NeoPedia
در قالب یك پژوهش بررسی شد

تأثیر مصرف زیره كوهی بر شاخصهای سندرم متابولیكی

تأثیر مصرف زیره كوهی بر شاخصهای سندرم متابولیكی

به گزارش نئوپدیا نتایج یك پژوهش نشان داده است یك دوره مصرف زیره كوهی به مدت هشت هفته و روزانه ۳.۵ گرم، سطوح تری گلیسیرید را در زنان میانسال فعال بهبود می بخشد.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، سندرم متابولیکی در مردم سراسر دنیا بسیار شایع است. این سندرم شامل چندین عامل پرفشاری خون، اختلال چربی خون، مقاومت انسولینی، چاقی و عدم تحمل گلوکز است که خطر توسعه بیماری قلبی-عروقی و دیابت نوع دو را زیاد می کند. محققان در پژوهشی با عنوان" تأثیر مصرف زیره کوهی بر شاخصهای سندرم متابولیکی، قدرت عضلانی و عملکرد قلبی- تنفسی زنان میانسال فعال" این مورد را بررسی نموده اند.
در این پژوهش که توسط مریم احمدزاده، فتاح مرادی و سامان پاشایی از گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز انجام شده، آمده است: « زیره کوهی همچون گیاهان دارویی پرارزش و بومی ایران است. مهمترین خواص اسانس زیره سیاه شامل خواص آنتی اکسیدانی، ضد تومور، مدر، افزایش دهنده استروژن، ضد دیابت، تقویت کننده سیستم ایمنی و دستگاه گوارش است.»
بر مبنای آن چه در این مقاله آمده است، روش مطالعه حاضر از نوع کاربردی و نیمه تجربی، شامل گروه های آزمایش و کنترل و اندازه گیری های پیش آزمون و پس آزمون بود و زنان میانسال (۳۵ تا ۴۵ سال) و فعال( با سابقه فعالیت بدنی منظم در یک سال پیش از شروع مطالعه) شهرستان سقز مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری تحقیق به صورت در دسترس اما گمارش آزمودنی ها به گروه ها به روش تصادفی سازی ساده( قرعه کشی) صورت گرفت. حجم نمونه تحت مطالعه ۲۰ نفر بود که به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند.
پیش از شروع دوره مصرف زیره کوهی، ابتدا طی یک جلسه توجیهی، اهداف، طرح و روش شناسی تحقیق، نحوه مصرف زیره کوهی و معرفی مختصر آن، ارزیابی های آزمایشگاهی ( مثلا نمونه گیری خون) و مراحل و برنامه زمانی تحقیق به صورت مفصل برای داوطلبان تشریح شد.
همچنین، روش اجرای صحیح آزمون های ارزیابی عملکرد قلبی- تنفسی و قدرت عضلانی به داوطلبان آموزش داده شد. قبل و پس از اجرای آزمون، آزمودنی ها به مدت پنج تا 10 دقیقه خویش را گرم و سرد می کردند و بین آزمون های متوالی هم پنج دقیقه ریکاوری داده می شد. بعد از مرحله پیش آزمون، دوره مصرف زیره کوهی آغاز شد.
در مطالعه حاضر، زیره کوهی خریداری و توسط کارشناس ارشد گیاه شناسی تایید شد. زیره کوهی تهیه شده در بسته های کوچک به میزان ۱.۷۵ گرم در هر بسته در دو وعده غذایی شام و صبحانه ( پیش از وعده غذایی) همراه با دو قاشق غذاخوری ماست کم چرب به مدت هشت هفته ( روزانه ۳.۵ گرم) به آزمودنی ها داده شد. برای گروه کنترل هم فقط از دو قاشق ماست کم چرب پیش از وعده غذایی استفاده شد.
در طول دوره مکمل سازی، آزمودنی های هر دو گروه برنامه تمرینی معمول خود ( ورزش آیروبیک) را تحت نظارت مربی انجام می دادند.
نویسندگان این مقاله بعد از گردآوری داده ها بیان می کنند: « برپایه یافته های مطالعه حاضر، یک دوره مصرف زیره کوهی به مدت هشت هفته و روزانه ۳.۵ گرم، سطوح تری گلیسیرید را در زنان میانسال فعال بهبود می بخشد اما تاثیری بر سایر شاخصهای سندرم متابولیکی و اجزای منتخب آمادگی جسمانی ندارد.»
این پژوهش در هفتاد و دومین شماره چهارمین دوره ی فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی انتشار یافته است.



1399/03/06
14:13:28
5.0 / 5
1086
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشی , تقویت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
NeoPedia