توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان به منطقه اوراسیا
نئوپدیا: سومین نشست فرصت فردا با هدف بررسی راهکارهای توسعه صادرات شرکت های دانش بنیان به بازارهای هدف با محوریت اتحادیه اقتصادی اوراسیا اجرا شد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی «فرصت فردا» با هدف بررسی راهکارهای توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان به بازارهای هدف، این دفعه با تمرکز بر اتحادیه اقتصادی اوراسیا و موافقتنامه امضاء شده با این اتحادیه، بخصوص کشورهای روسیه و بلاروس، برگزار گردید.
این سلسله نشست ها با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی برگزار می گردد و بستری برای تحلیل بازارهای نوظهور و عرضه راهکارهای عملی به شرکتهای دانش بنیان فراهم می آورد. دو نشست قبلی این مجموعه با تمرکز بر کشورهای ازبکستان و اندونزی برگزار گردید.
حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی، ضمن اشاره به موافقت نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا، اظهار داشت: همیشه روال این بوده که توافقات با تأخیر اثرگذار شوند، اما ما می خواهیم فورا بعد از امضا، ظرفیتهای موجود را به شرکت ها معرفی نماییم تا فرصت ها از بین نرود.
وی، با تاکید بر لزوم آمادگی به عرصه تجارت آزاد، با برنامه ریزی و به شکل آگاهانه اظهار داشت: ورود بدون آمادگی به تجارت آزاد، می تواند بیش تر از آن که فرصت باشد، تهدید باشد.
تحلیل بازار اوراسیا و لزوم تدوین مسیر صادراتی
راضیه کهنسال، مدیر کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری، ضمن اشاره به جمعیت ۱۸۰ میلیون نفری کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا، بر ضرورت شناخت دقیق بازارهای این منطقه و طراحی مسیر صادراتی منسجم برای شرکتهای فناور تاکید کرد.
تراز منفی تجاری با اوراسیا و راهکارهای پیشنهادی
تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی، هم در سخنرانی خود به تراز منفی تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا، بخصوص روسیه اشاره نمود و اظهار داشت: ما چند برابر صادرات، از این کشورها واردات داریم. برخی محدودیت ها خارج از اختیار شرکت ها است، اما برخی موانع را میتوان با حمایت معاونت علمی رفع کرد.
او، با تاکید بر لزوم جهت دهی حمایت ها بر ارتقاء کیفیت و قیمت رقابتی محصولات دانش بنیان، اظهار داشت: صادرات فناوری های پیشرفته و با ارزش افزوده بالا باید در اولویت باشد. ما برنامه ای برای تضمین کیفیت و افزایش رقابت پذیری اقتصادی داریم تا بتوانیم حضور موثرتری در بازار دانش بنیان دنیا داشته باشیم.
ظرفیت های همکاری با بلاروس
علیرضا صانعی، سفیر ایران در بلاروس، که به شکل آنلاین در این جلسه حضور داشت، اظهار داشت: بلاروس می تواند بعنوان یک اقتصاد مکمل برای ایران یا حداقل یک تأمین کننده راهبردی عمل کند.
وی به پتانسیل های همکاری اقتصادی اشاره نمود و اظهار داشت: ظرفیت هایی همچون صادرات محصولات کشاورزی ایران در مقابل واردات ماشین آلات پیشرفته از بلاروس، واردات کود پتاس و محصولات پروتئینی از بلاروس بعنوان کالای راهبردی برای امنیت غذایی و صادرات مواد معدنی ایران در ازای ماشین آلات سنگین معدنی، تنها بخشی از این فرصت ها به شمار می روند.
سفیر ایران در بلاروس، همینطور به پتانسیل های فناورانه بلاروس اشاره نمود و اظهار داشت: بلاروس دارای یک پارک فناوری پیشرفته است که یکی از پروژه های مشترک با چین بوده و تمرکز آن بر فناوری های پیشرفته، هوش مصنوعی، IT، الکترونیک و زیست فناوری است.
او بر تلاش دستگاه دیپلماسی در جهت ایجاد زیرساخت های موردنیاز برای توسعه همکاری ها در محورهای زیر تاکید کرد و اضافه کرد: گامهای مختلفی همچون ایجاد خطوط اعتباری نامحدود برای تسهیل تبادلات بانکی، کاهش نرخ ریسک همکاری از ۷ به حدود ۴ تا ۵ درصد، حضور شرکت ها در نمایشگاه های تخصصی مانند اکسپو بلاروس و نمایشگاه صنعت نفت ایران، تسهیل روادید و لغو ویزا بین دو کشور و تعریف پروژه های راهبردی برای پیوندهای اقتصادی پایدار در جهت توسعه همکاریهای بین المللی دنبال شده است.
