NeoPedia

افزایش بهره گیری از ظرفیت آموزشی و پژوهشی کشور در بخش کشاورزی گیلان

افزایش بهره گیری از ظرفیت آموزشی و پژوهشی کشور در بخش کشاورزی گیلان

به گزارش نئوپدیا از گیلان معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ظرفیت آموزشی و پژوهشی کشور باید در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد و  گیلان استان پایلوت کشور در این حوزه باشد


سید مجتبی خیام نکویی امروز در نشست توسعه کشاورزی دانش بنیان که در سالن اجتماعات دانشکده معماری دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به اینکه گیلان، استان دوم کشور بعد از استان البرز در برخورداری از مراکز تحقیقاتی است، اظهار نمود: باید در استان گیلان از این ظرفیت بی نظیر برای توسعه بخش کشاورزی کشور بهره برد.
وی با اشاره به اینکه هدف این است با اجماع مراکز تحقیقاتی تحولات خوبی در بخش کشاورزی اتفاق بیفتد، اضافه کرد: در کشوری نظیر هلند سالانه بالغ بر ۸۰میلیارد دلار از صادرات بخش کشاورزی درآمد کسب می شود و این موفقیت را هلندی ها به این علت کسب کردند چون ظرفیت آموزشی و پژوهشی کشور هلند کاملا در اختیار بخش کشاورزی است و این چنین مدلی در گیلان هم باید اجرا شود.
خیام نکویی افزود: در بخش کشاورزی با نبود طرح نظام آموزشی مواجه هستیم چونکه آموزش ها مبتنی بر نیاز نیست و تا وقتی که آموزش ها با نیاز ها برنامه ریزی نشود شاهد بیکاری دانش آموختگان بخش کشاورزی در بعضی موارد خواهیم بود.
وی ضمن اشاره به این که توسعه منابع انسانی در بخش کشاورزی یعنی این که سطح سواد کشاورزان را افزایش دهیم، تصریح کرد: ۷۰درصد شاغلین بخش کشاورزی کم سواد و یا بی سواد هستند. باید به سمت آموزش افرادی برویم که متناسب با نیاز بخش کشاورزی تربیت شوند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی با تکیه بر این که لازم است از وزارت علوم اختیار ویژه ای به گیلان داده شود تا در رشته های کشاورزی بازبینی و برخی رشته ها حذف، اصلاح و یا اضافه شوند، اظهار داشت: تحول در حوزه کشاورزی نیازمند عزم جدی و ملی است و اگر امروز اقدامات لازم را انجام ندهیم گرفتار خسارت خواهیم شد.
وی ضمن اشاره به این که گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری است که ۳۰ درصد برنج کشور را تولید می کند، اضافه کرد: فعالیت ۱۳ مرکز و مؤسسه ملی و پروهشی در استان گیلان نشان از توانمندی و ظرفیت های این استان است،
خیام نکویی با اشاره به اینکه این که میزان تولید یک تولیدکننده نمونه، با میزان تولید در حالت عادی فاصله بسیاری دارد نشانه خلا دانشی و ترویجی است خاطرنشان کرد: باید این فاصله ها را پر کرد و این امر با متناسب سازی پژوهش و نیاز بخش کشاورزی محقق می شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: کشاورزی باید گفتمان غالب در استان گیلان باشد نه فقط در حرف بلکه در تصمیم گیری ها یک اقدام ملی محسوب شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی اضافه کرد: در کشور ایران بیشتر از ۸۰۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که ۲۳۰۰ گونه آن از نوع گیاهان دارویی است و می تواند درآمد خوبی را نصیب کشور کند اما متاسفانه در گیاهان دارویی شاهد خام فروشی هستیم چون فرآیند استاندارد سازی موادخام را نداریم.
وی تصریح کرد: ما باید در محصولاتی که وابستگی بوجود می آورد خودکفا باشیم و یا به نقطه ای برسیم که کشور برای تهیه آن گرفتار مشکل نشود. برای تحقق این امر بخش کشاورزی باید دانش بنیان شود تا انقلاب بهره وری ایجاد نماییم.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، در انتها این جلسه تفاهمنامه ای برای هم افزایی و سازماندهی همه ظرفیت های آموزشی و پژوهشی، تحقیقاتی استان در دو مجموعه وزارت علوم و معاونت تحقیقات آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از ظرفیت نخبگان و بکارگیری فارغ التحصیلان این استان در دانشگاه گیلان به امضا رسید.




منبع:

1400/12/26
16:55:18
5.0 / 5
475
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
NeoPedia