NeoPedia

بررسی باید و نبایدهای تحقیق در وبینار تازه های اخلاق در پژوهش

بررسی باید و نبایدهای تحقیق در وبینار تازه های اخلاق در پژوهش

نئوپدیا: وبینار آموزشی با عنوان ˮتازه های اخلاق در پژوهش ˮتوسط کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه تربیت مدرس و همکاری کمیته فرهنگی اجتماعی دانشکده علوم پزشکی اجرا شد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در این وبینار، دکتر محمد جوان دبیر کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اهمیت و ضرورت رعایت اخلاق در مطالعات پژوهشی و فلوچارت پروسه نظارت بر مطالعات به تفکیک سوژه، اشاره کرد: کلیه طرحها و پروپوزالهای دانشجویی که نیاز به کد اخلاق دارند بلافاصله بعد از تصویب علمی بمنظور بررسی اخلاقی و ستاندن کد اخلاق می بایست به دبیرخانه کمیته اخلاق دانشگاه ارسال شود که این امر برای پروپوزال های دانشجویی بوسیله سیستم گلستان امکان پذیر است.

وی در مورد طرحهای کارآزمایی بالینی نیز اشاره کرد: این طرح ها بعد از ستاندن کد اخلاق باید در سامانه ثبت کارآزمایی بالینی (IRCT) ثبت و کد RCT دریافت شود و بعد از آن، تحقیق شروع شود.

دکتر رضا عمانی سامانی، متخصص اخلاق زیستی و عضو کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه و دبیر کمیته اخلاق در پژوهش پژوهشگاه رویان نیز در این رویداد به مبحث اخلاق در انتشار آثار پژوهشی پرداخت.

وی بطور مفصل درباب شرایط نویسندگی مطابق با دستورالعمل های کارگروه اخلاق وزارتی توضیحاتی ارائه کرد.

وی همین طور به سرقت ادبی اشاره و اشاره کرد: در این جلسات فقط به دستورالعمل ها اشاراتی میشود و دانشجویان باید برای تسلط به این موضوعات راهنماهای کشوری اخلاق در انتشار آثار پژوهشی را مطالعه کنند.

در ادامه دکتر امین طالبی بزمین آبادی، عضو کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه در مورد آشنایی با سایت ها و سامانه ها بمنظور تشخیص مجلات معتبر از مجلات نامعتبر و جعلی، ORCID و Publons پایگاه های داده Web of science و Scopus مطالبی را عنوان نمود.

در اختتام مدرسین وبینار به سوالات دانشجویان پاسخ دادند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس؛ تعداد ۵۰۱ نفر از دانشجویان دانشگاه در این وبینار شرکت کردند که از این تعداد ۳۰۵ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹۶نفر نیز در مقطع دکتری بودند.

سهولت شرکت در وبینار برای شرکت کنندگان، استقبال از برگزاری وبینار از طرف دانشجویان در مقایسه با سال های قبل، آشنایی دانشجویان جدیدالورود به مباحث ضرورت رعایت اخلاق در تحقیق و پژوهش، دستورالعمل های جدید درباب نحوه نظارت اخلاقی بر طرح های کارآزمایی بالینی، نحوه انتشار آثار پژوهشی، مصادیق تخلفات پژوهشی، و اهمیت رعایت کدهای اخلاق برای پیش گیری از رخ دادن تخلف پژوهشی، حساس شدن دانشجویان دانشکده های غیر پزشکی جهت ستاندن کد اخلاق برای انجام پروپوزال های مصوب پیش از شروع اجرای مراحل تحقیق، آشنایی با سایت ها بمنظور تشخیص مجلات معتبر از مجلات نامعتبر و جعلی و.... همچون موضوعات مد نظر برگزارکنندگان این وبینار بشمار می رود.

علاقه مندان می توانند برای دستیابی به فایل های این وبینار از لینک زیر استفاده کنند:

دریافت فایل های وبینار





منبع:

1400/03/21
20:02:57
5.0 / 5
1175
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
NeoPedia