NeoPedia
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم :

در شرایط خاصی قرار داریم، آرام آرام باید از بودجه های دولتی دل بكنیم

در شرایط خاصی قرار داریم، آرام آرام باید از بودجه های دولتی دل بكنیم

نئوپدیا: معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ضمن تاكید بر لزوم تغییر پارادایم های ذهنی در شرایط خاص كنونی، اشاره كرد: تغییرات سریع رخ می دهد و ما باز باید بازبینی در پارادایم های ذهنی خودرا هم اكنون كه در دو سوم شیب رشد هستیم انجام دهیم. این را در نظر گیریم كه هرجا چالش های كشور به دستگاه های مختلف سپرده شده به مشكل برخورده ایم و باید به سمت تیم سازی برویم.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، مسعود برومند در چهل و نهمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی سراسر كشور كه بامداد امروز (چهارشنبه ۱۰ بهمن) برگزار شد، ابتدا به شرایط پژوهش و فناوری كشور پس از انقلاب اسلامی اشاره نمود وتوضیح داد: در آن زمان تعداد دانشگاه ها محدود بود و با حدود ۲ الی ۳ پژوهشگاه در حوزه فناوری تقریباً هیچ كار به خصوصی انجام نمی دادیم. ضمن آن كه در تأمین نیروی انسانی از پزشكان خارجی استفاده می كردیم كه در چنین فضای جهاد دانشگاهی با تفكر انقلابی و در جهت خودكفایی كشور و با هدف گام برداشتن در راه خودكفایی كشور متولد شد.
وی با اشاره به این كه در ضمن سال ها اتفاقات بسیاری افتاد و نتایج كارهای پژوهشی به تدریج بیرون آمد، تشریح كرد: امروز به جای ۶۰۰ تا ۷۰۰ مقاله در سال ۴ یا ۵ هزار مقاله ISI داریم. مبلغ قراردادهای جاری كشور با صنعت هزار میلیارد تومان است و بالغ بر ۴۲ هزار نفر در پارك های علم و فناوری و مراكز رشد كشور مشغول به كار هستند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان این كه به حوزه فناوری و كارآفرینی دیر ورود كردیم، اشاره كرد: جهانی سازی در دنیا رشد كرده و اتحادیه های منطقه ای برای همكاری شكل گرفته است؛ همین طور زنجیره های تأمین جهانی شكل گرفته و با رشد فناوری اطلاعات همه به دنبال كیفیت بالاتر و قیمت پایین تر هستند. در همین حین صنعت باز تغییر شكل پیدا كرده و در سال های آینده امكان دارد شاهد باشیم بعنوان مثال مفهوم خودرو تغییر می كند و در چارچوب پكیجی كه قطعات آن قابل وصل شدن هستند، مطرح می شود.
برومند اضافه كرد: همین طور باید منتظر این باشیم كه به دنبال تغییر روش های تولید، منابعی همچون نفت از چرخه اقتصاد جهانی خارج شده و منابعی دیگری وارد شوند چونكه امروز مسئله محیط زیست مطرح است.
برومند با اشاره به این كه غفلت های مشخص در بعضی دوره های زمانی سبب شده در مورد زمین، خاك، هوا و غیره نگران باشیم اظهار داشت: تغییرات اقلیمی باز به همه موارد بالا اضافه شده و امروز جابجایی نیروی انسانی به جهت بحران ریزگرد را شاهد می باشیم.
وی ذیل لزوم توسعه همگن در كشور از تفاوت های شدید به لحاظ توسعه یافتگی انتقاد نمود و اظهار داشت: این مساله بافت زندگی اجتماعی را به هم ریزد. این در شرایطی است كه همه چیز در دنیا به سمت هم گرایی می رود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان این كه ما در كشور گروه را می شناسیم اما با تیم آشنایی نداریم اظهار نمود: در شرایط خاصی قرار گرفتم و باید در پارادایم های ذهنی خود بازبینی نماییم در حالیكه عملاً مشغول چانه زنی برای گرفتن بودجه، سهم بندی ها و غیره هستیم. این در شرایطی است كه تغییر پارادایم های ذهنی دقیقاً باید زمانی اتفاق افتد كه ما به حل مسائل امیدواریم اما انتظار دارم مسائل بیشتری باز در آینده رخ دهند.
وی تغییرات در دانشگاه ها را مورد تاكید قرار داد و اظهار داشت: دانشگاه درحال حاضر نمی تواند بگوید وضعیت من فقط تربیت نیروی انسانی است؛ پژوهش نباید فقط به كسب اعتبار جهانی متمركز شود بلكه باید به توسعه ملی بینجامد؛ بدین سبب دانشگاه ها مجبور به ورود به حوزه های كارآفرینی وتجاری سازی هستند.
برومند با اشاره به این كه جهاد دانشگاهی با دانشگاه ها فاصله گرفته است تصریح كرد: این نهاد باید نسبت خود با بخش خصوصی و باز با دستگاه های اجرایی مشخص نماید و این را در نظر گیرد زنجیره تأمین جهانی شكل گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درانتها ذیل برنامه های شورای عتف اشاره كرد: ابتدا باید ببینم كه در حوزه پژوهش و فناوری كشور چه اتفاقی می افتد و مشاركت بین دستگاه ها را بیشتر كرده و در برنامه ریزی های پژوهش و فناوری مسائل آینده را باز در كنار چالش های حال حاضر در نظر گیریم. ضمن این كه در این شورا نگاه به این سمت است كه آرام آرام از بودجه های دولتی دل بكنیم.



1397/11/10
23:50:16
5.0 / 5
4433
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , تولید , خودرو
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
NeoPedia