NeoPedia
یك پژوهشگر نمونه كشوری تاكید كرد

لزوم بودجه بندی مراكز علمی كشور با تكیه به رویكرد آینده محوری

لزوم بودجه بندی مراكز علمی كشور با تكیه به رویكرد آینده محوری

نئوپدیا: یك پژوهشگر نمونه كشوری با تاكید بر اینكه بودجه بندی مراكز دانشگاهی در حوزه پژوهش باید با تكیه با رویكرد آینده محوری صورت گیرد، اظهار داشت: با عنایت به این كه پژوهش های دانشگاهی جزء پژوهش های بلندمدت به حساب می آید، لازم است بودجه بندی این مراكز با این نگاه تدوین شود تا بتوانیم در آینده پاسخگوی نیاز كشور باشیم.



پروفسور گئورگ قره پتیان در گفت وگو با ایسنا، به مهمترین دغدغه پژوهشگران در ایران اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون اغلب پژوهشگران علاقمند هستند بیشتر فعالیت های پژوهشی كاربردی انجام دهند كه مورد نیاز صنعت و جامعه باشد. در نتیجه لازم است این نوع فعالیت های پژوهشی از لحاظ بودجه های صنعتی مورد توجه و حمایت قرار بگیرد. بدین سبب دغدغه ابتدایی ما تامین این بودجه است چونكه از راه آن می توانیم از سایر محققین نظیر دانشجویان دوره های مختلف كارشناسی ارشد، دكتری و پسا دكتری كه بیشتر بر روی پروژه های كاربردی فعالیت می نمایند، حمایت نماییم.

وی در ادامه با تاكید بر این كه هم اكنون ارتباط بین دانشگاه ها و صنایع شكل گرفته است، اشاره كرد: بااینكه این ارتباط شكل گرفته اما هنوز در حالت بلوغ قرار دارد و با وضعیت ایده ال فاصله بسیاری داریم و باید این ارتباط به شكل غیر موردی گسترش یابد چونكه متاسفانه هم اكنون ارتباط بین صنایع و دانشگاه ها به شكل ساختار سازمان یافته ای كه محقق برمبنای آن با خیال راحت موضوعاتی را انتخاب و بر روی آن متمركز شود، نیست.

این پژوهشگر برگزیده كشوری در سال ۹۷ اشاره كرد: خوشبختانه فعالیتی كه بنده در عرصه پژوهش ها انجام دادم، همواره برمبنای نیاز كشوری صورت گرفته است. بر این اساس معتقدم خود محققان در نیاز محور شدن پژوهش ها موثر هستند. در مرحله ی بعد باز صنایع با استقبال از طرح های پژوهشی كاربردی از پژوهشگرانی كه این نوع طرح ها را نمایش می دهند، استفاده كنند.

این استاد دانشكده مهندسی برق دانشگاه امیركبیر درانتها اشاره كرد: تحقیقاتی كه پژوهشگران در دانشگاه ها انجام می دهند معمولا اثرات بلند مدتی دارد. درنتیجه در تخصیص بودجه پژوهشی دانشگاه ها باید رویكرد آینده نگری مورد توجه قرار بگیرد چونكه كاهش بودجه پژوهشی این مراكز اثرات آن در آینده برای جامعه زیان بار خواهد بود.




1397/10/17
14:22:15
5.0 / 5
4297
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
NeoPedia