NeoPedia
توسط پژوهشگران دانشگاه تهران؛

ساخت چهار دستگاه کاربردی برای تشخیص و درمان سرطان

ساخت چهار دستگاه کاربردی برای تشخیص و درمان سرطان

نئوپدیا: چهار دستگاه ایرانی برای تشخیص و درمان سرطان توسط پژوهشگران دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران ساخته شد.



به گزارش نئوپدیا به نقل از دانشگاه تهران، دکتر محمد عبدالاحد دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره این دستگاهها اظهار داشت: مد لنف نود دستگاه (CDP) که قبلاً برای مد تشخیص مارجین های سرطانی تولید شده و مجوزهای بالینی را دریافت کرده بود، بتازگی تولید شده است. این دستگاه برای شناسایی مارجین های آلوده به سرطان و غدد لنفاوی درگیر سرطان بمنظور تشخیص سرطان در نواحی پاک سازی شده و پس از خارج سازی تومور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: این دستگاه که مجوز وزارت بهداشت را هم دریافت کرده است، برای پاک سازی بهتر نواحی داخلی بدن پس از خارج شدن تومور به کار می آید. این دستگاه اکسسوری تشخیص نود لنفاوی درگیر را هم همراه خود دارد که برمبنای متابولیسم سلول های سرطانی کار می کند.
عبدالاحد درباره مشخصات و کاربردهای دستگاه دوم اظهار داشت: دستگاه (ITDP) به روش الکتریکی بعنوان ابزاری کمکی برای رادیولوژیست جهت افتراق توده های BI-RADS۳ و BI-RADS۴ که از نظر تشخیصی از اهمیت زیادی برخوردار است، طراحی و تولید شده است.
وی اضافه کرد: این دستگاه پروب تشخیص تومور است و به رادیولوژیست کمک می نماید تا دریابد توده ای که در پستان بیمار است در چه وضعیتی بوده و میزان ریسک آن برای بیمار چه میزان است. یعنی به رادیولوژیست در تشخیص این که توده نیاز به بیوپسی دارد یا نه، کمک می نماید.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران درباره چگونگی کار این دستگاه، اظهار نمود: در این روش یک سوزن اکتیو الکتریکی در کنار دستگاه سونوگرافی قرار داده می شود و این سوزن در تماس با سطح پوست، سیگنال های لازم را جمع آوری کرده و رادیولوژیست با بهره گیری از این داده ها می تواند درباره میزان خطر تومور توده تصمیم گیری بهتری انجام بدهد. این اطلاعات به متخصص رادیولوژی کمک می نماید زمانی که برای انجام بیوپسی تردید دارد، بهترین تصمیم را اتخاذ کند.
عبدالاحد اضافه کرد: با این فناوری می توان خیلی سریع متوجه شروع پروسه بدخیمی در تومور شد و در حقیقت این دستگاه به رادیولوژیست کمک می نماید تا هر توده ای که نیاز به جراحی دارد را تشخیص دهد و مراتب را به جراح اعلام نماید.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران درباره دستگاه BROSS که به روش الکتروشیمی جهت پیش آگهی در مورد وجود نوتروفیل های LDN در افراد دارای توده واضح پستان تنها به کمک یک سی سی خون کاربرد دارد، نیز اینگونه توضیح داد: عملکرد این دستگاه به این صورت است که درباره فردی که توده ای در ناحیه پستان دارد و برای معاینه و رادیولوژی مراجعه می کند، یک هشدار درباره بدخیمی توده به تیم تشخیصی و درمانی او می دهیم. در این روش میزان گونه های اکسیژن فعال در خون بررسی می شود که برای هشدار درباره سرطان سینه مورد استفاده قرار می گیرد.

عضو هیأت علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، در معرفی دستگاه چهارم (PECT) و کاربردهای آن اظهار نمود: این دستگاه، یک دستگاه درمان مکمل الکترواستاتیک توده های بدخیم است.
وی با تشریح رشد و تقسیم سلول های سرطانی اظهار داشت: این دستگاه دارای یک پچ بوده که روی بدن بیمار قرار می گیرد و به سبب بار الکترواستاتیک بسیار زیادی که دارد در رشد و تقسیم سلول های سرطانی اختلال ایجاد می کند؛ در نتیجه توده، آنزیم کمتری ترشح می کند، رشد آن کاسته می شود، در نهایت در مرحله اول با تسلیم به بیمار کمک می نماید و در مراحل بعدی می تواند در درمان، کمک کار تیم درمان باشد.
دانشیار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران اشاره کرد: از دیگر کاربردهای این دستگاه آنست که داروهایی که بار الکترواستاتیک بالایی دارند، با کمک این دستگاه می توانند به سمت تومور سرطانی حرکت کرده و به گونه ای هدفمند به سلول های سرطانی برسند. بدین سبب با کمک این فناوری و با بهره گیری از این دستگاه، آنکولوژیست می تواند حجم زیادی از دارو را وارد سلول سرطانی کند.

تکنولوژی ساخت این دستگاهها کاملاً بومی بوده و توسط دکتر محمد عبدالاحد، برنده جایزه مصطفی (ص) و همکارانش در پژوهشکده الکترونیک سرطان مشترک دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با حمایت شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا ابداع شده اند.
مقالات علمی و پتنت های در رابطه با این دستگاهها در مجلات بین المللی معتبر همچون Cancer Medicine، Biosensors&Bioelectronics، International journal of surgery و Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis و Biosensors&Bioelectronics به چاپ رسیده و دارای گواهی ثبت اختراع آمریکا به شماره US۲۰۲۱۰۰۰۱۱۱۸A۱ هستند.


منبع:

1400/10/14
13:11:11
5.0 / 5
623
تگهای خبر: الكترونیك , بین المللی , پژوهش , پژوهشگران
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
NeoPedia