NeoPedia

آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به كرونا وجود دارد؟

آیا احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به كرونا وجود دارد؟

به گزارش نئوپدیا محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران می گویند: كووید-۱۹ یك بیماری تنفسی است كه از فرد بیمار به فرد دیگری توسعه پیدا می كند. این یك بیماری ناشی از غذا نیست و شواهد زیادی در خصوص انتقال كروناویروس جدید از راه غذا، ظروف غذا یا بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد. در شرایط اپیدمی بیماری، به منظور ایمنی غذا پیشنهاد می شود بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و پیش از خوردن غذا حداقل ۲۰ ثانیه دست ها با آب و صابون شسته شوند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی شواهد موجود به پرسشی درباره احتمال آلوده بودن مواد غذایی وارداتی به ویروس کرونا پاسخ داده اند.
آنها می گویند: ویروس کرونا نمی تواند در غذا تکثیر شود. این ویروس برای تکثیر و زنده ماندن به یک حیوان زنده و یا یک میزبان انسانی نیاز دارد. همینطور می تواند روی سطوح یا اشیا مدتی زنده بماند. تحقیقات نشان می دهد که امکان دارد ماندگاری ویروس از چند ساعت تا چند روز طول بکشد که به سطح، دما و رطوبت محیط بستگی دارد. مرکز کنترل بیماری های آمریکا می گوید اگر فرد بعد از لمس یک سطح آلوده، چشم و دهان خویش را لمس کند، می تواند مبتلا شود اما به نظر می آید این مسیر منبع اصلی انتقال نباشد.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل بیماری ها و سازمان غذا و دارو هنوز شواهدی که نشان دهد ویروس کرونا از راه مواد غذایی و یا بسته بندی مواد غذایی قابل انتقال باشد، وجود ندارد.
اگر یک کارگر آشپزخانه یا پیشخدمت که بیمار و یا ناقل ویروس می باشد، غذا را لمس کند امکان دارد ویروس از راه غذای تازه مانند گوشت و ماهی منتقل شود. اما رعایت دستورالعمل های تهیه مواد غذایی، خطر انتقال بیماری از غذای منجمد خیلی کم می شود. همینطور سفارش می شود میوه و سبزیجات تازه، پیش از مصرف زیر آب جاری شسته شوند و برای شستن مواد غذایی از صابون، ضدعفونی کننده یا مواد شوینده استفاده نشود.
سازمان غذا و دارو اشاره می کند که این ویروس همینطور قادر به زندگی بر روی بسته بندی مواد غذایی وارداتی نیست و صرفاً برای مدت کوتاهی بر روی یک سطح زنده می ماند. ولی برای ایمنی غذا پیشنهاد می شود که بسته بندی سطحی ماده غذایی ترجیحا شسته، ضدعفونی و یا دور انداخته شود و پیش از خوردن غذا، حداقل ۲۰ ثانیه دست ها با آب و صابون شسته شوند.




منبع:

1399/05/13
23:06:47
5.0 / 5
2462
تگهای خبر: دانشگاه , مواد غذایی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NeoPedia