NeoPedia

سنسور كاغذی برای تشخیص سریع بیماری عفونی حاصل از گزش كنه

سنسور كاغذی برای تشخیص سریع بیماری عفونی حاصل از گزش كنه

به گزارش نئوپدیا محققان سنسور كاغذی ساختند كه با استفاده از آن می توان نوعی بیماری عفونی را به سرعت شناسایی كرد. این فناوری با هزینه كم و سرعت و حساسیت بالا قابل استفاده می باشد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، اخیرا پژوهشگران مقاله ای در نشریه ACS Nano به چاپ رساندند كه در آن آزمایش خونی طراحی شده بود كه به سرعت و با حساسیت بالا می تواند بیماری را در مراحل اولیه شناسایی كند.
براساس گزارش های مركز كنترل و پیشگیری بیماری آمریكا، هر ساله حدود ۳۰۰ هزار نفر به بیماری لایم مبتلا می شوند كه ناشی از باكتری خاصی است.
علائم اولیه این بیماری شامل گزش پوستی همراه با تب، سردرد، لرز و درد عضلانی است كه اگر بموقع با آنتی بیوتیك درمان نشود، علایم شدیدتر شده و عوارضی نظیر فلج صورت، درد عصب و تپش قلب بوجود می آید. ۱۰ تا ۲۰ درصد از مبتلایان به این بیماری ضایعه پوستی نشان نمی دهند و روش های تشخیص رایج برای این بیماری بسیار كند، پرهزینه و با حساسیت خیلی كم در مراحل اولیه بیماری هستند. این در شرایطی است كه اثربخشی درمان در مراحل اولیه بسیار بالا است.
آیدوغان اوزجان و همكارانش روشی سریع و آسان برای تشخیص این بیماری عرضه كردند. آنها برای كشف آنتی بادی ضد این باكتری در سرم خون، یك سنسور كاغذی ساختند. این دستگاه شامل یك غشاء سنجش بوده كه چندین لكه نقطه روی آن قرار دارد كه در این نقاط آنتی ژن های باكتری و یك پپتید سنتز شده وجود دارد.
آنتی بادی از نمونه های سرم خون به این نقاط منتقل شده و تغییر رنگ اتفاق می افتد كه این تغییر رنگ متناسب با مقدار آنتی بادی گیرافتاده است. سپس با استفاده از تلفن هوشمند می توان از آن عكس گرفت و آنالیز این تصویر با كمك شبكه نرونی انجام می شود.
این فناوری روی ۵۰ نفر آزمایش شده كه با حساسیت ۸۵٫۷ درصد فرایند شناسایی انجام شده است. برای انجام این آزمون ۱۵ دقیقه زمان نیاز بوده و هزینه آن تنها ۴۲ سنت است.

1398/10/17
14:49:51
5.0 / 5
4605
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , فناوری , هزینه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
NeoPedia