NeoPedia
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی:

مردم از مصرف خودسرانه مكمل ها پرهیز كنند

مردم از مصرف خودسرانه مكمل ها پرهیز كنند

به گزارش نئوپدیا رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اظهار داشت: باتوجه به شیوع بیماری كرونا، مردم پیش از مصرف مكمل ها و مولتی ویتامین ها با مشاورین و متخصصان علوم تغذیه مشورت كنند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر جلال الدین میرزای رزاز با بیان این مطلب، اضافه كرد: مصرف بیش از اندازه مكمل ها موجب ایجاد عارضه اشباع بیش از اندازه ویتامین ها می شود كه خود، كبد چرب به همراه سردرد و تهوع را به دنبال دارد.
وی به مردم سفارش كرد پیش از استفاده از هر مكملی با مشاوران و متخصصان علوم تغذیه مشورت كنند.
دكتر میرازی رزاز با اشاره به اینكه ویتامین ها و مكمل ها در طبقه بندی داروهای بدون نسخه قرار می گیرند و این داروها بدون نسخه در همه جای دنیا رایج است و می توانند در تمام داروخانه ها به راحتی در اختیار مردم قرار گیرند، اظهار داشت: اگر ما برای سلامتی خودمان ارزش قایل هستیم، حتما باید از متخصصین علوم تغذیه دراین زمینه مشاوره بگیریم و دانش آنها را برای ارتقای سطح سلامت در زندگی خودمان به كار ببریم.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون ما شاهد بیماری ناشی از ویروس كرونا در كشور هستیم و لزوم دارد مراقب سالمندان كه در معرض ویروس كرونا هستند نیز باشیم، اشاره كرد: سالمندان در واقع یكی از گروه هایی هستند كه لطمه پذیریشان در رابطه با این بیماری نسبت سایر گروه ها بیشتر است و لذا، بهترین و اصلی ترین كار پیشگیری است كه آنها مبتلا به این ویروس نشوند و سفارش موكد ما این است كه این عزیزان و كسانی كه بیماری زمینه ای دارند، حتما رعایت نمایند و در خانه بمانند؛ البته ناگفته نماند این قشر نیازمند تغذیه سالم تری نیز هستند.
وی اظهار داشت: زنان حامله بخش دیگر از افراد جامعه هستند كه در دوران حاملگی از برنامه غذایی خاصی پیروی می كنند و تعدادی ویتامین و مكمل به صورت معمول برای آنها تجویز می شود.
دكتر میرازی رزاز با اشاره به مباحثی كه درباب اثربخشی مصرف زنجبیل و لیموترش در درمان بیماری ناشی از ویروس كرونا در جامعه مطرح شده، اشاره كرد: هیچ منبع و ماخذی كه تایید كند لیموترش و زنجبیل راهكار درمان ویروس كرونا است، نداریم، بدین سبب مردم واقعا باید هوشیار باشند كه رعایت رژیم غذایی به همراه رعایت نكات بهداشتی است كه می تواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد و این به آن مدلول نیست كه ما زنجبیل بخوریم و نكات بهداشتی را رعایت نكنیم، سیستم ایمنی مان در مقابل بیماری مقام خواهد شد.
وی درباب كارهای علمی انستیتو درباب بیماری كرونا، اظهار نمود: ما بعنوان انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور و انجمن تغذیه بعنوان رسالت و جایگاه سازمانی خود در این شرایط، مبادرت به تشكیل 3 كارگروه كرده ایم؛ كارگروه پیش گیری از ویروس كرونا، كارگروه تهیه بسته های حمایتی تغذیه ای، راهنمای جامع حمایتی تغذیه ای در بیماران بستری خصوصاً در بیماران بستری در تخت های ویژه ICU و یك دستورالعمل برای شرایطی كه بیمار پس از كرونا دوران بازتوانی خودرا طی می كند.
وی اشاره كرد: این سه كارگروه با بهره گیری از دانش هیات علمی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور تهیه شده و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور بعنوان پایگاه همكار سازمانی جهانی بهداشت در منطقه emro، در حال ترجمه این دستورالعمل ها است.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور اشاره كرد: باتوجه به نیاز بیش از پیش مردم به تكمیل اطلاعات غذایی و نیز استفاده از مكمل ها، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور هم اكنون در تكاپوی راه اندازی یك اپیكیشن برای ارتباط سیستم، مردم با مشاوران و متخصصین تغذیه در سطح كشور است كه اخبار تكمیلی آن طی روزهای آینده اعلام می شود.




منبع:

1398/12/23
14:48:52
5.0 / 5
3934
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , مشاوره
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
NeoPedia