NeoPedia
برای فضانوردان و نظامیان؛

شیوه جدید بسته بندی عمر غذا را ۳ برابر می كند

شیوه جدید بسته بندی عمر غذا را ۳ برابر می كند

به گزارش نئوپدیا محققان دانشگاه واشنگتن شیوه جدیدی برای بسته بندی مواد غذایی ابداع نموده اند كه عمر غذا را ۳ برابر می كند. این شیوه برای بسته بندی غذای فضانوردان و نیروهای نظامی كارآمد است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از دیلی میل، دانشمندان شیوه جدیدی ابداع نموده اند كه عمر ماكارونی و پنیر را ۳ برابر می كند. بدین سان می توان این غذا را به صورت كاملا تازه برای فضانوردانی سرو كرد كه طی سفری ۸ ماهه به مریخ می روند. محققان با استفاده از شیوه «استرلیزه كردن گرمایی با كمك مایكرویو» و افزودن روكش اكسید فلزی به بسته بندی پلاستیكی این غذا توانستند عمر غذا را زیاد كنند. پژوهشگران دانشگاه ایالتی واشنگتن این شیوه را ابداع نموده اند. هدف آنها تامین غذای فضانوردان و نیروهای نظامی است كه نمی توانند غذای تازه بخورند.
در وضعیت معمول تاریخ انقضای غذایی كه در بسته بندی پلاستیكی عادی قرار دارد و در دمای اتاق نگهداری می شود، ۱۲ ماه است. اما محققان دانشگاهی شیوه بهتری ابداع نموده اند كه از ورود اكسیژن و گازهای دیگر به بسته بندی مواد غذایی جلوگیری می كند. آنها این شیوه جدید بسته بندی را روی ماكارونی و پنیر آزمایش كردند. «شیم سابلانی» محقق ارشد این پروژه می گوید: ما برای عدم نفوذ اكسیژن به ماده غذایی و افزایش عمر آن به شیوه جدیدی نیازمند بودیم. برای افزایش عمر غذا، نخست باید آنرا با«سیستم استرلیزه سازی گرمایشی با كمك مایكرویو»(MATS) استرلیزه كرد. همینطور ماده غذایی باید حتما در پلاستیك استرلیزه شود چونكه فلز را نمی توان تحت اشعه مایكروویو قرار داد و نگهداری غذا در شیشه هم در فضا یا محیط نظامی قابل اجرا نیست. ازاین رو محققان پوششی از یك اكسید فلزی را به فیلم پلاستیكی افزودند تا از ورود اكسیژن و گازهای دیگر به بسته بندی ماده غذایی جلوگیری نمایند. پوشش بسته بندی غذا از چند لایه پلاستیك مختلف ساخته شده كه هركدام از آنها با هدف خاصی استفاده شده اند. بعنوان مثال یكی از لایه ها مانع خوبی در مقابل گازها است یا لایه دیگر قدرت مكانیكی بیشتری دارد. از جانب دیگر لایه های بیشتر اكسید فلزی هم به نگهداری بهتر غذا كمك كرد. نیروهای ارتش بسته های ماكارانی و پنیری را آزمایش كردند كه ۳ سال از عمر آن می گذشت. آزمایش نشان داد كیفیت آن با غذایی كه ۹ ماه پیش ذخیره شده، تفاوتی نمی نماید.

1398/07/05
14:10:59
5.0 / 5
5075
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , دانشگاه , سیستم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
NeoPedia