NeoPedia
رئیس دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله خبر داد؛

آمادگی برای شروع فاز دو تست انسانی واکسن نورا

آمادگی برای شروع فاز دو تست انسانی واکسن نورا

به گزارش نئوپدیا رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله از آمادگی برای شروع فاز دوم واکسن نورا آگاهی داد و اظهار داشت: خوشبینانه با فرض مؤثر بودن واکسن نورا، امکانات برای تولید صنعتی این واکسن را فراهم کردیم.



به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر دکتر حسن ابوالقاسمی امروز در نشست خبری «پایان فاز یک کار آزمایی بالینی واکسن نوترکیب نورا» که در محل این دانشگاه انجام شد اظهار داشت: حالا فاز اول تست بالینی واکسن نوترکیب نورا با ۷۰ داوطلب به پایان رسیده است.
به گفته وی، این واکسن در ۳ دوز روزهای (۱_۲۱_۳۵) به داوطلبان تزریق شده است، اظهار داشت: نتایج اولیه نشان داد عوارض خاصی از حاصل تزریق سه دوز وجود نداشته جز دردها و تب های جزئی. این واکسن همانطور که انتظار می رفت کم عارضه بود و به عارضه های تیپ ۳ و ۴ نرسیدیم.
ابوالقاسمی اشاره کرد: فاز اول تست انسانی در سنین ۱۸-۵۰ سال بود که نتایج آن طی دو هفته آتی به وزارت بهداشت ارسال می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اعلان اینکه هم اکنون آمادگی ورود به فاز دوم را داریم، اظهار داشت: با وزارت بهداشت صحبت هایی داشته ایم که فاز بعدی را با داوطلبان سنین ۱۲ تا ۱۸ سال داشته باشیم. برای اینکه مقرر است مدارس و دبیرستان ها باز شود.
وی با اعلان اینکه خوشبینانه تا ۳ ماه آتی همه فازهای تست بالینی را طی خواهیم کرد، اظهار داشت: بر همین فرض و این که واکسن مؤثر است امکانات برای تولید صنعتی این واکسن را فراهم کردیم.
ابوالقاسمی درباب ظرفیت این خط تولید صنعتی اظهار داشت: ما امکانات را برای ۳ میلیون دوز فراهم نموده ایم. اما قرارداد اولیه تولید پنج میلیون دوز واکسن را برای تولید منعقد کرده ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اعلان اینکه تا دو هفته آتی تعداد افرادی که دوز سوم این واکسن را تزریق می کنند، تکمیل می شوند و نتایج را به وزارت بهداشت ارسال خواهیم کرد، اظهار داشت: بنا داریم اگر وزارت بهداشت تائید کند، فاز دوم و سوم بالینی واکسن نورا را در یک دوره روی ۳۰۰ تا ۵۰۰ داوطلب تزریق نماییم.
ابوالقاسمی با اعلان اینکه فاز یک واکسن نوترکیب نورا در سه دوره به داوطلبان تزریق شد، اظهار داشت: بنا داریم اگر ایمنی زایی واکسن در فازهای ۲ و ۳ بالا باشد، از سه دوز تزریق را به دو دوز تقلیل دهیم.
وی با اعلان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله طی سالهای قبل قطب تحقیقات در حوزه های مختلف علمی بوده است، اظهار داشت: با شیوع ویروس کرونا پروژه های مختلفی در این دانشگاه انجام شد تا مرگ و میر ناشی از مبتلاشدن به کرونا کم شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: پروژه های زیادی همچون درمان با سلول بنیادین، استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان و … همچون تحقیقاتی بودند که توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله به نتیجه رسید تا با شیوه های مختلف به کاهش مرگ و میر ناشی از مبتلاشدن به کرونا منجر شود.
ابوالقاسمی اضافه کرد: ما نخستین جایی بودیم که کورتون را بعنوان درمان کرونا پیشنهاد دادیم که حالا توسط سازمان بهداشت جهانی تائید شده و تنها درمان اثبات شده شمرده می شود.
