NeoPedia

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

هوش مصنوعی در صنایع فولادی ایران کاربردی شد

نئوپدیا: یک شرکت دانش بنیان نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته که با همراهی نانوکاتالیست های کاربردی به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی کند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ستاد نانو، شرکت دانش بنیان گسترش فناوری خوارزمی به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی نانوکاتالیست های پیشرفته و نانوجاذب های مورد نیاز صنایع عظیم فولاد کشور، با تمرکز بر «نانوکاتالیست ارتقاء یافته فعال ریفرمینگ احیاء مستقیم» و «ارائه راهکارهای هوش مصنوعی در صنایع فولاد کشور»، از اولین نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی در واحدهای احیاء مستقیم در مجتمع فولاد شادگان رونمایی نمود.
سند تحول دیجیتال صنایع فولاد شادگان برای نخستین بار در کشور، با حضور دکتر نجفی زاده رئیس انجمن آهن و فولاد ایران، مهندس نوایی مدیرعامل شرکت گسترش فناوری خوارزمی، دکتر قبادی مدیرعامل شرکت ملی فولاد، مهندس امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، دکتر میر جعفری مدیرعامل شرکت آفرینش سامانه مهر و مهندس کهزاد مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در سمپوزیوم فولاد۲۶، که با حضور شرکت های فولادی، تامین کنندگان مواد اولیه و سایر صنایع در رابطه با فولاد کشور و با مشارکت حدود ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار گردید، به امضا رسید.
در ادامه، شرکت گسترش فناوری خوارزمی، با توضیح به کارگیری نانوکاتالیست های پیشرفته تولیدی این شرکت در حوزه صنایع فلزی و پتروشیمی، به معرفی راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در صنعت فولاد و نقش موثر خود در تحول دیجیتال شرکت فولاد شادگان در کنار تولیدات فناورانه خود پرداخت و از نرم افزار AIronPAX رونمایی نمود.
این نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و بمنظور شبیه سازی واحد احیاء مستقیم در صنایع فولاد، توسط واحد هوش مصنوعی شرکت خوارزمی طراحی شده و الان وارد فاز اجرائی در فولاد شادگان شده است تا به همراهی نانوکاتالیست های کاربردی در این مجموعه، به افزایش کیفیت تولیدات فولادی کمک مضاعفی نماید.
نرم افزار AIronPAX از سه بخش اصلی تشکیل شده است، بخش پیش بینی، که کیفیت آهن اسفنجی را بر طبق پارامترهای ورودی پیش بینی می کند. بخش پیشنهاد پارامتر، که پارامترهای قابل تنظیم را برای دستیابی به بالاترین کیفیت و نرخ تولید در وضعیت مختلف، پیشنهاد می دهد و در نهایت بخش ترمودینامیکی که قسمتی از مهم ترین پارامترهای فرآیندی را برای تنظیم و حفظ تعادل سیستم، محاسبه و اعلام می کند.
دکتر هاجر قنبری عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت و مشاور واحد هوش مصنوعی گسترش فناوری خوارزمی (تولیدکننده نانوکاتالیستهای پیشرفته)، ضمن تاکید بر اهمیت داده های صنایع فولادی، در این زمینه اظهار داشت: «جذابیت استفاده از هوش مصنوعی در صنایع، همیشه توسعه دهندگان را به طرف ایده هایی سوق می دهد که با معجزه داده و بوسیله الگوریتم های قدرتمند تحلیل آن، برای آن صنعت ایجاد ثروت و ارزش افزوده و در پیشبرد اهداف کشور اثربخش عمل کند؛ بدین سبب تصمیم بر آن شد که ما نرم افزار بومی هوش مصنوعی را برای خط تولید آهن اسفنجی فولاد شادگان طراحی نماییم و این پروژه برای اولین بار توسط این شرکت تولید، بارگذاری و مورد بهره برداری قرار گرفته است.»
وی پیشگیری سریع از افت کیفی آهن اسفنجی، امکان انجام اقدامات کنترلی بیشتر روی کیفیت محصول، مدیریت خط تولید در صورت اختلال در پارامترهای ورودی پروسه مانند قطع برق و بهینه سازی کالیبراسیون سیستم ها افزون بر تشخیص زود هنگام باگ های سیستم را از با اهمیت ترین دستاوردهای این طرح برشمرد و اصرار کرد که همه این موارد موجبات افزایش ایمنی سرمایه های انسانی، حفظ سلامت فیزیکی خط تولید و خلق ثروت را فراهم می آورند.
قنبری اطلاعات فرایندی فولاد شادگان را منبع اصلی ایجاد پایگاه داده این نرم افزار دانست و با اشاره به این که تعدادی از کارکنان فولاد شادگان به عنوان نقطه ارتباطی و ارائه دهنده داده ها انتخاب شدند، تصریح کرد: کارشناسان ما با این افراد با تعاملی مثبت و همسو، داده های واقعی را گرداوری کردند و این نقطه رسیدن ما به یک زبان مشترک با فولاد شادگان بود.
