NeoPedia
در قالب یك پژوهش بررسی شد

تاثیر رفتار والدین بر فعالیت بدنی كودكان

تاثیر رفتار والدین بر فعالیت بدنی كودكان

نئوپدیا: با گسترش فناوری و صنعتی شدن جوامع، سبك زندگی فعال افراد به سبك زندگی بی تحرك تغییر پیدا كرده است. این بی تحركی عوارض و نتایج منفی بسیاری دارد. فعال بودن بدنی یا داشتن ˮفعالیت بدنیˮ می تواند سبب كاهش این بی تحركی و عوارض ناشی از آن شود.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، امروزه افراد خیلی كمی تغذیه سالم دارند و در فعالیت بدنی منظم مشاركت می كنند. از منظر سلامت عمومی، این بی تحركی تمایل به همه گیر شدن دارد. بی تحركی در میان كودكان رو به افزایش است و مهم ترین مشخصه آن شیوع چاقی در میان این قشر است، قسمتی از این بی تحركی ناشی از فناوری مدرن است كه فعالیت بدنی افراد را كاهش داده است.
پژوهشی كه درباب نقش خانواده در نهادینه كردن فعالیت بدنی در كودكان، توسط تیم پژوهشگران متشكل از احمدعلی آصفی( استادیار مدیریت ورزشی دانشكده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان)، امیر قنبرپورنصرتی(استادیار مدیریت ورزشی دانشگاه كاشان) انجام شده، نشان می دهد: « اقدامات بی شماری برای افزایش سطح فعالیت بدنی در كودكان انجام گرفته است و موثرترین مداخلات برای افزایش بدنی موفقیت هایی را در كمك به كودكان برای شروع فعالیت بدنی نشان داده اند. فعالیت بدنی عادت وار كه در طول زمان استمرار دارد، فواید سلامتی بی شماری را به وجود می آورد.»
در این پژوهش یافته ها نشان می دهد: «اگر والدین بخواهند فرزند خودرا فعال بپرورانند و او را به فعالیت بدنی و تحرك جهت دهند، باید خود مدل و الگوی رفتار و عملی باشند كه آنرا برای فرزند خویش خواستارند. والدینی كه بین عمل و گفتارشان تفاوت است، هیچ گاه نخواهند توانست در فرزندان موثر باشند. از طرفی تشویق كودكان از طرف اعضای خانواده نیز می تواند عامل مهمی در پذیرش، شروع و استمرارفعالیت بدنی توسط آنان باشد.»
در این پژوهش آمده است: « در سال های اولیه زندگی، والدین الگوی مهمی برای رفتارهای كودكان هستند و كودكان در این سال ها اهتمام در تقلید و الگو برداشتن از والدین خود دارند. والدین تاثیرات عمیق و سرنوشت سازی بر كودكان خود دارند، گفتار آنها سند است و رفتارشان الگو و مدل است، بطوریكه رفتار فرزندان انعكاسی از رفتار والدین دانسته می شود؛ بدین جهت والدین فعال یا والدینی كه سبك زندگی فعال را ترجیح می دهند، به عبارتی دستورالعمل های فعالیت بدنی را رعایت می كنند، فرزندان نیز به انجام این فعالیت ها بیشتر سوق می یابند»
در نتایج این پژوهش آمده است: « خانواده مهم ترین نهاد موثر بر تغییر نگرش و عادت پذیری افراد به فعالیت بدنی و ورزش است و می تواند نقش مهمی در نهادینه كردن فعالیت بدنی در كودكان بازی كند.
والدین تاثیر حیاتی بر الگوهای فعالیتی كودكانشان دارند، بطوریكه می توانند اثر بزرگی بر جذب كودكانشان به فعالیت بدنی و مشاركت در آن داشته باشند.»
این پژوهش در شماره یكم نشریه "پژوهش های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش" به چاپ رسیده است.




منبع:

1398/07/02
14:01:15
5.0 / 5
4630
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
NeoPedia