NeoPedia

شروع به كار سامانه پیكره های ایرانداك

شروع به كار سامانه پیكره های ایرانداك

به گزارش نئوپدیا سامانه پیکره های ایرانداک (ساپا) به منظور پاسخگویی به نیاز پژوهشگران کشور در آسان سازیِ فرآیند پژوهش، در نشانی SAPA.IRANDOC.AC.IR راه اندازی شد و در دسترس قرار گرفت.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، خیلی از پژوهش های زبان شناسی و تصمیم گیری ها در برنامه ریزی زبانی، تنها با کاربرد یک پیکره زبانی شدنی هستند. پیکره؛ مجموعه ای نظام مند، کامپیوتری، و درست از زبان است که جهت بررسی های زبان شناختی به کار می رود. پیکره ها کاربردهای بسیاری را در پردازش زبان طبیعی و درک و بازشناسی گفتار، تبدیل متن به گفتار و گفتار به متن، نگارش فرهنگ ها، آموزش و پژوهش، ساخت پایگاه های داده زبانی، بررسی واژه های هم آیند در زبان های گوناگون، پایشگری زبان برای پیگیری و ردگیری دگرگونی های زبانی، ترجمه ماشینی، توسعه مفاهیم و منابع در پیوند با واژگان، نگارش و گسترش مهارت های نوشتاری، آموزش و یادگیری زبان با شناخت گویش ها و گوناگونی زبان ها، معناشناسی، تحلیل کلام، زبان شناسی اجتماعی، زبان شناسی حقوقی، واکاوی ژانرهای ادبی، و پژوهش های دستور زبان دارند.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران؛ سامانه پیکره های ایرانداک (ساپا) که می تواند از چندین پیکره پشتیبانی کند، حالا دارای یک پیکره با نام «پیکره پژوهش نامه» با نزدیک به چهار میلیون و ۷۸۰ هزار واژه تخصصی و میان رشته در زمینه هایی مانند علم اطلاعات و دانش َشناسی، فناوری اطلاعات، مدیریت دانش، زبان شناسی رایانشی، اصطلاح شناسی، و مانند آن هاست. این پیکره از مقاله های «پژوهش نامه پردازش و مدیریت اطلاعات» ساخته شده است و برای پژوهش هایی که نیازمند بهره گیری از پیکره های تخصصی هستند، ارزش و کاربرد دارد.

هنگام بازیابی اطلاعات در پیکره پژوهش نامه، افزون بر نمایش واژه یا عبارتِ جست وجو در بافت زبان، نام مقاله ای که آن واژه یا عبارت در آن به کار رفته است، مبحث مقاله، پدیدآور(ان) مقاله، و فراوانی واژه یا عبارتِ جست وجو هم نمایش داده می شوند. داده های این پیکره دارای برچسب اجزای واژگانی کلام (POS tag) هم هستند که در خیلی از پردازش های زبان به کار می روند و مقوله واژه ها (مانند اسم، صفت، قید، و...) را پیدا می کنند.





منبع:

1400/04/12
23:25:51
5.0 / 5
1016
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , پژوهشگران , فناوری
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
NeoPedia