NeoPedia

دستیابی به فناوری تولید نانوسلولز از شكر با استفاده از باكتری

دستیابی به فناوری تولید نانوسلولز از شكر با استفاده از باكتری

نئوپدیا: یك شركت ایرانی موفق به تولید نانوسلولز از مواد قندی نظیر شكر با استفاده از باكتری شده است. این روش ارزان، زیست سازگار و كارا بوده و می توان از آن برای تولید نانوسلولز استفاده نمود.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، یك شركت دانش بنیان ایرانی موفق به تولید نانوسلولز با استفاده از باكتری شده است. معمولا نانوسلولز از پسماندهای كشاورزی تولید می شود، این شركت برای كمك به حل مشكل پسماندها و تولید ماده ای با ارزش افزوده بالا، مبادرت به ارائه فناوری كرده كه در آن از نوعی باكتری برای تبدیل مواد قندی به نانوسلولز استفاده شده است.
امین رضایی، مدیرعامل شركت تولید كننده نانوسلولز اظهار داشت: این فناوری هم اكنون به صورت پایلوت پیاده سازی شده است، ما به دنبال سرمایه گذار به منظور تولید انبوه نانوسلولز با این روش هستیم.
وی اضافه كرد: این نانوسلولزها كاربردهای وسیعی در صنایع مختلف دارند، هرچند ما تمركز روی محصولات حوزه پزشكی داریم و در مرحله اول به دنبال استفاده از این نوع نانوسلولزها برای تولید زخم پوش و ماسك آرایشی بهداشتی هستیم. هم اكنون به دنبال مجوزهای لازم برای تولید این محصولات از نانوسلولز بوده كه به محض طی مراحل اداری و ستاندن مجوزها، تولید و عرضه این محصولات را آغاز خواهیم كرد.
مدیرعامل شركت درباره ریشه این فناوری و دلیل تمركز این شركت روی توسعه فناوری تولید نانوسلولز با استفاده از باكتری بیان كرد: دو سال قبل برای یك كار پژوهشی در دانشگاه نیاز به نوع خاصی از نانوسلولز داشتیم اما موفق به خرید آن نشدیم، بدین سبب سعی كردیم آنرا سنتز نماییم. بعد از بررسی روش های سنتز و ایجاد شرایط اولیه، باكتری موردنیاز برای این پروسه را تهیه كرده و سنتز نانوسلولز انجام شد.
وی افزود: در این روش باكتری ها می توانند مواد قند از نوع گلوكز یا ساكاروز را به نانوسلولز تبدیل كنند. هم اكنون از شكر بعنوان ماده اولیه استفاده می نماییم، هرچند در ادامه به دنبال استفاده از ملاس چغندر بعنوان ماده اولیه هستیم. البته برخی قندها نظیر قند میوه برای این پروسه مناسب نمی باشد اما پسماندها یا تركیباتی كه حاوی ساكاروز باشند را می توان در این پروسه استفاده نمود.
رضایی فقدان آشنایی صنعت داخل كشور با این نوع محصولات را یكی از چالش های پیشرو می داند كه نیاز به فرهنگ سازی و كار ترویجی است.


منبع:

1398/09/16
23:43:13
5.0 / 5
4394
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , تولید , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
NeoPedia