NeoPedia
رئیس مركز تحقیقات بیماری های پستان از نتایج یك پژوهش خبر داد

ارتباط شاخص توده بدنی و سرطان سینه

ارتباط شاخص توده بدنی و سرطان سینه

به گزارش نئوپدیا رئیس مركز تحقیقات بیماری های پستان دانشگاه علوم پزشكی تهران اظهار داشت: نتایج مطالعه صورت گرفته در این مركز، ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطان های وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می رسید كه رابطه ای بین چاقی و هورمون های سه گانه منفی وجود داشته باشد كه البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد.


دكتر رامش عمرانی پور در گفت و گو با ایسنا، درباره تحقیقات این مركز اظهار داشت: از آنجایی كه مركز تحقیقات بیماری های پستان مركز نوپا و تازه تاسیسی است، هنوز در مراحل اولیه است ولی تحقیقات بسیاری در زمینه اداره بیماری های خوش خیم مثل ماستیت گرانولوماتوز(یك بیماری خاص التهابی سینه) و درمانهای سرطان سینه مانند مقاومت های دارویی و پاسخ های درمانی در جریان است اما یكی از مهمترین اهداف ما غربالگری سرطان سینه است كه مركز ما با اتصال به طرح بزرگ كوهورت سلامت كاركنان دانشگاه تهران توانسته با تربیت پزشكان در جهت تشخیص زودرس بیماری های پستان و علل ایجاد آن گام بردارد. مطالعات كوهورت به بررسی شاخصهای خطر می پردازد و گروهی از افراد سالم را بررسی می كند.
وی با بیان این كه برای رسیدن به درمان های جدید سالها تلاش و مطالعات گوناگون لازم است تا درمان ها، بعد از گذراندن فازهای مختلف همچون فاز حیوانی و بررسی عوارض در انسان به بازار ارائه شود، اظهار داشت: شیوه های جدید ارائه درمان بویژه تكنیك های جراحی در حال اجرا هستند؛ برای مثال در یكی از پژوهش های مركز نشان دادیم كه می توان با اندازه گیری فشار غده لنفاوی نگهبان از درگیری یا عدم درگیر بودن آن در حین عمل باخبر شد و جراحی مناسب تری برای بیمار انجام داد.
عمرانی پور درباره تحقیقات در رابطه با دلیلهای افزایش یا كاهش میزان مبتلاشدن به سرطان سینه اظهار داشت: در مركز تحقیقات سرطان انستیتو كانسر بسیار روی این مساله كارشده و نتایج آن انتشار یافته اما دلیل خاصی جز تغییر سبك زندگی تا كنون مطرح نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباره یكی از طرح های تحقیقاتی مركز تحقیقات بیماری های پستان در سال ۱۳۹۶ اظهار داشت: طبق مطالعات انجام شده، چاقی یكی از ریسك شاخصهای سرطان سینه است. از طرفی سرطان سینه با عنایت به گیرنده های اختصاصی طبقه بندی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط شاخص توده بدنی(BMI) با سرطان های پستان بود كه دارای گیرنده هورمونی هستند و به سرطانهای پستان هورمون مثبت (hormone Positive) معروفند.
رییس مركز تحقیقات بیماری های پستان اضافه كرد: نتایج این مطالعه ارتباطی بین شاخص توده بدنی با سرطانهای وابسته به هورمون نشان نداد و فقط به نظر می رسید كه رابطه ای بین چاقی و هورمونهای سه گانه منفی وجود داشته باشد كه البته نتایج به لحاظ آماری واضح نبودند و نیاز به مطالعات بیشتر وجود دارد. نتایج حاصل از این مطالعه كه بررسی بین شاخص توده بدنی (BMI) و گیرنده های هورمونی در سرطان پستان" نام دارد در مجله Clinical Cancer Investigation Journal سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.
وی درباره یكی دیگر از پژوهش های مركز تحقیقات بیماری های پستان اظهار داشت: در ایران، سن خانمهای مبتلا به سرطان سینه كه در مراحل پیشرفته هستند، ۱۰ سال كمتر از كشورهای غربی است. با عنایت به افزایش سن ازدواج و از سویی پایین تر بودن سن سرطان در ایران، خیلی از خانم ها در زمان مبتلاشدن به بیماری هنوز خانواده را تكمیل نكرده اند و تمایل یا احساس نیاز به مادر شدن دارند. جهت درمان بیماران جوان و قبل از سن یائسگی درمانهای سیتوتوكسیك سیستمیك پیشنهاد می شود كه عملكرد تخمدان و متعاقب آن باروری را در این زنها تهدید می كند.
عمرانی پور افزود: مطالعات مختلفی به بررسی هورمون آنتی مولرین(هورمونی كه با افزایش سن كاهش می یابد) و سایر شاخصهای در رابطه با ذخیره تخمدانی ازجمله شمارش فولیكولهای تخمدانی(AFC) در این بیماران پرداخته اند كه نتایج مختلفی را گزارش كرده اند ولی در این زمینه مطالعه ای در ایران وجود ندارد.
وی درانتها اظهار داشت: هدف اصلی ما این است كه در بیماران جوان مبتلا به سرطان سینه با بررسی میزان هورمون آنتی مولرین (AMH) پیش از شروع درمان و اندازه گیری آن بعد از اختتام شیمی درمانی و همین طور دو سال بعد از آن، ارزیابی نماییم تا بدانیم چه میزان AMH با انجام شیمی درمانی كاهش یافته و باروری خانم های جوان را تهدید می كند تا بدین ترتیب به افرادی كه خواستار فرزندآوری در آینده هستند، پیشنهاد فریز تخمك را بدهیم. این مطالعه هم اكنون در حال انجام می باشد و نتایج آن استخراج نشده است.





منبع:

1398/07/03
20:01:55
5.0 / 5
5075
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , سیستم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
NeoPedia