NeoPedia
پژوهشگران مطرح كردند

تأثیر مثبت بوی دارچین و گل محمدی بر آلزایمر

تأثیر مثبت بوی دارچین و گل محمدی بر آلزایمر

به گزارش نئوپدیا پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه با انجام یک مطالعه مولکولی عنوان کردند که ترکیبات شیمیایی ایجادکننده بوی خوش دارچین و گل محمدی تأثیر مثبتی بر عملکرد پروتئین دخیل در بیماری آلزایمر دارد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، آلزایمر بعد از بیماری های قلبی، سرطان و سکته چهارمین عامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته است. عوامل مختلفی همچون سالخوردگی احتمال ابتلاء به این بیماری را زیاد می کند که خود با وقایعی مرتبط می باشد که در مغز فرد اتفاق می افتد که از آن جمله تجمع پروتئینی به نام «تاو» در سلول های عصبی مغز است.

از سوی دیگر، همه ما انسان ها در نقاط مختلف دنیا، همیشه در معرض خیلی از بوهای مطبوع و نامطبوع قرار داریم. بعضی از بوها در ما حس آرامش را القا می کنند و بعضی از آنها سبب ایجاد حس تنفر می شوند. در همین راستا گزارش هایی در خصوص کاهش حس بویایی در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد که در آنها امکان تحریک رشد باردیگر اعصاب از راه بو امکان پذیر است.

نکته مهم این است که اغلب بررسی ها در این خصوص، معطوف به مباحث شناختی اثرات این بوها بر رفتار و روان افراد مبتلا به بیماری های زوال عقل همچون آلزایمر بوده است و تابحال تحقیقاتی در حوزه تاثیر فرم رایحه (بو) ترکیبات مختلف بر روی پروتئین های دخیل در بروز این قبیل بیماری ها عرضه نشده است.

با توجه به اهمیت روز افزون مبحث بو و انواع آلودگی ها در هوای اطراف انسان، پژوهشگران مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، اثرات مولکولی فرم رایحه ترکیبات مختلفی مانند سینمالدهید (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در دارچین)، فنیل اتیل الکل (ترکیب ایجادکننده بوی خوش در گل محمدی) و تترامتیل اتیلن دی-آمین (ترکیب شیمیایی بوی نامطبوعی مانند بوی ماهی) را بر ساختار و عملکرد پروتئین تاو، بعنوان پروتئین مورد مطالعه در مبحث آلزایمر، بررسی نموده اند.

نتایج اولیه حاصل از این تحقیقات که برگرفته از اثر مثبت دو ترکیب با رایحه خوشایند یعنی دارچین و گل محمدی است، بر اهمیت اثر رایحه روی پروتئین های درگیر در بیماری در رابطه با مغز همچون آلزایمر در انسان تاکید داشته و می تواند زمینه ساز تحقیقات مولکولی بیشتر با تاکید بر اثر رایحه در ایجاد سلامتی و بیماری در انسان باشد.

بنابر اعلام دانشگاه تهران به نقل از مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، این یافته ها بر مبنای پژوهش رساله زهرا معینی، دانشجوی ارشد بیوشیمی، با عنوان «بررسی مولکولی اثرات سینمالدهید، فنیل اتیل و تترا متیل اتیلن دی آمین (در فرم رایحه) بر روی تجمعات پروتئین تاو» به راهنمایی دکتر عارفه سیدعربی، استادیار مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، محقق شده است.





منبع:

1400/08/01
09:45:21
5.0 / 5
231
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
NeoPedia