NeoPedia
در قالب یك پژوهش بررسی شد

تكنولوژی امیكس گامی برای درمان سرطان در سگ

تكنولوژی امیكس گامی برای درمان سرطان در سگ

به گزارش نئوپدیا امروزه تكنولوژی امیكس در انسان به طور گسترده ای جهت تشخیص و درمان سرطان و همینطور تعیین پیش آگهی و تخمین میزان بقای بیماران مبتلا مورد استفاده قرار می گیرد. همزمان و همگام با مطالعات انجام گرفته در انسان، مطالعات مشابهی در مقیاس كمتر در سگ انجام شده است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، امروزه با گسترش تكنولوژی های نوین گامی بلند در جهت تشخیص، درمان و پیشگیری سرطان برداشته شده است. فناوری امیكس به بررسی همزمان تعداد زیادی از یك جز سلولی( مانند ژن، پروتئین، رونوشت و متابولیت) می پردازد. آنالیز همزمان سبب می شود تا تصویر كلی تری و واقعی تری از روند حوادث سلولی بخصوص در سلول های سرطانی به دست آید.
پژوهشی كه در مورد كاربرد فناوری امیكس در تشخیص تومورهای سگ توسط تیم پژوهشگران متشكل از محمد زمانی، احمد محمودی( گروه علوم درمانگاهی، دانشكده دامپزشكی دانشگاه شهید باهنر كرمان) و شهرزاد عزیزی( گروه پاتوبیولوژی، دانشكده دامپزشكی دانشگاه شهید باهنر كرمان) انجام شده، نشان می دهد: « در بحث سرطان شناسی سگ ازاهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چون كه انواع سرطان ها در این حیوان شایع بوده و همینطور محققین به طور گسترده ای از آن به عنوان یك مدل حیوانی پرارزش سرطان بهره می برند. به همین جهت روش های مختلف امیكس در انواع سرطان ها سگ مورد استفاده قرار گرفته است.»
در این پژوهش، پژوهشگران در مورد انواع سرطان ها در سگ می گویند: « در سگ مانند انسان انواع و اقسام سرطان رخ می دهد. همین تنوع و گستردگی انواع سرطان در سگ سبب گشته است تا سگ بعنوان یك مدل حیوانی مناسب سرطان كاربرد فراوان داشته باشد. در كنار رخداد سرطان های غیر شایع مانند سرطان ملانوما، همانژیوساركوما، سرطان های كبدی، كلیوی و مغزی، انواع سرطان های شایع در سگ ها شامل سرطان پستان، لمفوما، انواع لوسمی ها و سرطان های جلدی هستند. به طور كلی رخداد سرطان در سگ به میزان ۳/۹۹ مورد در سگ های نر و ۱/۲۷۲ مورد در سگ های ماده به ازای هر ۱۰۰ هزار سگ تخمین زده می شود. در بعضی مطالعات سرطان پستان به عنوان شایع ترین سرطان در سگ شناخته شده است كه رخداد آنرا تا ۷۰ درصد انواع سرطان در سگ دانسته اند.
جمعیت اندك سگ ها به عنوان حیوانات خانگی در ایران در مقایسه با سایر كشور ها بخصوص كشورهای غربی و ایالات متحده سبب گشته است كه جمعیت اندكی از سگ ها جهت كنترل رخداد انواع سرطان توسط محققین در دسترس باشد. درصد بالایی از رخداد سرطان ها در جمعیت های سگ های ولگرد به علت مشاهده نشدن توسط دامپزشكان تشخیص داده نمی گردد. از سوی دیگر به علت محدود بودن امكانات در سگ های صاحب دار هم در خیلی از موارد سرطان تشخیص داده نمی گردد و یا نوع آن بخوبی تعیین نمی گردد.»
در این پژوهش در مورد نقصها درمان های قبلی آمده است: « در گذشته هر چند تكنیك های مختلف پاتولوژی و برخی روش های مولكولی در تشخیص سرطان و تعیین پیش آگهی آن به كار برده می شد، اما این روش ها از جهات مختلف دارای نواقصی هستند كه سبب محدود كردن توان پاتولوژیست ها، انكولوژیست ها و سایر متخصصین مربوطه در تشخیص و درمان سرطان ها می شوند.»
در نتایج این پژوهش آمده است: « بر خلاف انسان كه بانكهای اطلاعاتی مربوطه حاوی تعدادی بالای بیماران به همراه حجم فراوان اطلاعات امیكس است، این نمونه ها و اطلاعات در مورد حیوانات بسیار اندك و ناقص هستند. امید است كه با عنایت به افزایش بیشتر مطالعات در این زمینه، بانكهای اطلاعاتی دامپزشكی هم روزبه روز تقویت شوند تا بعنوان منابعی مهم در اختیار محققین انكولوژی دامپزشكی قرار گیرند تا آنها به كاوش هر چه بیشتر در بیولوژی سرطان های حیوانات اهلی بپردازند.»
این پژوهش در شماره سوم مجله تحقیقات دامپزشكی به چاپ رسیده است.»




1398/07/24
00:00:58
5.0 / 5
4711
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , پژوهشی , تقویت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
NeoPedia