NeoPedia
معاون پژوهشی وزیر علوم خبر داد

تدوین بخشنامه ای برای تسهیل در اجرای پایان نامه های ارتباط با صنعت

تدوین بخشنامه ای برای تسهیل در اجرای پایان نامه های ارتباط با صنعت

نئوپدیا: معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از تدوین بخشنامه ای برای تسهیل در اجرای پایان نامه های ارتباط با صنعت آگاهی داد


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی در آیین تقدیر از دانشمندان برتر در زمینه ارتباط با جامعه و صنعت که امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، با اعلان اینکه تا حالا جشنواره ها و تکریم ها برای تولید فناوری و یا رساندن محصولات به بازار بوده است، اضافه کرد: در این آیین ها کمتر به دانشمندان برتر در زمینه همکاری با جامعه و صنعت توجه شده است.
وی با تاکید بر اینکه فعالان عرصه همکاری با صنعت جایگاه ویژه ای دارند، اظهار نمود: تعدادی از فناوران در عرصه تولید علم و برخی دیگر در حوزه تجاری سازی فناوری با TRlهای مختلف فعالند و در بین این دو گروه افردی هستند که عموما قراردادهای همکاری با صنعت با آنها منعقد می شود. این افراد، اشخاصی هستند که با ارائه ایده ها، طرح های و مشاوره هایی، مشکلی از مسائل موجود در بخش صنعت را مرتفع می کنند.
صالحی با تاکید براینکه این افراد همین طور خدمات تخصصی و فوق تخصصی به بخش های صنعتی ارائه می دهند، تصریح کرد: این زمینه ای است که نیاز به توجه بیشتری دارد، ولی شاهدیم که در سال ۹۹ مبلغ ۳ هزار میلیارد تومان قرارداد میان دانشگاه ها و صنعت منعقد شد و این در شرایطی است که باتوجه به زیرساخت ها و نیروی انسانی موجود در دانشگاه، عدد بسیار کمی است.
معاون پژوهشی وزیر علوم، افزود: در کنار این عدد، تنها ۵ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در حوزه همکاری دانشگاه با صنعت فعال می باشند ولی اگر بتوانیم از زیرساخت ها و نیروی انسانی متخصص در دانشگاه ها بهره ببریم، اساسا این عدد روند افزایشی خواهد داشت.
وی اثربخشی آموزش عالی در حل مسائل کشور را از رویکرد های وزارت علوم در انعقاد قراردادهای صنعتی عنوان نمود و افزود: در این رویکرد حل مسائل در آموزش عالی برمبنای یک نظام سیستماتیک است و در این راستا زیست بومی تعریف خواهد شد که اگر سوالی عنوان شد، به زیست بوم دانش بنیان ها و دانشگاه ها منتقل شود و در این راه این زیست بوم تقویت خواهد شد.
صالحی با اشاره به رویکرد وزارت علوم در رابطه با صنعت، اشاره کرد: هم اکنون قطب های علمی به وجود آمده که بیشتر بر تولید علم متمرکز است تا حل مساله، بدین جهت باید در این قطب ها دگردیسی ایجاد شود و با ایجاد هسته های فناورانه، این تشکل ها در زمینه های تخصصی فناوری فعال شدند.
وی با تاکید بر هم افزایی و هماهنگی میان نهادهای فعال در زمینه علم و فناوری، اظهار داشت: در کشور سازمان ها و نهادهای مختلفی در این عرصه تشکیل شده است و باید به شکلی قانونگذاری شود که همه بازیگران این عرصه هماهنگ عمل کنند که در این راستا می توان از ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی بهره برد و نیازهای قانونی خودرا بوسیله این شورا مرتفع نماییم.
صالحی، ظرفیت شورای عالی عتف را از دیگر ظرفیت های مناسب در حوزه سیاست گذاری و اجرای قوانین دانست و اضافه کرد: اینها برنامه های وزارت علوم است که اجرای آن شروع شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم اثربخشی وزارت علوم در حل مسائل، ارتقای سطح زندگی مردم، ایجاد درآمد مستمر و ایجاد ثروت و حل مسائل اجتماعی را از اهداف این وزارت خانه در زمینه همکاری با جامعه و صنعت دانست و افزود: سال ۱۴۰۰ به لحاظ مالی سال خوبی نبوده است که پیگیری های زیادی دراین زمینه صورت گرفت و امیدواریم سال ۱۴۰۱ باتوجه به موارد قانونی منابع مالی بهتری به حوزه پژوهش و فناوری تزریق شود؛ چونکه انجام پژوهش بدون اعتبارات مالی امکان پذیر نیست.
صالحی با اعلان اینکه امسال بودجه پژوهش صفر بوده است، اظهار نمود: این در حالیست که تعدادی از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها فرسوده بوده و در بعضی از رشته ها نیازمند تجهیزات به روز بودند و ما مجبوریم تعدادی از تجهیزات را در قالب مشارکت های بین المللی تامین نماییم.
وی با اعلان اینکه نیاز است تا فناوری های آینده از طرف اساتید دانشگاه به مسئولان اعلام گردد، نمونه آنرا هوش مصنوعی ذکر کرد که از طرف مقام معظم رهبری تاکید گردیده است.
صالحی همین طور با تاکید بر استفاده از ظرفیت دانشجویان دکتری و پسادکتری با اعلان اینکه موتور حرکت فناوری خیلی از دانشگاه ها دانشجویان پسا دکتری است، افزود: دراین زمینه بخشنامه ای را تهیه کردیم که برمبنای آن اجرای پایان نامه های دکتری و کارشناسی ارشد در رابطه با دانشگاه و صنعت، تسهیل خواهد شد.




منبع:

1400/12/14
22:21:13
5.0 / 5
532
تگهای خبر: آموزش , بین المللی , پژوهش , پژوهشی
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

NeoPedia