وی اضافه کرد: بعد از دسترسی به داده ها، فاکتورهای خوبی درباب نحوه عملکرد فولاد شادگان مبتنی بر تحلیل داده ها به دست آمد؛ به سبب حجم بالا و تنوع داده ها، شناسایی داده های مناسب در دستور کار قرار گرفت و بعد از این غربالگری، به داده های ایده آلی برای تحلیل رسیدیم و همزمان، نرم افزارهای قبلی موجود را بومی سازی کردیم و در کنار نرم افزار هوش مصنوعی قرار دادیم که خوشبختانه یکپارچه سازی موفقیت آمیزی انجام شد و به گواه کارشناسان خبره صنایع فولاد شادگان، اطلاعات گرانبهایی در پی تحلیل های مستمر، به شرکت ارائه شد.
قنبری اشاره کرد: بعد از این موفقیت صنعتی و فناورانه، نرم افزار ایرانی مبتنی بر هوش مصنوعی، برای کنترل پروسه تولید توسعه داده شده و با پایش مستمر و ارائه پیشنهادات اصلاحی، در کلیه بخش ها گسترش پیدا کرد تا سیستم بصورت جامع، به طرف کارایی و توسعه علم روز در صنعت فولاد سوق داده شود.
دکتر قنبری پیش بینی خاصیت های محصول، پیشنهاد پارامترهای تولید و موازنه های جرم و انرژی در فرایندهای تولید را سه خاصیت عمده نرم افزار دانست و اظهار داشت: ایده های جدیدی برای توسعه کاربرد هوش مصنوعی در سایر بخش ها وجود دارد که باتوجه به تاکید مدیر فولاد شادگان بر به پرواز درآوردن فکر و استفاده از خلاقیت در روزآمدسازی سایر فرایندها، امکان توسعه نرم افزارهای هوش مصنوعی بیشتری در این مجموعه صنعتی پویا به زودی فراهم خواهد آمد.
مدیر توسعه نرم افزار AIron PAX در آخر ضمن قدردانی از اعضاء این تیم خانم ها مهندس حانیه عباسی و مهندس میناغلامی، استفاده از توانمندی های توسعه دهندگان داخلی متخصص و خوش فکر را دلیل اصلی تسهیل دسترسی و پایداری پروسه ارائه خدمات دانست و از اعتماد مدیران ارشد این شرکت قدردانی نمود.
شایان ذکر است، صنایع فولاد شادگان، یکی از هشت طرح مهم منطقه ای فولاد کشور است که در دو فاز تولید شده است. این مجموعه صنعتی، با تولید سالانه بالاتر از ۸۰۰ هزار تن شمش فولادی در سال، با بهره بردن از تکنولوژی روز دنیا و تکنولوژی کاملاْ ایرانی PERED® (Persian Reduction) تحت لیسانس MME شرکت مهندسی معادن و فلزات، از جایگاه ویژه ای برخوردارست. افزایش چند برابری تولید و راه اندازی مرحله دوم کارخانه فولادسازی که بر تولید بیلت متمرکز است، چشم انداز دیگر تولیدی فولاد شادگان در سالهای اخیر است.
با توجه به اهمیت نانوکاتالیست های پیشرفته و نانوجاذب های سولفورزدایی در بهبود ظرفیت تولید فولاد، مجتمع فولاد شادگان با بهره بردن از نانوکاتالیست ها و نانوجاذب های تولیدی شرکت گسترش فناوری خوارزمی و دستیابی به عملکرد بهتر در مقایسه با دیگر محصولات، نانوساختارهای مورد نیاز خودرا در از این شرکت تولیدکننده دانش بنیان تامین می کند. کارشناسان آن واحد فولادی، همیشه بر کیفیت بالای نانوجاذب های سولفورزدایی تولیدی خوارزمی تاکید داشته اند. اعتماد حاصل شده از این تبادلات فنی و عملکرد بسیار مناسب و غیر قابل قیاس نانوجاذب های سولفورزدای تولید داخل شرکت خوارزمی با نمونه های خارجی سبب شروع فصلی نوین در همکاریهای این دو شرکت شده است.
به طور مثال، قرارداد تولید و تحویل دهی نانوکاتالیست های ریفورمینگ احیاء مستقیم شرکت گسترش فناوری خوارزمی به شرکت فولاد شادگان به امضاء طرفین رسیده و بر این اساس، نانوجاذب های اکسید روی فولاد شادگان، توسط این شرکت دانش بنیان، تولید و تحویل دهی شده است. همین طور در امتداد گسترش همکاری ها، قرارداد تولید و تحویل دهی ۱۶۰ تن جاذب بصورت خرید و تهاتر با مجتمع فولاد شادگان منعقد و تحویل دهی شد.
کیفیت شایان توجه نانوکاتالیست های پیشرفته و نانوجاذب های تولیدی خوارزمی در مقایسه با محصولات وارداتی که قبل از تحریم ها در بعضی مجتمع های فولادی به کار گرفته می شدند، علاوه بر خودکفاسازی کشور در حوزه تولید این محصولات راهبردی، مهر تائیدی بر توانمندی نیروهای نخبه کشور و راهگشای مسیری نو برای صادرات این محصول به بازارهای منطقه است و تلفیق تولیدات نانوفناورانه با فناوری های هوش مصنوعی دراین خصوص کمک شایانی به توسعه این بازار خواهدنمود.


منبع:

1403/09/09
11:11:14
5.0 / 5
66
تگهای خبر: تكنولوژی , تولید , خدمات , خرید
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
NeoPedia