NeoPedia
ملك زاده در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی مطرح كرد

بیماری های قلبی و عروقی عامل ۵۰ درصد مرگ های زودرس

بیماری های قلبی و عروقی عامل ۵۰ درصد مرگ های زودرس

به گزارش نئوپدیا معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماری های قلبی و عروقی در كشور ما كاهش پیدا كرده و در این حوزه در منطقه شرایط بهتری داریم، اما از نظر جهانی وضعیت خوبی نداریم. بیماری های قلبی و عروقی عامل بیشتر از ۵۰ درصد از مرگ های زودرس است كه تا ۸۰ درصد می توان از آن پیشگیری كرد.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر رضا ملك زاده در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی سراسر كشور، ضمن بیان گزارشی از عملكرد معاونت تحقیقات، اظهار نمود: پژوهش یك تجمل نیست كه فقط در مواقعی قابلیت اجرا داشته باشد كه منابع مالی به حدكافی موجود باشد. پژوهش یك لزوم دائمی است و هیچ گاه لزوم آن در زمان های سخت با منابع مالی محدود، كمتر از زمان هایی نیست كه منابع مالی كافی و به راحتی دردسترس است. بر همین اساس، درخواستم این است كه در برنامه بودجه برای پژوهش اولویت ویژه ای درنظر گرفته شود.

وی ادامه داد: برپایه تعریف سازمان جهانی بهداشت، پژوهش در سلامت عبارت است از درك صحیح چالش های موجود در سلامت و تدوین راهكارهای مناسب برای برخورد با آنها.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمورد وضعیت تعداد مقالات، رتبه مقالات و مستندات علمی در بانك اطلاعاتی اسكوپوس، اظهار نمود: ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۵۵۶۷۹ استناد از مقالات خود در بانك اطلاعاتی اسكوپوس كسب كرده است.

وی با اشاره به اینكه ایران در تولید علم در سال ۲۰۱۹ رتبه ۱۵ را به دست آورد، افزود: همچنین، رتبه ۱۴ جهانی و اول منطقه را در دریافت تعداد استنادات به مقالات به دست آورده ایم.

فعالیت ۱۲۱۰ شركت دانش بنیان سلامت در مراكز رشد

ملك زاده با اشاره به اینكه ۱۲۱۰ شركت دانش بنیان سلامت مستقر در مراكز رشد داریم، اشاره كرد: هم اكنون موفق به راه اندازی و تجهیز اتاق تمیز به تعداد كافی برای تولید تجهیزات پزشكی و فناوری های دارویی شده ایم كه دانشگاه ها باید برای بهره وری بهتر از این اتاق ها برنامه ریزی كنند.

وی با اشاره به اینكه بیماری های غیرواگیر علت بیشتر از ۸۰ درصد از مرگ و ناتوانی در كشور می باشند، خاطرنشان كرد: این یك رسالت ملی برای تمام دانشگاه های علوم پزشكی كشور است كه در زمینه بیماری های غیرواگیر كار كنند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان نمود: خوشبختانه امید به زندگی در كشور افزایش پیدا كرده و دراین زمینه از كشورهای منطقه جلوتر هستیم. اما جا دارد این مورد ارتقای بیشتری پیدا كند. در سال های بعداز انقلاب اسلامی، بیماری های واگیر، مرگ و میر مادران و نوزادان، مشكلات تغذیه ای و بیماری های غیرواگیر روند كاهشی داشته است، اما سرطان ها در ایران روبه افزایش است كه دلیل آنرا می توان به افزایش طول عمر ایرانی ها و وجود ریسك فاكتورهایی مانند مصرف تریاك و سیگار مربوط كرد.
وی ادامه داد: بیماری های قلبی و عروقی در كشور ما كاهش پیدا كرده و دراین زمینه در منطقه شرایط بهتری داریم، اما از نظر جهانی وضعیت خوبی نداریم. بیماری های قلبی و عروقی عامل بیشتر از ۵۰ درصد از مرگ های زودرس است كه تا ۸۰ درصد می توان از آن پیشگیری كرد. دانشگاه ها باید همت كنند تا بتوانیم این مرگ های زودرس را كاهش داده و امید به زندگی را به بیشتر از ۸۰ سال افزایش دهیم.

وی اظهار داشت: اگر با همین روند پیش رویم، برپایه پیشبینی ها، در ۲۵ سال آینده ۲۵ درصد ایرانی ها دیابت خواهند داشت و این مورد نظام سلامت را گرفتار مشكل می كند، بر همین مبنا برای برون رفت از این بحران، باید برنامه ریزی نماییم و این برنامه ریزی ها بر پایه پژوهش به بار می نشیند. راهكار مشكل، تاسیس مراكز درمانی نیست، بلكه اصلی ترین راهكار، روش های پیشگیری مبتنی بر تحقیق و پژوهش است.

طبق اعلام وبدا، دكتر ملك زاده، فشارخون، اعتیاد، اختلالات و بیماری های روانی و سكته های قلبی و مغزی را از مهمترین گرفتاری های نظام سلامت برشمرد و اظهار داشت: سالانه ۳۸۰ هزار مرگ در كشور رخ می دهد كه ۳۱۳ هزار مرگ به بیماری های غیرواگیر منتسب است و ۴۳ درصد از این مرگ ها، به سكته های قلبی و مغزی مربوط است.



1398/11/10
11:00:09
5.0 / 5
4387
تگهای خبر: پژوهش , تولید , دانشگاه , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
NeoPedia