NeoPedia

استفاده از صمغ پسته کوهی در یک نوشیدنی برای بیماران مبتلا به دیابت

استفاده از صمغ پسته کوهی در یک نوشیدنی برای بیماران مبتلا به دیابت

به گزارش نئوپدیا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نوعی دوغ حاوی صمغ پسته کوهی یا بنه، برای بیماران مبتلا به دیابت تهیه کردند و مشخص شد که این نوشیدنی می تواند در بهبود شاخصهای قند و چربی این بیماران مؤثر باشد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، یکی از عوارض بیماری دیابت، افزایش و اختلال در چربی خون است که باعث افزایش ریسک بیماری های قلبی و عروقی می شود. استفاده از فیبرهای غذایی، یکی از طریق های کنترل سطوح قند و چربی خون است. فیبرهای مورد استفاده در صنایع غذایی بسیار متعدد هستند و بعنوان تثبیت کننده در فرآورده های نوشیدنی کاربرد فراوان دارند.

یکی از انواع فیبرهایی که به شکل گسترده در صنایع غذایی استفاده می شوند، گروهی از پلی ساکاریدها یا پلیمرهای زیست به نام «صمغ ها» هستند. از آن جا که امکان دارد صمغ پسته کوهی (بنه یا بنوک) در کاهش پارامترهای قند و چربی بیماران مبتلا به دیابت مؤثر باشد، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با انجام یک مطالعه و با بهره گیری از این ماده در تهیه نوعی دوغ، تأثیر این صمغ را مورد بررسی قرار دادند.

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف صمغ پسته کوهی، می تواند منجر به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید شود. یافته های این مطالعه همینطور نشان داد که مصرف دوغ های پایدار شده با صمغ پسته کوهی می تواند میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله را در بیماران مبتلا به دیابت کم کند.

بر این اساس، پژوهشگران این مطالعه می گویند: غنی سازی نوشیدنی هایی مانند دوغ بی نمک توسط بخش محلول بنه یا صمغ کوهی سبب کاهش میزان گلوکز، کلسترول و LDL -کلسترول در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی ترکیبات بیواکتیو در صمغ پسته کوهی و تأثیر آن بر پارامترهای قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع ۲» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و علیرضا رهبر، الهام زارع، کامران میرزایی، غلامحسین محبی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در انجام آن مشارکت داشتند.





منبع:

1400/07/15
13:27:37
5.0 / 5
169
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
NeoPedia