NeoPedia
رییس پژوهشگاه ICT در گفت وگو با نئوپدیا مطرح كرد

استقبال نشدن از فراخوان پشتیبانی از پایان نامه ها با وجود بودجه ۱۰میلیاردی

استقبال نشدن از فراخوان پشتیبانی از پایان نامه ها با وجود بودجه ۱۰میلیاردی

به گزارش نئوپدیا، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد حمایت این پژوهشگاه از پایان نامه ها اظهار داشت: پژوهشگاه ICT سال قبل نزدیک به 10 میلیارد تومان برای پشتیبانی از پایان نامه ها بودجه کنار گذاشته بود، ولی تعداد متقاضیان برای این مساله بسیار کم بود.



سید محمد رضوی زاده در گفت و گو با ایسنا، در مورد ارتباط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با دانشگاه ها و پشتیبانی از پایان نامه های دانشجویی، توضیح داد: همکاری ما با دانشگاه ها بیشتر در قالب پروژه های مشاوره ای است که یک بخش زیادی از کار ما را به خود اختصاص می دهد. بحث استخدام نخبگان هم وجود دارد که با همکاری بنیاد ملی نخبگان به انجام می رسد. همین طور به کارگیری سربازنخبه نیز بخش دیگر از این ارتباط است که فارغ التحصیلان دانشگاه تحت عنوان سرباز نخبه از جانب بنیاد ملی نخبگان به ما معرفی می گردند.

وی اشاره کرد: مرکز نوآوری پژوهشگاه نیز برای پشتیبانی از دانشگاهیان و شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های دانشگاهی است. بعلاوه اقداماتی مثل کارآموزی و فرصت های مطالعاتی نیز در این پژوهشگاه وجود دارد.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ما در مسئله ارتباط با دانشگاه ها نیازمند کمک هستیم؛ اشاره کرد: ما برای پشتیبانی از پایان نامه ها فراخوان داده ایم؛ ولی هنوز آن طور که انتظار داشتیم، از این مساله استقبال نشده است.

رضوی زاده با اشاره به اینکه سال قبل پژوهشگاه ICT نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای پشتیبانی از پایان نامه ها بودجه کنار گذاشته بود، اظهار داشت: برای هر پایان نامه دکتری حداقل ۴۰ میلیون تومان و برای پایان نامه کارشناسی ارشد ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته بودیم. حوزه مد نظرمان برای حمایت نیز مربوط به پایان نامه های حوزه ICT مورد نیاز کشور بود و در نظر داشتیم که اگر این پایان نامه ها منجر به محصول شود، این مبالغ افزایش پیدا کند. از تمام مسیرهای در دسترس نیز در این خصوص اطلاع رسانی انجام دادیم، ولی تعداد متقاضیان برای این مساله بسیار کم بود. امسال هم اهتمام می نماییم این مبالغ افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه این ارتباط برای ما بسیار مفید می باشد، اظهار داشت: اگر بتوانیم پایان نامه های بیشتری جذب نماییم، برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فایده دارد، چونکه می تواند پایان نامه ها را به سمت نیازهای واقعی کشور سوق دهد. همین طور این ارتباط برای ما یک مزیت بزرگ است و بوسیله آن می توانیم پتانسیل هایی که در کشور وجود دارد را شناسایی نماییم.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه شناسایی متخصصان این حوزه، توضیح داد: بعضاً در یک حوزه خاص ۴ نفر از اساتیدی که در تهران هستند و ما با آنها همکاری می نماییم، شناخته شده هستند؛ ولی ممکنست یک استادی در دانشگاه شهرستان باشد که با تیم خوب کارهای خوبی انجام می دهد، ولی ما ابزاری برای شناسایی آنها نداریم. ما زمینه پشتیبانی از پایان نامه ها را فراهم کردیم که افراد خودشان را به ما معرفی کنند تا در کنار پشتیبانی از آنها، بتوانیم افراد توانمندی که در دانشگاه های دور درحال فعالیت هستند را شناسایی کرده و از پتانسیل آنها در شبکه ای که میان وزارت ارتباطات، وزارت علوم، شرکت های خصوصی بخش ICT و دیگر ذی نفعان این حوزه وجود دارد، استفاده نمائیم.

رضوی زاده در پاسخ به ایسنا درباره ی موانعی که در راه ایجاد ارتباط بین پژوهشگران، صنعت و دستگاه های مختلف وجود دارد، توضیح داد: یکی از این موانع اطلاع رسانی است. همین طور یکی از مشکلاتی که هم اکنون در کشور ما در عرصه ICT وجود دارد، بحث نیروی انسانی است و عوامل مختلفی در ایجاد آن نقش دارد. ما دراین زمینه درحال صحبت با بخش ارتباط با صنعت وزارت علوم هستیم.

وی افزود: یکی دیگر از این عوامل که ما شناسایی کردیم، این است که دانشجویان در عرصه هایی کار می کنند که شاید بعدها در کشور دراین زمینه مشتری نداشته باشد و خود دانشجویان ببینند که مشتری دانش آنها آن سوی مرزها است و به سمت آنها می روند.

رییس پژوهشگاه ICT با اشاره به اینکه تلاش می نماییم که با کمک وزارت علوم در سطح دانشگاه ها هسته های پژوهشی ایجاد نماییم، اظهار داشت: تلاش می نماییم بطورمثال یک دانشگاه را به سمت حوزه دیتا سنتر ببریم تا یک گروه از اساتید و دانشجویان فقط در این زمینه کار کنند. الان استاد بصورت پراکنده یک سری پایان نامه تعریف می کند. این شیوه موجب می شود که دانشجو در نهایت فایده کار خودش را در کشور نبیند و استاد هم در طول دوره کاری خود هیچگاه در یک حوزه تخصصی رشد پیدا نمی نماید. هم اکنون وزارت علوم بدنبال پیگیری این مساله است و ما نیز در عرصه ICT کمک می نماییم حوزه های مورد نیاز کشور را معرفی نماییم.

وی اشاره کرد: پیش بینی می نماییم اگر دانشجویان با این روش تربیت شوند و برای آنها به این شیوه پایان نامه تعریف شود و آموزش داده شوند، به سرعت می توانند جذب بازار کار شوند؛ چون نیاز کشور در آن حوزه بوده است. همین طور خودشان احساس اثرگذاری بیشتری برای کشور می کنند و از این طریق احتمال ماندگاری آنها در کشور نیز بیشتر می شود. بعلاوه چون نیروهای تخصصی آموزش دیده هستند، می توانند تاثیرگذاری بیشتری در بخش ICT کشور داشته باشند.




1402/03/04
12:57:22
5.0 / 5
320
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
NeoPedia