NeoPedia

كود سبز، عاملی برای افزایش حاصلخیزی خاك

كود سبز، عاملی برای افزایش حاصلخیزی خاك

به گزارش نئوپدیا لرستان یک عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: یکی از طریق کارهای مؤثر در جهت افزایش حاصلحیزی خاک و بالا بردن مواد آلی آن استفاده از کود سبز است.


صمد عبدی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: اثرات نامطلوب کودها و آفت کُش ها بر محیط زیست سبب توجه بیشتر و استفاده از روش هایی شده که در آن نیازی به مصرف مواد شیمیایی نبوده یا کم باشد.
وی افزود: این هدف سبب شده که باتوجه به کشاورزی بوم شناختی، بحث پایداری در کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد که یکی از طریق کارهای مؤثر در جهت افزایش حاصلحیزی خاک و بالا بردن مواد آلی آن استفاده از کود سبز است.
عبدی ضمن اشاره به این که منظور از کود سبز شُخم زدن گیاه در خاک بعد از رُشد کافی و بدون برداشت محصول است، خاطرنشان کرد: اثر کود سبز بر خصوصیات فیزیکی خاک همانند کود حیوانی است ولی کود سبز عملاً مواد غذایی به خاک اضافه نمی کند بلکه آنچه را که در خلال رشد خود از خاک جذب کرده و در خود ذخیره نموده را به خاک برمی گرداند.
عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: از سوی دیگر کود سبز با جذب و ذخیره مواد غذایی در خود از شسته شدن آنها جلوگیری می کند و علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک نقش بسیار مؤثری در کاهش تراکم علف های هرز دارد.
وی تاکید کرد: درواقع گیاهانی که بعنوان کود سبز کِشت می شوند مقدار نور و رطوبت را برای علف های هرز کم می کنند و در نتیجه رُشد آنها کاسته می شود.
عبدی ضمن اشاره به این که از هر گیاهی برای تهیه کود سبز نمی توان استفاده کرد، اضافه کرد: گیاهان مورد استفاده برای این امر باید خصوصیت هایی مانند، رُشد سریع، نداشتن اثرات فیتوتوکسینی بر رُشد محصول بعدی، تراکم بالا، داشتن شاخ و برگ فراوان و پُرآب، به سادگی در خاک های فقیر رُشد کند و انساج قوی داشته باشد.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار داشت: ازجمله اهداف کود سبز می توان به افزایش ماده آلی خاک، حفظ مواد غذایی خاک، پیشگیری از فرسایش خاک و کنترل علف های هرز اشاره نمود.
وی افزود: کود سبز را حداقل دو هفته پیش از کاشت محصول اصلی به خاک برمی گردانند، هرچه درصد مواد خشبی کود بیشتر و ازت آن کمتر باشد، باید با فاصله زمانی طولانی تری از کاشت محصول اصل به خاک برگردانده شود.




منبع:

1399/10/23
15:46:36
0.0 / 5
1135
تگهای خبر: آموزش , مواد غذایی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
NeoPedia