NeoPedia
در قالب یك پژوهش انجام شد

تولید نوعی بستنی برای مقابله با باكتری عامل زخم معده

تولید نوعی بستنی برای مقابله با باكتری عامل زخم معده

نئوپدیا: پژوهشگران دانشگاه های علوم پزشکی و فردوسی مشهد نوعی بستنی حاوی ایمونوگلوبین Y تولید کردند که می تواند در مقابل باکتری هلیکوباکتر پیلوری موثر باشد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» یکی از عوامل اصلی گاستریت یا التهاب معده و سرطان بدخیم معده است و بعنوان عامل کلیدی تشدید زخم معده شناخته می شود. بررسی ها نشان داده که در بعضی کشورها این باکتری در بزرگسالان تا ۹۰ درصد شیوع دارد. بدین سبب از بین بردن این باکتری نکته اصلی درمان زخم معده است. در میان درمان های جدید، استفاده از مواد غذایی طبیعی مثل پروبیوتیک ها، عصاره های گیاهی و استفاه از ایمونوگلوبین تخم مرغ پیشنهاد شده است.

«ایمونوگلوبین Y» یا IgY؛ یک گلیکوپروتئین (ترکیبی از پروتئین و کربوهیدرات) است که نقش مهمی در ایجاد ایمنی غیرفعال دارد. آنتی بادی IgY دارای اثرات ضد میکروبی و تحریک کننده سیستم ایمنی است. بنابراین پژوهشگران ایده استفاده از این ایمنوگلوبین را برای ایجاد ایمنی غیر فعال و تولید آنتی بادی های اختصاصی مقابل گونه های مختلف باکتریایی و ویروسی مطرح نمودند.

ایمنی درمانی دهانی؛ یکی از روش هایی است که می تواند در درمان بیماری های عفونی انسان موثر باشد. عنوان شده که مصرف روزانه IgY به شکل خوراکی، بدون هیچ خطری برای سیستم امینی می تواند جمعیت میکروبی دستگاه گوارش را کنترل کند.

با توجه به این مورد تولید فرآورده های غذایی حاوی IgY مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک مطالعه؛ بستنی های تخم مرغی حاوی آنتی بادی IgY برای مقابله با باکتری هلیکوباکتری پیلوری تولید کردند. تا با کنترل جمعیت این باکتری از بروز زخم معده و سرطان معده جلوگیری نمایند.

برای انجام این مطالعه پژوهشگران با تزریق آنتی ژن باکتری هلیکوباکتر پیلوری به مرغ، تخم مرغ هایی حاوی ایمونوگلوبین Y مقابل این باکتری، تهیه کرده و سپس با استفاده از زرده تخم مرغ های حاوی IgY، بستنی تخم مرغی تولید کردند. در انتهای نیز این بستنی با بستنی وانیلی، از نظر طعم، رنگ، بافت و... مورد مقایسه قرار گرفت.

بررسی های این مطالعه در مورد میزان ماندگاری IgY در بستنی تخم مرغی نشان داد که بیشترین میزان این آنتی بادی در هفته دوم است و پس از سه ماه نگهداری در دمای -۱۸ نیز حدود ۹۴ درصد از فعالیت آنتی بادی حفظ می شود.

همچنین مقایسه حسی بستنی وانیلی و بستنی تخم مرغی حاوی IgY نشان داد که این دو بستنی از نظر بافت، احساس، مزه، طعم، رنگ تفاوت مدلول داری با یکدیگر ندارند.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: «با توجه به فعال بودن آنتی بادی IgY در آزمایش های الایزا، امکان اتصال IgY حاضر در بستنی تخم مرغی ساخته شده در این پژوهش، با باکتری هلیکوباکترپیلوری فراهم بوده و این محصول می تواند در جلوگیری از تکثیر این باکتری موثر باشد».

در انجام این تحقیق سحر صباحی، علی مرتضوی، محمدرضا نصیری، آرش قزوینی و فخری شهیدی؛ پژوهشگران گروه های صنایع غذایی، علوم دامی و میکروبیولوژی دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فردوسی مشهد، با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه بصورت مقاله علمی با عنوان «تولید بستنی مبتنی بر تخم مرغ فراسودمند حاوی ایمنوگلوبین Y ضد باکتری هلیکوباکتر پیلوری» در نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، انتشار یافته است.





منبع:

1400/02/30
22:32:53
5.0 / 5
1014
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , تولید , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
NeoPedia