری های شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید-۱۹ را شامل می شوند. این ویروس به صورت طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا می کند و تابحال هفت کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شده اند.

به گفته متخصصان، بیماری کووید-۱۹ یک بیماری عفونی به شدت مسری است که توسط یک کرونا ویروس جدید ایجاد می شود که می تواند از انسان به انسان از راه تماس نزدیک منتقل شود و هر فرد آلوده به این ویروس هم به صورت متوسط حدوداً سه فرد دیگر را آلوده می کند.

شباهت ویروس کووید-۱۹ با کرونا ویروس بیماری سارس بیشتر از ۸۲ درصد است. هم اکنون هیچ دارو یا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. به همین دلیل، یافتن روش های جایگزین جهت پیشگیری و کنترل تکثیر و انتشار ویروس احساس می شود. بدین منظور، رعایت کردن یک رژیم غذایی متعادل و سالم که حاوی تمامی مواد مغذی ضروری باشد برای حفظ سلامتی، بسیار اهمیت دارد و امکان دارد در بهبود مقاومت بدن در مقابل کرونا ویروس جدید هم مؤثر باشد.

در این زمینه، یک مطالعه مروری توسط متخصصانی از دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) انجام شده است که در آن مداخلات مبتنی بر تغذیه برای بیماری کووید-۱۹ مورد بررسی قرار گرفته اند.

بنا بر نکات برگرفته از این مطالعه، سوءتغذیه در همه مراحل زندگی منجر به اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود. ازطرفی پاسخ ایمنی به عفونت، خود عاملی برای اختلال در وضعیت تغذیه است.

به گفته کریم پرستوئی، پژوهشگر گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و همکارانش در این تحقیق، «کمبود برخی مواد مغذی منجر به نقص در عملکرد سیستم ایمنی می شود. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی، دریافت کافی ویتامین هایی نظیر A، D، Bs، C و E، املاحی نظیر سلنیم، روی و آهن و همینطور اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا ۳ از رژیم غذایی، لازم است».

آن ها می افزایند: «رساندن مواد مغذی کافی به بدن، تبعات مثبتی چون افزایش عملکرد سیستم ایمنی، کاهش ترشح مولکول های التهابی، کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش قدرت آنتی اکسیدانی بدن، حفظ یکپارچگی غشاء سلول های مبارز، حفظ اتصالات محکم بین سلول ها و پیش گیری از تغییر در ژنوم ویروس را به دنبال دارند و در درمان سارس و مرس که مشابه با کووید-۱۹ هستند هم مؤثر بوده اند».

مجریان این پژوهش معتقدند: «با توجه به این که ویتامین ها و املاح ذکرشده فوق، به طورکلی توان سیستم ایمنی بدن را بالا می برند، رعایت یک رژیم غذایی مناسب برای پیش گیری از مبتلا شدن به کووید-۱۹ قابل سفارش است. بنا بر این باید وضعیت تغذیه ای بیماران مبتلابه کووید-۱۹ هم بررسی شود و بر طبق نتایج آزمایش ها، میزان مکمل های لازم به آنها و به سایر مردم سفارش گردد».

این یافته های علمی پژوهشی در آخرین شماره از ماهنامه علمی پژوهشی طب نظامی وابسته به دانشگاه و پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) انتشار یافته اند.




1399/02/06
14:00:02
5.0 / 5
3172
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , دانشگاه , سیستم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NeoPedia