NeoPedia
با قابلیت حفظ بیشتر ارزش غذایی؛

خشك كن حرارتی ایرانی با مصرف كمترین انرژی ایجاد می شود

خشك كن حرارتی ایرانی با مصرف كمترین انرژی ایجاد می شود

محققان کشور با شناخت خلاء های موجود در زمینه دستگاههای خشک کن حرارتی در صنایع غذایی، مبادرت به ساخت خشک کن های حرارتی با قابلیت حفظ بیشتر ارزش غذایی و مصرف کمترین انرژی کردند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر محسن حیدری عضو هیأت علمی گروه طراحی ماشین آلات صنایع غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: فرایند خشک شدن یک فرایند بسیار پیچیده و بین رشته ای است که در آن رطوبت محصول با تبخیر شدن کاسته می شود.
وی اضافه کرد: در طول خشک شدن به موازات فرایند تبخیر، فرآیندهای دیگری هم رخ می دهند که می تواند سبب کاهش ارزش غذایی، تغییر رنگ، تخریب ساختار سلولی و ترک برداشتن محصول شود.
عضو هیأت علمی گروه طراحی ماشین آلات صنایع غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به اینکه بیشتر شرکتهای فعال در زمینه ساخت خشک کن های صنعتی در ایران تنها به واکنش تبخیر رطوبت توجه می کنند و سایر واکنش ها مورد غفلت قرار می گیرد، اظهار داشت: این مورد سبب تولید محصولات بی کیفیت و کاهش کارایی خشک کن ها شده است.
حیدری اضافه کرد: افزایش عمر ماندگاری محصول، حفظ بیشتر ارزش غذایی، کاهش زمان خشک شدن، کاهش مصرف انرژی و کاهش قیمت خشک کن ها از مهم ترین مطالبات صنعت غذا در فرایند خشک کردن است. ازاین رو گروه طراحی ماشین آلات صنایع غذایی به صورت تخصصی طراحی و ساخت خشک کن ها را با در نظر گرفتن این مطالبات در چارچوب طرح های پژوهشی کاربردی مورد مطالعه و بررسی قرار داده است.
وی ضمن اشاره به بین رشته ای بودن فرایند خشک شدن، گفت طراحی خشک کن نیازمند بهره گیری از تخصص های مختلف همچون مکانیک، برق، شیمی و صنایغ غذایی است. در طراحی خشک کن ها، علاوه بر تیم تخصصی، داشتن تجهیزات آزمایشگاهی به روز و دقیق به منظور ارزیابی کیفیت محصولات خشک شده هم ضروریست که این امر در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی محقق شده است.
عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان نمود: سالیانه به صورت متوسط حدود ۳۵ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات می شود. صنایع تبدیلی با پیشگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی می تواند حجم ضایعات کشاورزی در سال را به حدود ۱۰ درصد کم کند.
وی افزود: خشک کردن یکی از آسان ترین صنایع تبدیلی است که می تواند در کاهش ضایعات کشاورزی تأثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد. این صنعت در خیلی از زمینه ها همانند تولید میوه خشک در مقیاس خانگی قابلیت پیاده سازی دارد، ازاین رو می تواند به سرعت در میان کشاورزان گسترش یابد.
وی ضمن اشاره به هدر رفت حدود ۳۰ درصد از زرشک تولیدی در خراسان جنوبی در طول سال اظهار داشت: این حجم از ضایعات سالانه زرشک در کشور به علت استفاده از روش های سنتی خشک کردن است.
حیدری اضافه کرد: روش های سنتی خشک کردن نه تنها سبب ضایع شدن حجم قابل توجهی از زرشک در هر سال می شود بلکه افت کیفیت شدید زرشک در فرایند خشک شدن یکی از موانع اصلی در راه صادرات این محصول پرارزش به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه روش های متنوعی برای خشک کردن مورد استفاده قرار گرفته اما به علت نداشتن کارایی مطلوب مورد استقبال کشاورزان و فعالان صنعت زرشک قرار نگرفته است، اظهار داشت: طراحی خشک کن های اختصاصی برای محصول استراتژیک زرشک یکی از طرح های جاری در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی است که سبب کاهش ضایعات و بهبود کیفیت آن می شود.


منبع:

1400/04/12
17:09:36
5.0 / 5
942
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشی , تولید , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
NeoPedia