NeoPedia
كمبود بودجه پژوهش در دانشگاه ها؛ خودكفایی یا از دست رفتن فرصت؟!،

تبعات دست اندازی به بودجه پژوهشی را خواهیم دید

تبعات دست اندازی به بودجه پژوهشی را خواهیم دید

به گزارش نئوپدیا معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه همسان سازی حقوق ها، موجب ایجاد مشکلات مالی در بیشتر دانشگاه ها شده است، اظهار داشت: بودجه پژوهشی نخستین محل و صندوقی است که هر کسی کمبود پول پیدا می کند، به آن دست اندازی می کند! عواقب این اتفاق در آینده مشخص خواهد شد.



دکتر بابک شکری در گفت و گو با ایسنا درباب میزان بودجه پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: بودجه مصوب پژوهشی دانشگاه در سال ۱۴۰۰، حدود ۵۰ میلیاد تومان بوده است که متاسفانه تا کنون تنها حدود ۳۰ درصد از این مبلغ، پرداخت شده است.

وی افزود: با به میان آمدن بحث همسان سازی حقوق ها، بیشتر دانشگاه ها به مشکلات مالی برخوردند. بودجه پژوهشی هم نخستین محل و صندوقی است که هر گاه کمبود منابع مالی در دانشگاه پیدا می شود، به آن دست اندازی می کنند!

بودجه پژوهشی به شدت آب رفته است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به کاهش بودجه های پژوهشی، اظهار داشت: این تنها مشکل ما نیست. کل کشور، با این مشکل دست به گریبان است و بیشتر دانشگاه های کشور این اتفاق برایشان افتاده است. تخصیص بودجه پژوهشی به شدت کم شده و متاسفانه تاثیر منفی روی کارهای پژوهشی داشته است.

شکری با اشاره به اینکه عواقب این اتفاق در آینده مشخص خواهد شد، اشاره کرد: نتیجه این اتفاق همین امسال مشاهده نمی شود؛ بلکه از آن جایی که کارهای پژوهشی دیربازده است، اثرات آنرا در سالهای بعد خواهیم دید. منابع مالی لازم را تخصیص ندادیم و تبعات آنرا در آینده خواهیم دید.

وی با اشاره تعدادی از عواقب این مشکل، افزود: قسمتی از این تبعات، ماندگاری بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی است؛ برای اینکه پشتیبانی پژوهشی مناسب از آنها به عمل نیامده است و خرید تجهیزات و مواد و آماده سازی بستر مناسب برای فارغ التحصیل شدن آنها صورت نگرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد: کرونا و کاهش بودجه های پژوهشی، سبب شده که ماندگاری دانشجو در دانشگاه بیشتر شود و این، بار بیشتری را به دانشگاه اعمال می کند و تبعات خاص خودش را داشته است.

هزینه هایی که پرداخت نشدند...

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، انجام کارهای پژوهشی در دانشگاه را بر پایه منابع انسانی و منابع مالی دانست و اظهار داشت: خیلی از هزینه های پژوهشی پرداخت نشده و حتی اعتبار ویژه (گرنت) سال ۱۴۰۰ و بخش هایی از اعتبار پژوهشی سال قبل را نیز نتوانستیم بپردازیم.

شکری اظهار نمود: شوربختانه معاونت پژوهش و فناوری به سبب تنگناهای مالی، نتوانسته بخش زیادی از وظایف خودرا در امتداد حمایت و پشتیبانی مالی از پژوهش انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از تاثیر این مشکلات مالی را سالهای بعد خواهیم دید، اظهار داشت: سر ریز این مشکلات، به طور معمول به سالهای بعد می رود. هم اکنون تاثیر تعدادی از این مشکلات در ماندگاری دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه، در کمیت و کیفیت برون دادهای پژوهشی، مشاهده شده است.

وی به مشکلات چاپ کتاب اشاره نمود و افزود: همین طور باتوجه به مسائل کرونا و مشکلات مالی، خیلی از دانشگاه ها منابع مالی لازم برای خرید کاغذ برای چاپ کتب دانشگاهی و خرید کتب تخصصی ندارند و در زمینه نشر کتاب، به شدت با مشکل مواجه گشته اند.

آمار مقالات کیفی و کاربردی دانشگاه شهید بهشتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، درباره آمار مقالات کاربردی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: در بررسی مقالات دانشگاه، تفکیکی از نظر کاربردی و غیر کاربردی وجود ندارد؛ ولی بطور نسبی، به طور معمول حدود ۴۰ درصد از مقالات کاربردی هستند و بقیه غیر کاربردی هستند که البته تاثیر خودشان را دارند. البته باید توجه داشت که این نسبت باتوجه به رشته و حوزه کاری مقالات، متفاوت می باشد.

وی در مورد رشد کلی مقالات دانشگاه، توضیح داد: بطور کل آمار مقالات نسبت به سالهای قبل، بالا رفته و همان نرخ ۱۰ درصد افزایش سالانه را داشته ایم. این رشد در تعداد مقالات بین المللی، تعداد مقالات کیفی که در نشریات چارک اول منتشر می شوند و تعداد مقالات با همکاری بین المللی (همکاری با دانشگاه ها و افراد خارج از کشور) مشاهده شده است. این ها دستاوردهای خوبی هستند. در هر صورت برای ایجاد دیپلماسی عملی نیازمند ارتباط علمی مناسب با جهان بیرون از خودمان هستیم.

شکری درباب آمار مقالات در سال ۱۴۰۰، اظهار داشت: تاکنون، تعداد کل مقالات بین المللی ۱۷۰۰ مقاله، تعداد مقالات باکیفیت بالا (به اصطلاح مقالات چارک اول یا Q۱) ۸۱۵ عدد و مقالاتی که بصورت مشترک با مراکز خارج از کشور انجام شده، حدود ۶۰۵ عدد بوده است.





منبع:

1401/02/20
23:35:33
5.0 / 5
497
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , پژوهشی , خرید
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
NeoPedia