گسترش همکاری ایران و روسیه در عرصه هوش مصنوعی بررسی گردید
نئوپدیا: دستیار ویژه رییس جمهور روسیه در عرصه علم و فناوری و معاون علمی رییس جمهور ایران، در نشستی مشترک، همکاریهای فناورانه ایران و روسیه را با اولویت هدف گذاری های کوتاه مدت و نتیجه گرا بررسی کردند.
به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، آندری فورسنکو، دستیار ویژه رییس جمهور روسیه در عرصه دانش و فناوری، در راس هیاتی بلندپایه با حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، امروز 13 اردیبهشت ماه، دیدار و درباب گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزه های هوش مصنوعی (AI)، فناوری های پیشرفته و چگونگی استفاده از آنها در صنایع مختلف به بحث و تبادل نظر پرداختند.
افشین ضمن اشاره به خاصیت های خاص چاه های نفتی سپهر و جفیر، اظهار داشت: این چاه با عمق ۴۶۰۰ متر، جز چاه های عمیق کشور به حساب می آید و نیازمند مراقبت ویژه است.
وی اضافه کرد: به علت فشار بالای این چاه (حدود ۷۰۰ بار)، داشتن داده های آنلاین بسیار حائز اهمیت می باشد و در غیر این صورت، ممکنست به دلیل افت فشار، یک چاه را از دست بدهیم. با اعمال تغییرات و با استفاده از داده های آنلاین، میزان تولید از ۴۷ هزار بشکه به ۶۰ هزار بشکه رسید.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه چاه سپهر و جفیر جز نخستین چاه های هوشمند کشور به حساب می آید، عنوان کرد: این پروژه در کمتر از یک سال به انجام رسیده و ما در تلاش هستیم تا تمامی چاه های خودرا هوشمند نماییم. هدف ما در حوزه هوش مصنوعی، ایجاد نمونه های موفق و تکثیر آنها است.
دولت چهاردهم، پرچم فناوری های کوانتوم و فوتونیک را برافراشته می کند
این مقام مسئول اشاره کرد: در دولت چهاردهم، ما بر فناوری های نوظهور و علوم پایه، خصوصاً در عرصه های کوانتوم و فوتونیک، تمرکز ویژه ای داریم و در این حوزه علاقمند به همکاری مشترک با روسیه هستیم. ما در عرصه های ارتباطات، حسگرها و محاسبات کوانتومی کارهای جدی ای انجام داده ایم و معتقدیم که انقلاب های صنعتی از تمرکز بر علوم پایه نشأت می گیرند.
افشین ضمن اشاره به توانمندی های ایران در عرصه هوش مصنوعی، اظهار داشت: با وجود سرمایه گذاری کمتر در زیرساخت های محاسباتی نسبت به سایر کشورهای منطقه، توانسته ایم در کمتر از یک سال زیرساخت مناسبی ایجاد نماییم و نیروی انسانی بسیار توانمندی در این عرصه تربیت نماییم.
پیوند فناوری ها، کلید توسعه هوش مصنوعی
معاون علمی رئیس جمهور با تکیه بر اهمیت ارتباط بین متخصصین حوزه های مختلف و متخصصین هوش مصنوعی، اضافه کرد: در هوش مصنوعی، تنها متخصصین برنامه نویس کارساز نیستند، بلکه نیازمند واسطی بین فناوری های مختلف و متخصصین این حوزه هستیم. به همین دلیل، ما اهتمام کرده ایم مدلهای موفق در صنعت را به کمک هوش مصنوعی گسترش دهیم و ارتباط بین دامنه های فنی و متخصصین هوش مصنوعی را برقرار نماییم.
همکاری ایران و روسیه برای تسلط بر آینده فلزات نادر
افشین اشاره کرد: ما بسیار علاقمند به همکاری مشترک با کشور روسیه در عرصه های فلزات نادر هستیم، چونکه می دانیم آینده جهان بر فلزات کمیاب متمرکز خواهد شد.
این مقام مسئول، ضمن اشاره به اهمیت مسایل زیست محیطی، عنوان کرد: گِل های حفاری که از چاه های نفت استخراج می شوند، حاوی فلزات کمیاب هستند که هم استخراج و هم پالایش آنها می تواند اثرات زیست محیطی داشته باشد. این مساله نیازمند توجه و یافتن راهکارهای مناسب می باشد.
وی در آخر با تکیه بر اهمیت هدف گذاری های کوتاه مدت و نتیجه گرا، اظهار داشت: ما ترجیح می دهیم هدف گذاری های کوتاه مدت با نتیجه را جایگزین هدف گذاری های بلندمدتی نماییم که نتیجه آنها معلوم نیست.
آینده همکاری ایران و روسیه، با تمرکز بر تکنولوژی های جدید ترسیم می شود
در ادامه، فورسنکو ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده، ابراز امیدواری کرد: ایران و روسیه در این حوزه ها به توافقات مثبتی دست خواهند یافت. وی با تکیه بر اهمیت بیش از پیش هوش مصنوعی در دنیای امروز، عنوان کرد: نیاز به هوش مصنوعی برای حل مسایل پیچیده و بهینه سازی فرآیندها بالاتر از پیش احساس می شود و ما امیدواریم که با همکاری مشترک، بتوانیم از این تکنولوژی به بهترین شکل بهره مند شویم.
او ضمن اشاره به اینکه هوش مصنوعی به موضوع روز جهانی تبدیل گشته است، اظهار داشت: به نظر من، اگر از هوش مصنوعی به درستی و با برنامه ریزی دقیق استفاده شود، می توان بر خیلی از چالش ها فائق آمد و راهکارهای نوآورانه ای برای مشکلات موجود ارائه داد.
این مقام مسئول ضمن اشاره به پروژه های فناورانه ای که در این نشست ارائه شد، تصریح کرد: این پروژه ها نشان دادند که چطور می توان از تکنولوژی های جدید برای حل مسایل فنی و صنعتی استفاده نمود. مسئله مهم، یافتن راهکارهایی است که استفاده از این تکنولوژی ها را هم برای ایران و هم برای روسیه سودمند سازد و در امتداد منافع مشترک دو کشور باشد.
او در ادامه با بیان اینکه هوش مصنوعی از نظر ریاضی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مقوله ای بسیار پیچیده است، بر اهمیت آموزش علوم پایه به متخصصان حوزه هوش مصنوعی تأکید نمود.
فورسنکو در آخر ضمن تمجید از دستاوردهای ارائه شده توسط طرف ایرانی، عنوان کرد: آن چه امروز مشاهده کردیم، بر پایه قوانین فیزیکی پیشرفته و فناوری های مدرن بنا شده و نشان دهنده ظرفیت بالای متخصصان ایرانی در این حوزه است.
منبع: neopedia.ir
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب