NeoPedia

اجرای مطالعات پایه در زمینه احیای زیست بوم های تالابی

اجرای مطالعات پایه در زمینه احیای زیست بوم های تالابی

به گزارش نئوپدیا اجرای مطالعات پایه پروژه «ارتقای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی برای احیای زیست بوم های تالابی و پشتیبانی از توسعه معیشت های جایگزین جوامع محلی»، که در چارچوب پروژه مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه توسعه ملل متحد و با حمایت مالی اتحادیه اروپا به تصویب و امضا رسیده است، توسط دانشگاه زابل انجام می شود.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، این طرح تحقیقاتی با عنوان "گردآوری و بررسی مطالعات پایه موجود، تکمیل مشارکتی اطلاعات پایه مورد نیاز، نیازسنجی و تحلیل جامع ظرفیت ها و پیشنهاد طرح های ظرفیت سازی در حوزه سیستان" توسط یک تیم کارشناسی مجرب با تخصص های علوم آب، خاک، مرتع داری، محیط زیست، اقتصاد کشاورزی، علوم اجتماعی و روانشناسی، جغرافیای روستایی، و کشاورزی به همراه یک تیم تسهیل گری ۶نفره، اجرا می گردد.

دکتر پیمان افراسیاب، رئیس دانشگاه زابل در مراسم امضای قرارداد این طرح، با تکیه بر آمادگی دانشگاه زابل برای همکاری در اجرای طرح های در رابطه با منطقه سیستان، خصوصیت بارز دانشگاه زابل را اشراف کامل بر ریزترین مسائل و معضلات منطقه سیستان دانست که می تواند با عرضه یک تحلیل سیستمی جامع از منطقه سیستان در تمامی حوزه های علمی و عملی به مدیران اجرایی در سطوح ملی، استانی و محلی برای مدیریت کارآمدتر مشاوره بدهد.

وی شرایط کنونی منطقه سیستان را بسیار شکننده یاد کرد و اضافه کرد: حالا فرصت تلاش و خطا نیست و باید تجارب دانشگاه زابل با بیشتر از ۲۰ سال فعالیت در منطقه سیستان ملاک تصمیم گیری های کلان مدیریتی قرار گیرد.

افراسیاب با تشکر از دکتراحمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور و مجری ملی پروژه سیستان اظهار داشت: دانشگاه زابل با تمام توان علمی و تجربی خود آماده همکاری برای بهتر انجام شدن این طرح در تمامی مراحل است چونکه مبانی این طرح را راهکاری اصولی برای برون رفت از بن بست های توسعه ای در منطقه سیستان می داند.

در این مراسم دکترمجید عرفانیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه زابل هم ضمن اشاره به موفقیت های دانشگاه زابل در جهت انجام طرح های علمی-پژوهشی ملی و بین المللی مختلف در رابطه با منطقه سیستان، خاطرنشان کرد: این تجربه می تواند یاریگر مدیران اجرایی در سطوح مختلف مدیریتی باشد.

دکتر ندا اسد فلسفی زاده، سرپرست ملی این پروژه هم درباره این طرح اظهار داشت: پروژه سیستان بر آن است تا با پشتیبانی از فرآیند احیای اکوسیستم، کشاورزی سازگار با اقلیم و معیشت های پایدار در منطقه سیستان و استفاده از پتانسیل آب بعنوان ابزاری برای صلح و ثبات از راه همکاریهای فرامرزی و کاهش تبعات تغییر اقلیم، شعار این پروژه را که "اقتصاد سبز، جوامع تاب آور" است، عملیاتی کند. در این پروژه رویکرد جامع و منحصربفرد توسعه ناحیه محور (Area-Based Development) بر مبنای روش شناسی سفارش شده UNDP برای مدیریت منابع طبیعی و فقرزدایی مورد توجه بوده که بر تقویت نهادی به منظور دستیابی به اهداف توسعه اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی متمرکز است.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، دکتر هادی گلوی، عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه زابل و مجری بخش مطالعات پایه طرح مذکور، هم بخش مطالعات پایه را کلیدی ترین مرحله این طرح بزرگ بین المللی و ضامن موفقیت آن دانست و اظهار داشت: در این بخش در گام نخست به گردآوری، جمع بندی و تحلیل مطالعات پایه موجود در سه حوزه محیط زیست، اقتصادی و اجتماعی منطقه سیستان پرداخته خواهد شد و در ادامه تحلیل جامع ظرفیت ها، نیازها و پیشنهاد طرح های ظرفیت گستری در جهت توسعه منطقه سیستان در سطوح ملی، استانی و محلی در دستور کار قرار می گیرد.







منبع:

1400/02/26
13:48:40
5.0 / 5
1069
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , پژوهشی , تقویت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
NeoPedia