NeoPedia
در گفت وگو با نئوپدیا اعلام شد

یافتن راهی برای بهبود مشکلات اسپرم بعد از انجماد

یافتن راهی برای بهبود مشکلات اسپرم بعد از انجماد

نئوپدیا: پژوهشگران مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری در مطالعه ای تاثیر لیزر کم توان را در بهبود قابلیت باروری اسپرم بررسی کردند و دریافتند که می توان از این روش برای بهبود مشکلات اسپرم بعد از انجماد استفاده نمود.



دکتر فرشته صفیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه ناباروری می تواند علل متفاوتی داشته باشد و کیفیت اسپرم یکی از فاکتورهای مهم در باروری موفق است، اظهار داشت: چیزی حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد از موارد ناباروری علل مردانه دارند. در کلینیک های درمان ناباروری خدمات مختلفی به زوجین ارائه می شود که شامل فریز اسپرم، تخمک و جنین است.

وی درباب پروسه انجماد اسپرم، توضیح داد: برای این کار، سلول های اسپرم در دمای منفی ۱۹۶ درجه سانتی گراد و در نیتروژن مایع ذخیره می شود. باتوجه به اینکه در این دما، هیچ فعالیت زیستی شیمیایی رخ نمی دهد، این امکان فراهم می شود که سلول برای مدت زمان طولانی نگهداری شود.

پژوهشگر مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباب دلیلهای انجام فریز اسپرم، توضیح داد: این پروسه برای افرادی مانند بیماران مبتلا به سرطان که مقرر است شیمی درمانی انجام دهند و یا تحت عمل جراحی قرار گیرند، انجام می شود. چونکه این اعمال می تواند باروری فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

صفیان درباب موارد دیگر، اشاره کرد: در مردانی که مشاغل پرخطر دارند که ممکنست باروری آنها را تحت تاثیر قرار دهد، همین طور در زوجینی که می خواهند بهر دلیلی از روش های کمک باروری استفاده کنند و اسپرم آنها با بهره گیری از تکنیک های جراحی به دست می آید یا آقا در روز تخمک گیری، امکان حضور در مرکز ناباروری برای نمونه دهی ندارد، می توانند از قبل مبادرت به فریز اسپرم کنند.

وی همین طور افزود: فریز اسپرم در موارد خاص مانند جانبازان قطع نخاعی و معلولین جسمی و یا جهت جلوگیری از سرایت عفونت هایی مانند ایدز و هپاتیت نیز سفارش می شود.

پژوهشگر مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: با وجود پیشرفت های صورت گرفته در حوزه انجماد اسپرم، ولی هنوز این مشکل وجود دارد که پس از انجماد و ذوب، تا حدودی کیفیت و عملکرد و در نهایت میزان باروری اسپرم کاسته می شود. بر طبق مطالعات، کاهش قدرت تحرک و زنده مانی اسپرم بعد از پروسه انجماد و ذوب چیزی حدود ۵۰ درصد عنوان شده است.

وی با اشاره به سبب کاهش عملکرد اسپرم بعد از انجماد، اظهار نمود: این کاهش عملکرد می تواند به دلیلهای مختلف همچون تغییرات شدید دمایی، تشکیل کریستال های یخ و... باشد. چونکه اسپرم به سبب شرایطی که دارد، نسبت به لطمه های ناشی از پروسه انجماد بسیار حساس است.

وی افزود: امروزه بیشتر مطالعات با بهره گیری از افزودنی ها و روش های مختلف (مانند آنتی اکسیدان ها، نانوذرات و... ) به دنبال راهی برای صیانت از کیفیت اسپرم هنگام انجماد-ذوب متمرکز شده است.

صفیان با اشاره به اینکه هنوز هیچ مدرک روشنی برای درک کارآمدترین پروتکل انجماد اسپرم در دسترس نیست، اظهار داشت: ما به دنبال روش بهتری برای حل این مشکل بودیم و در مطالعه خود از «لیزر کم توان» یا «فتوبیومدولیشن» استفاده کردیم. لیزرهای کم توان انواع مختلف و طول موج های متفاوتی دارند و برای کاهش درد، التهاب یا ادم، بهبود زخم و جلوگیری از لطمه بافتی مورد استفاده قرار می گیرند و اخیراً خاصیت تحریک نوری لیزر کم توان در زمینه درمان ناباروری مردان، به سبب تاثیرگذاری بالا، استفاده آسان و نبود عوارض جانبی بعد از درمان، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
کاربرد لیزر کم توان


منبع:

1401/02/07
18:27:52
5.0 / 5
738
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , خدمات , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
NeoPedia