NeoPedia
از مواد ارگانیك و تجدیدپذیر؛

پژوهشگر ایرانی پارچه ای با قابلیت تولید برق عرضه نمود

پژوهشگر ایرانی پارچه ای با قابلیت تولید برق عرضه نمود

نئوپدیا: سوزان دارابی پژوهشگر ایرانی مقیم سوئد موفق به ابداع نخ های سلولزی رسانایی شده است که می توان از آن برای بافت پارچه هایی با قابلیت تولید برق استفاده نمود.



به گزارش نئوپدیا به نقل از نیواطلس، وی که دانشجوی دکتری دانشکده شیمی و مهندسی شیمی در دانشگاه چالمرز سوئد است معتقد می باشد در آینده با استفاده از این فنآوری می توان لباس هایی تولید کرد که علاوه بر گرم کردن افراد و حفاظت از بدن برای تولید برق هم قابل استفاده خواهند بود.
دارابی در این مورد می گوید: موادی که هم اکنون برای تولید البسه رسانا مورد استفاده قرار می گیرند هم کمیاب بوده و هم در بعضی موارد سمی هستند، اما مواد مورد استفاده در این تحقیق هم ارگانیک و هم تجدیدپذیر هستند و پس با بهره گیری از آنها می توان البسه الکترونیک تولید کرد.

وی و همکارانش قبلاً با بهره گیری از الیاف ابریشمی هم پارچه قادر به تولید برق ساخته بودند، اما معتقدند سلولز ظرفیت بسیار بیشتری برای این کار دارد. این فناوری مبتنی بر استفاده از نخ های سلولزی تهیه شده از چوب است که یک جوهر الکترونیکی آغشته به مواد رسانا که از نوعی پلیمر زیستی تهیه شده به آن اضافه می شود. این پلیمر PEDOT: PSS نام دارد.
دارابی می گوید در صورت افزوده شدن نانوسیم های نقره ای به این ترکیب میزان رسانایی آن افزایش می یابد. نخ تهیه شده بدین شیوه را می توان با چرخ خیاطی بر روی انواع پارچه ها دوخت و این نخ ها در صورت قرار گرفتن در معرض گرمای بدن برق تولید می کنند. نخ های مورد اشاره اگر در معرض دمای ۳۷ درجه سانتیگراد که دمای بدن است، قرار بگیرند، می توانند در حدود ۰.۲ میکرووات برق تولید کنند.
به گفته سوزان دارابی این نخ سلولزی می تواند کاربردهایی در پزشکی نیز داشته باشد و برای کنترل ساده فاکتورهای مختلف مربوط به سلامت به کار گرفته شود. استفاده از این نخ ها تولید البسه تجدیدپذیر را نیز تسهیل می کند.


منبع:

1399/12/23
12:52:06
0.0 / 5
1207
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
NeoPedia