NeoPedia
در سمپوزیوم نقش میكروارگانیسم ها در سلامت و بیماری ها عنوان شد

چاقی دلیل هشت درصد مرگ های جهان

چاقی دلیل هشت درصد مرگ های جهان

در سمپوزیوم نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماریها بر نقش چاقی در مبتلاشدن به بیماریهای مختلف اشاره و تاکید شد: در سالهای اخیر چاقی دلیل هشت درصد مرگ و میرهای جهان بوده است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، به مناسبت روز جهانی میکروارگانیسم ها، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران و اتحادیه زیست شناسان ایران با همکاری پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنجشنبه ۲۵ شهریور 1400 میزبان سمپوزیوم مجازی نقش میکروارگانیسم ها در سلامت و بیماریها با حضور بیش از 1600 شرکت کننده شدند.
در این سمپوزیوم یک روزه، دکتر سید داور سیادت، عضو هیئت علمی انستیتو پاستور و دبیر علمی سمپوزیوم با اشاره به موضوع فرضیه انعطاف پذیری میکروبیوم انسان، اشاره کرد: بیش از ۱۰۰ بیماری غیر واگیر در انسان با میکروبیوم ارتباط دارد و بیش از هزار گونه باکتریایی در بدن یک فرد سالم بالغ ساکن است که از بدو تولد تحت تاثیر عوامل مختلف ژنتیکی، محیطی و اجتماعی شکل گرفته و تکامل یافته است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت محورهای مختلف میکروبیوم روده و مکانیسم های مولکولی و متابولیتی آنها در بدن، اظهار داشت: این جمعیت میکروبی در تنظیم ریتم سیرکادین و ساعت بیولوژیک بدن نیز موثر است.
در ادامه دکتر هانیه السادات اجتهد، عضو هیات علمی پژوهشگاه، به بیان نقش میکروبیوم روده در چاقی و عوارض متابولیک ناشی از آن پرداخت.
وی با اشاره به سه برابر شدن شیوع چاقی در جهان نسبت به سال 1975، چاقی را علت هشت درصد از مرگ و میرهای جهان دانست که بار زیادی را برای جوامع به همراه دارد.
اجتهد عدم تعادل در ترکیب میکروبیوتای روده را همچون شاخصهای دخیل در بروز چاقی و عوارض متابولیکی ناشی از آن مانند دیابت، سندرم متابولیک، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای کبد چرب غیر الکلی عنوان نمود که از سبک زندگی و عادات غذایی نادرست افراد ناشی می شود.
وی به نقش دیس بیوزیس روده در مکانیسم های پرخوری عصبی در واکنش به هیجانات منفی مانند استرس، خشم و غم اشاره نمود و پروبیوتیک های نسل جدید و پست بیوتیک ها را همچون راهکارهای نوین کنترل چاقی بوسیله تعدیل میکروبیوتای روده دانست.
در بخش های دیگر این سمپوزیوم، دکتر علی خامسی پور با موضوع میکروبیوم و سیستم ایمنی، دکتر مرتضی علی اشرفی با موضوع میکروبیوم و مغز، دکتر مریم تاج آبادی با موضوع پروبیوتیک ها از گذشته تا آینده، دکتر پژمان روحانی با موضوع میکروبیوم و اختلالات گوارشی، دکتر ارفع مشیری با موضوع میکروبیوم و سرطان و دکتر سارا احمدی بادی با موضوع میکروبیوم و بیماری کووید ۱۹ صحبت کردند.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، 17 سپتامبر بعنوان روز جهانی میکروارگانیسم ها نام گذاری شده است که هر ساله مراسم مختلفی به این مناسبت در سراسر جهان انجام می شود. در چنین روزی در سال ۱۶۸۳ انتونی لوک هوک، تاجر هلندی نخستین مشاهدات خودرا از میکروارگانیسم ها روی پلاک های دندانی با لنزهای نوری ابتدایی که ساخته خودش بود، توسط نامه ای به انحمن سلطنتی لندن اطلاع داد. این واقعه اساس پایه ریزی علم میکروبیولوژی در دنیا شد.



1400/06/30
09:22:26
5.0 / 5
1096
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , ژنتیك , سیستم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
NeoPedia