ظرفیت های همکاری با روسیه و شبکه رایزنان فناوری
دانش دوست، رایزن همکاری فناوری در سفارت ایران در روسیه به ظرفیتهای همکاری فناورانه با روسیه اشاره نمود و اظهار داشت: ایران در روسیه بیشتر از ۳۰ سال سابقه تعامل فناورانه دارد و الان شبکه های همکاری خوبی شکل گرفته است.
رایزن همکاری فناوری در سفارت ایران در روسیه، مهم ترین چالش های پیش روی شرکتهای دانش بنیان برای فعالیت در روسیه را تبادلات بانکی و عدم شناخت بازار روسیه توسط شرکت ها برشمرد و اضافه کرد: شبکه رایزنان فناوری حالا در کشورهای روسیه، چین، اتریش و هند فعال است و وظیفه آنها شناسایی فرصت ها و تسهیل تعاملات فناورانه است.
اوراسیا در دسترس ترین بازار تجاری
در بخش دیگری از این نشست، بابایی، معاون مدیرکل دفتر آسیای میانه، قفقاز، روسیه، اروپا و آمریکا در سازمان توسعه تجارت هم با عرضه آماری از وضعیت تجارت ۲ میلیارد دلاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بر آشنایی شرکت ها با روش های نوین صادرات تاکید کرد.
وی ضمن اشاره به چالش های اصلی در حوزه تجارت با منطقه اوراسیا، بر لزوم آشنایی و رعایت استانداردهای حاکم بر منطقه اوراسیا با اولویت استاندارد روسیه (GOST) تصریح کرد و اضافه کرد: تجمیع حجم تولیدی شرکتهای دارای توان صادراتی جهت پاسخگویی به نیازمندی های بازار هدف، استفاده از توافقات بانکی انجام شده و رو به گسترش با کشورهای عضو اتحادیه، چالش در حمل و نقل و احتیاج به همکاری با طرف های بلاروسی و روسی، لزوم شناخت فرهنگ تجاری و مصرف کشورهای مقصد و اهتمام در معرفی توانمندی های کشور از راه مشارکت در در نمایشگاه های تجاری اوراسیا و بهره برداری از پلت فرم های فروش آنلاین بین المللی از لزوم های صادرات موفق در این منطقه به حساب می آید.
توافقنامه اوراسیا، نخستین توافقنامه بین المللی تجارت ترجیحی کشور با استاندارد جهانی
میرهادی سیدی، مذاکره کننده ارشد کشور در توافقنامه های تجاری و مشاور امور بین الملل سازمان توسعه تجارت، در رابطه با موافقت نامه ایران با اوراسیا و فرصت های ناشی از آن طی سخنانی تصریح کرد: ۸۰ درصد کالاهای قابل مبادله بین ایران و کشورهای اوراسیا حالا مشمول تعرفه های ترجیحی یا صفر شده اند. این به مفهوم عدم پرداخت ۵۰ میلیارد دلار هزینه گمرکی در سال برای ورود کالا از ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و این فرصت بزرگی است که کشور در اختیار فعالان تجاری و اقتصادی قرار داده است.
همچنین اکبرپور رایزن اقتصادی ایران در ارمنستان، رجائیه مدیر خانه نوآوری و فناوری ایران در مسکو و حسینی نژاد مدیر پایگاه صادراتی ایران در سنت پترزبورگ به تشریح ظرفیتهای اقتصادی و فناورانه موجود پرداختند.
مریم ابوالحسینی معاون توسعه کسب و کار سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی، در رابطه با انواع حمایت های صادراتی این سازمان برای شرکتهای دانش بنیان توضیح داد.
پنل تخصصی شرکت ها: از تجربه تا راهکار
در پایان نشست، پنل تخصصی با حضور شرکتهای دانش بنیان برگزار گردید. در این پنل، برترین شرکتهای صادرکننده تجربیات عملی خود از صادرات به کشورهای اوراسیا، موانع موجود، و پیشنهادهای عملی برای بهبود فرآیندها را عرضه دادند. در قسمت پرسش و پاسخ ابهامات و مشکلات شرکتهای مدعو تحت بررسی و عرضه راهکار قرار گرفت.
منبع: نئوپدیا
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب