NeoPedia
در قالب یك پژوهش بررسی شد

تأثیر خاموشی بر میزان تولید و فروش صنایع

تأثیر خاموشی بر میزان تولید و فروش صنایع

به گزارش نئوپدیا نتایج یك پژوهش نشان داده است هر واحد درصد خاموشی بیشتر برای كارگاه های با سهم متوسط انرژی برق، به ترتیب باعث كاهش ۰.۱۱ و ۰.۱۰ درصدی تولید و فروش می شود كه معنادار و كاملا مستحكم است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، سرمایه گذاری در زیرساخت های فیزیکی همواره یکی از وجوه اصلی سیاست گذاری توسعه بوده است. توسعه زیرساخت ها، مشوق سرمایه گذاری افراد در فعالیتهای مختلف اقتصادی می باشد اما عدم توجه به تأمین مالی پایدار این زیرساخت ها و ناکافی بودن درآمدهای دولت برای تداوم عرضه خدمات بعضی از آنها را گرفتار مشکلات کیفی کرده است. پژوهشگران مقاله حاضر معتقدند، در زمینه انرژی برق، قیمت گذاری اشتباه سبب افزایش شدید مصرف برق و در نتیجه بروز خاموشی در سال های اخیر شده است. محققان در پژوهشی تأثیر خاموشی را بر صنایع بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط کوثر یوسفی، استادیار اقتصاد موسسه عالی آموزش و پژوهش برنامه ریزی مدیریت و محمد وصال، استادیار اقتصاد دانشگاه شریف انجام شده است آمده است: « دو دسته داده در این مقاله استفاده شده است. داده های کارگاه های صنعتی و اطلاعات خاموشی. داده های صنعت از اطلاعات خام طرح آمارگیری از کارگاه های صنعتی برای سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ به دست آمده است. این طرح سالیانه به صورت نمونه گیری از کارگاه های بالای ۱۰ نفر و سرشماری کارگاه های بالای ۵۰ نفر توسط مرکز آمار ایران انجام می شود. این داده شامل متغیرهای گوناگونی مانند متغیرهای عملکردی کارگاه، عوامل تولید و موقعیت جغرافیایی کارگاه است.»
در بخشی از این پژوهش آمده است: « دومین داده مورد استفاده، اطلاعات خاموشی است که شامل انرژی توزیع نشده فشار ضعیف( تا سقف ۴۰۰ ولت) و متوسط( تا سقف ۶۳ کیلوولت) از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ به تفکیک شرکت های توزیع است که از وزارت نیرو دریافت شده است.»
نویسندگان این مقاله می گویند: «در زمان قطع برق عملاً انرژی تحویل مشترکین نمی گردد بنابراین محاسبه انرژی توزیع نشده در واقع برآوردی از تقاضایی است که در صورت توزیع انرژی وجود می داشت. وزارت نیرو این برآورد را با عنایت به ساعت مشابه در روز مشابه و از داده های پیشین انجام می دهد. برای نرمالیزه کردن انرژی توزیع نشده لازم است کل انرژی مصرفی در هر منطقه مورد استفاده قرار گیرد. آمار تفصیلی صنعت برق حاوی متغیرهای مختلفی نظیر انرژی تحویلی به هر شرکت توزیع و یا کل انرژی صرفی در هر استان است. در این مطالعه، متغیر خاموشی از تقسیم انرژی توزیع نشده فشار ضعیف و متوسط به انرژی تحویلی هر شرکت توزیع در هر سال به دست می آید.»
در این مقاله آمده است: «سهم خاموشی از کل انرژی تحویلی هر منطقه به صورت متوسط بین ۰.۱۵ تا ۰.۲۱ درصد در سال های مختلف به دست می آید. بررسی پراکندگی خاموشی مبین آن است که استان های محروم (سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد) بیشترین سهم خاموشی را دارند. شهرهای اهواز، مشهد و تهران کمترین سهم خاموشی را در داده مورد بررسی دارند.»
یوسفی و وصال می گویند: « داده های بنگاه های صنعتی و خاموشی به تفکیک هر سال و بر مبنای ۳۹ منطقه توزیع برق با هم ادغام شده اند. ۳۱ منطقه توزیع بر استان های کشور انطباق دارد اما شهرستان های تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز و تبریز جداگانه قابل مشاهده هستند. همینطور استان های مازندران و کرمان به ترتیب به نیمه های غربی شرقی و شمالی جنوبی تفکیک شده اند. برای مرتب کردن داده کارگاه های صنعتی کارگاه هایی که تعطیل شده اند یا تعداد نیروی کار آنها زیر ۱۰ نفر است، حذف شده اند. همینطور ۱۹۳ مشاهده(کارگاه-سال) که کل انرژی الکتریکی آنها بیشتر از ۵ درصد انرژی تحویلی به شرکت توزیع مربوطه است حذف شده اند.»
بنا بر آن چه در این مقاله آمده است، داده نهایی شامل بیشتر از ۲۰ هزار کارگاه مجزا واقع در ۳۹ منطقه توزیع طی سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ است.
محققان جهت بررسی عملکرد از متغیرهای نظیر تولید و فروش سرمایه گذاری نیروی کار و بهره وری بهره برده اند.
نویسندگان این مقاله بعد از بررسی ها و محاسبات می گویند: « نتایج مبین آن است که هر واحد درصد خاموشی بیشتر برای کارگاه های با سهم متوسط انرژی برق، به ترتیب باعث کاهش ۰.۱۱ و ۰.۱۰ درصدی تولید و فروش می شود که معنادار و کاملا مستحکم است. این اثر منفی با قدر مطلق کوچکتری در شاخص های تولید مانند سرمایه، مواد اولیه و بهره وری هم مشاهده می شود، لیکن معنادار نیست. در مجموع با عنایت به غیر معناداری اثرات بر شاخص های تولید، نمی توان اثر منفی بر تولید و فروش را در اجزای آن ها(شامل سرمایه، نیروی کار، بهره وری، سرمایه گذاری و مانند آن ها) دنبال کرد.»
این مقاله در نودودومین شماره بیست و هفتمین دوره فصلنامه پژوهش ها و سیاست های اقتصادی انتشار یافته است.



1399/02/22
17:19:00
5.0 / 5
2753
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
NeoPedia