NeoPedia
محققان ایرانی بررسی كرده اند

چالش های خانواده ها در تربیت جنسی فرزندان

چالش های خانواده ها در تربیت جنسی فرزندان

به گزارش نئوپدیا تربیت جنسی صحیح فرزندان، یكی از مهم ترین مسائلی است كه خیلی از خانواده ها در مورد نحوه انجام آن گرفتار ابهامات زیادی هستند. محققان برای كمك به رفع این مشكل، یك مطالعه پژوهشی انجام داده و ماجرا را زیر ذره بین تحقیقاتی خود برده اند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، تربیت تحت عنوان رشد تدریجی و هماهنگ همه استعدادهای آدمی تعریف می شود و در این میان، حوزه تربیت جنسی بخش تأثیرگذاری از تربیت است. باوجوداینكه سلامت جنسی از بخش های ارزشمند تربیت جنسی به حساب می آید، این تنها بخش كوچكی از برنامه تربیت جنسی است و همین نكته چالش هایی را در آموزش جنسی به كودكان و نوجوانان برای والدین بوجود می آورد. پدران و مادران نمی توانند و نباید نسبت به مسائل و سؤالات جنسی فرزندان خود بی تفاوت باشند، چونكه خیلی از دشواری های جنسی بزرگ سالی، ریشه در دوران كودكی دارد.
به عقیده متخصصان، تربیت جنسی از دشوارترین بخش های تربیت است، چونكه ازیك طرف والدین در مورد آگاه كردن فرزندان خود در این مسائل در هراس هستند و این تصور را دارند كه آگاهی فرزندانشان نسبت به مسائل جنسی، سبب گمراهی آنها خواهد شد و از سوی دیگر، حجب و حیا و شرم والدین هم در عرضه اطلاعات جنسی به فرزندان، سبب ایجاد چالش برای آنان در این مسئله می شود.
سطح اطلاعات نوجوانان از مسائل جنسی، تحت تأثیر عوامل مختلف و به هم پیوسته ای شامل عوامل فردی، عوامل خانوادگی، جامعه و عوامل اجتماعی قرار دارد. اما جلوگیری از كسب اطلاعات غلط توسط نوجوانان تنها از راه افزایش آگاهی و آموزش در مدارس امكان پذیر نیست و درواقع، سهم عظیمی از این آموزش ها بایستی در خانواده صورت گیرد.
تعدادی از پژوهشگران دانشگاه شیراز در مورد این موضوع، مطالعه ای پژوهشی را به انجام رسانده اند كه در آن، چالش های والدین در آموزش جنسی به فرزندان مورد بررسی و ارزیابی علمی واقع شده است.
در این مطالعه كیفی، داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته فردی جمع آوری شد و سپس این اطلاعات مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته های این مطالعه نشان داده است كه باوجود تغییرات گسترده فرهنگی در مورد مبحث آموزش مسائل جنسی در جامعه ایران، همچنان فرهنگ غالب در جامعه و خانواده ها، برخورد خاموش و بااحتیاط شدید با این مسائل است.
در این رابطه، نگین بخشی، محقق گروه روان شناسی تربیتی دانشكده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز و همكارش می گویند: «والدین معمولاً بر این باور هستند كه آموزش مسائل جنسی باید با عنایت به سن فرزندان صورت گیرد، اما در مورد این كه در سنین مختلف چه مسائلی مطرح شود، نظرات گوناگونی وجود دارد. اما دركل عده ای باور دارند كه سن فرزندشان برای دانستن چنین موضوعاتی خیلی كم است».
این پژوهشگران می افزایند: «نتایج مطالعات نشان می دهد كه افزایش اطلاعات نوجوانان در زمینه مسائل جنسی، نه تنها منجر به فعالیت های جنسی زودهنگام و تعدد شركای جنسی نمی گردد، بلكه تربیت جنسی كارآمد و مناسب، بیشتر به خویشتن داری و تأخیر در آمیزش می انجامد و در موقعیت های دشوار تصمیمات عاقلانه تری می گیرند».
بر مبنای یافته های تحقیق فوق كه در مجله «تحقیقات كیفی در علوم سلامت» انتشار یافته اند، عوامل تأثیرگذار بر آموزش مسائل جنسی نشان داد كه والدین از این كه مقابل فرزندانشان قرار بگیرند و به ندانستن بعضی مسائل اعتراف كنند، بسیار واهمه داشتند.
به بیان مجریان پژوهش یاد شده، ضرورت برنامه های آموزشی رسمی و غیر رسمی درباره مسائل جنسی برای دختران و پسران احساس می شود. درواقع، ازآنجاكه خیلی از والدین به علت شرم نابه جا یا عدم آگاهی كافی از عرضه توضیحات دراین باره خودداری می كنند، عرضه آموزش های اجتماعی هم به والدین و هم به نوجوانان، اهمیت دوچندانی می یابد.
مجله تحقیقات كیفی در علوم سلامت، متعلق به دانشگاه علوم پزشكی كرمان است.



1398/05/12
17:45:04
5.0 / 5
4630
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
NeoPedia