وی گفت: روش های دیگری برای درمان کرونا مورد پیگیری قرار|گرفت که حاصل تحقیقات دانشجویانی بود که تا نیمه های شب پروژه هایی را انجام داده و درحال تحقیق و بررسی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اعلان اینکه نتیجه این تحقیقات، واکسن نورا بود، اظهار داشت: این واکسن بدون امکانات، فازهای مطالعاتی و فاز یک انسانی را طی کرده است.
ابوالقاسمی با اعلان اینکه نتایج تست های مطالعاتی، حیوانی و پری کلینیکال مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است، اظهار داشت: در این راستا به ما اجازه دادند که از تیرماه فاز اول این واکسن را بعنوان یک واکسن پروتئینی نوترکیب شروع نماییم.
وی اظهار داشت: انتظار می رفت که در فاز ۱ عوارضی نداشته باشیم که بر طبق این فرضیات، عوارض جدی نداشتیم.
ابوالقاسمی با اعلان اینکه با وجود این که جوانان علایم شدیدی از مبتلاشدن به کرونا ندارند اما می توانند ناقلان جدی محسوب شوند بدین سبب باید هر چه سریع تر قشر سنی جوان را واکسینه نماییم تا از انتقال ویروس جلوگیری شود، اظهار داشت: در این راستا بنا داریم که فازهای ۲ و ۳ واکسن را به سنین ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق نماییم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: نیاز داریم افرادی از ۱۲ تا ۵۰ سال که تا حالا به کرونا مبتلا نشده اند در فرآیند این واکسن داوطلب شوند.
ابوالقاسمی تاکید کرد: محدودیتی در پذیرش داوطلبان بالای ۵۰ سال وجود ندارد اما هم اکنون خیلی از این افراد واکسینه شده اند.
وی با تاکید بر این که باید اقدامات سریع انجام صورت گیرد تا زنجیره کرونا قطع شود، اظهار داشت: امیدواریم دولت جدید حمایت هایی از واکسن های داخلی و استفاده از واکسن های خارجی را در اولویت قرار دهد تا این موج سنگین کرونا از بین برود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اعلان اینکه خوشبینانه تا سه ماه آتی تست بالینی این واکسن را طی می نماییم، اظهار داشت: اگر این واکسن مؤثر باشد، امکان تولید سه میلیون دوز واکسن را در ماه خواهیم داشت و الان قرارداد پنج میلیون دوز را منعقد کرده ایم. ابولقاسمی اضافه کرد: ما تعصبی نداریم که حتما واکسن ما تولید شود؛ انقدر واکسن مورد نیاز است که واکسن های تولید شده کافی نخواهند بود برای اینکه هرچه سریعتر مردم واکسینه شوند بهتر است. وی افزود: مطالعات فعلی نشان میدهد حتی با وجود تزریق واکسن، سطح ایمنی افراد به مرور کاهش پیدا می کند و احیانا واکسن ها باید طی ۶-۹ ماه تکرار شوند. در هر صورت فعلا تنها راه مبارزه اساسی با ویروس واکسیناسیون است تا این شدت بیماری و انتقال کم شود. رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اضافه کرد: اگر اثربخشی واکسن خوب باشد شاید ۳ دوز را به دو دوز تقلیل دهیم اما برنامه ای برای تغییر تزریق واکسن به استنشاقی نداریم. در ادامه دکتر جعفر امانی، محقق واکسن نورا در این جلسه خبری اضافه کرد: در فاز یک ایمنی واکسن مورد بررسی قرار می گیرد اما در فازهای بعدی اثربخشی بیشتر مورد ارزیابی قرار می گیرد. وی درباب انتشار مقالات از فازهای مختلف واکسن اظهار داشت: حاصل مطالعات فاز یک سابمیت شده و الان تحت داوری است.


منبع:

1400/05/21
11:52:10
5.0 / 5
1029
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
NeoPedia