NeoPedia
در یك پژوهش عنوان شد

عصاره ای برای از بین بردن باكتری ها

عصاره ای برای از بین بردن باكتری ها

به گزارش نئوپدیا یافته های یک مطالعه در مورد اثر عصاره های مختلف برگ گیاه به لیمو بر چهار نوع باکتری نشان داد که این گیاه دارای خاصیت ضد میکروبی است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها موجب شیوع گونه های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیک و همین طور بروز اختلالات و عوارض جانبی حاصل از آن شده است. بنا بر این پژوهشگران به دنبال یافتن آنتی بیوتیک های جدید برای مقابله با باکتری های مقاوم هستند.

گیاهان از دیرباز بعنوان یکی از منابع درمان، استفاده می شدند و از نظر پزشکی اهمیت زیادی داشتند. امروزه نیز پژوهشگران گیاهان و ترکیبات آنها را برای یافتن داروهای با منشا گیاهی و با اثرات جانبی کم تر، بررسی می کنند.

گیاه به لیمو، یکی از گیاهان بومی کشور است که در شمال ایران کشت می شود. در طب سنتی از این گیاه برای درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی و... استفاده می شود. بعضی از پژوهش ها تاثیر ضد باکتریایی این گیاه را تایید نموده اند. بنا بر این پژوهشگران با طراحی مطالعه ای تاثیر عصاره های مختلف برگ گیاه به لیمو را بر باکتری های باکتری های استرپتوکوکوس پیوژن، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، کلبسلا پنومونیه و بروسلا ملی تنسیس بررسی کردند.

«شهرزاد نصیری سمنانی»؛ استادیار گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و «نسترن قاسم پور»؛ دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه در این مطالعه مشارکت داشتند.

پژوهشگران برای انجام این مطالعه، برگ های درخت به لیمو را در فصل بهار از استان گلستان جمع آوری کردند و بعد از جدا کردن قسمت های زاید، برگ ها را خشک کردند.

برای انجام این مطالعه با بهره گیری از برگ آسیاب شده به لیمو، عصاره های آبی، اتانولی و استونی برگ ها استخراج شدند و اثر آنها بر چهار نوع باکتری، هم در وضعیت آزمایشگاهی و هم بر روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

بررسی های این مطالعه نشان داد که در وضعیت آزمایشگاهی و محیط کشت، با افزایش غلظت عصاره های گیاهی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی، استونی و الکلی افزایش می یابد. در این بررسی مشخص شد که اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی و استونی بسیار بیشتر از عصاره آبی است.

برای بررسی تاثیر عصاره های مختلف برگ بر موش های آزمایشگاهی نیز ۴۸ موش آزمایشگاهی در چهار دسته ۱۲ تایی قرار گرفتند و هر گروه با یک نوع باکتری آلوده شدند. بعد از یک روز نیز با تزریق عصاره های مختلف از گیاه به لیمو، تاثیر این گیاه در از بین بردن عفونت مورد بررسی قرار گرفت.

این بررسی نشان داد که عصاره های استونی و اتانولی به لیمو در موش ها اثر ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره آبی به لیمو دارند. پژوهشگران مشاهده نمودند که باکتری بروسلاملی تنسیس کم ترین حساسیت و باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز بیشترین حساسیت را به عصاره های مختلف به لیمو دارند.

پژوهشگران درباب نتایج به دست آمده از این مطالعه می گویند: «در مجموع نتایج این بررسی نشان داد که عصاره های آبی، اتانولی و استونی استخراج شده از گیاه دارویی به لیمو در وضعیت In vitro و In vivo دارای فعالیت ضد میکروبی و باکتری کشی مقابل باکتری های استرپتوکوک پیوژن، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، کلبسلا پنومونیه و بروسلا ملی تنسیس هستند».

یافته های این مطالعه پاییز سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های برگ گیاه به لیمو بر باکتری های استرپتوکوکوس پیوژن، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، کلبسلا پنومونیه و بروسلا ملی تنسیس در وضعیت آزمایشگاهی و مدل حیوانی» در فصل نامه علمی پژوهشی فیزیولوژی و تکوین جانوری، انتشار یافته است.



1399/10/18
23:58:52
0.0 / 5
1045
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
NeoPedia