NeoPedia

ضرورت ضدعفونی سینك ظرفشویی برای پیشگیری از مبتلا شدن به كرونا

ضرورت ضدعفونی سینك ظرفشویی برای پیشگیری از مبتلا شدن به كرونا

به گزارش نئوپدیا محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران می گویند: به علت احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری شده از بیرون، در صورت تماس با سینك ظرف شویی و قرار دادن در آن، امكان آلوده شدن سینك وجود دارد، بنابر این بهتر است كه بعد از هربار استفاده، سینك تمیز و ضدعفونی شود.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار مطلبی بر مبنای مقالات و مستندات موجود به این پرسش پاسخ داده اند که آیا ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی بعد از هربار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون ضروری است؟
در این مطلب آمده است: یکی از روش های انتقال کووید ۱۹، تماس با سطوح و اشیاء آلوده است، بنابر این سفارش می شود که لوازم و اقلام مواد غذایی و خوراکی خریداری شده (قابل شستشو)، به محض ورود به منزل در داخل سینک ظرفشویی مورد شستشو قرار گرفته و بر حسب نیاز ضدعفونی شوند. بنابراین سینک ظرفشویی همچون مواردی است که به صورت مرتب با آلودگی در تماس بوده و می بایست تمیز و ضدعفونی شود. در اینباره این سؤال مطرح می شود که آیا بعد از هر بار شستشوی لوازم خریداری شده از بیرون، ضدعفونی سینک لزوم دارد؟
آن ها با بررسی شواهد موجود می گویند: در شرایط همه گیری بیماری کرونا، یکی از نقاط آلوده در منزل (به دلیل تماس و شستشوی مکرر مواد غذایی و یا سایر اقلام) سینک ظرف شویی آشپزخانه است، ازاین رو شستشو و ضدعفونی کردن آن بسیار مهم می باشد. مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های ایالات متحده هم نسبت به ضدعفونی و تمیز کردن مرتب مناطقی از خانه که افراد در خلال روز به صورت مرتب با آنها در تماس هستند و یا از آن استفاده می نمایند نظیر سینک ظرف شویی را سفارش کرده است. همینطور سفارش هایی وجود دارد که برخی سطوح آشپزخانه و همچون سینک ظرفشویی به صورت روزانه ضدعفونی شوند و شستشو و ضدعفونی لوازم و اقلامی که امکان دارد آلوده باشند را ایده آل دانسته اند؛ از آنجائیکه احتمال آلودگی مواد غذایی و یا اقلامی که داخل سینک قرار می گیرند به انواع میکروب ها و همچون ویروس بیماری کرونا وجود دارد، در این صورت، امکان آلودگی سطح سینک وجود داشته و احتمال گسترش آلودگی توسط دست ها و سایر اشیا مطرح می شود.
مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها، روش تمیز و ضدعفونی کردن سینک ظرف شویی، که جزء سطوح سخت به حساب می آید، را به این صورت سفارش کرده است:
۱) پیش از شروع کار، دستکش بپوشید (استفاده از دستکش یکبار مصرف و دور انداختن آن بعد از اتمام کار سفارش می شود، اما در صورت پوشیدن دستکش غیریکبار مصرف، بعد از اتمام کار آنرا ضدعفونی کرده و برای کار دیگری استفاده نشود).
۲) اگر سطح سینک کثیف است، ابتدا با مواد شوینده و یا آب و صابون سطوح را بشویید.
۳) برای ضدعفونی از الکل، آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) و یا وایتکس (هیپوکلریت سدیم) استفاده کنید. (در صورت استفاده از وایتکس، می بایست به مدت ۱ دقیقه بر سطح سینک باقی بماند (از آبکشی زودهنگام اجتناب شود).
روش صحیح تهیه محلول وایتکس جهت ضدعفونی سینک به این صورت است که ۵ قاشق غذاخوری از وایتکس را در ۴ لیتر آب یا ۴ قاشق چایخوری از آنرا در یک لیتر آب حل کنید.
در بخش پایانی این مطلب آمده است: به علت احتمال آلوده بودن لوازم و اقلام خریداری شده از بیرون، در صورت تماس با سینک ظرف شویی و قرار دادن در آن، امکان آلوده شدن سینک وجود دارد، ازاین رو بهتر است که بعد از هربار استفاده، سینک تمیز و ضدعفونی شود.



1399/03/14
14:57:30
5.0 / 5
1055
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia