پژوهشگران بررسی كردند
خواص ضد كپكی رازیانه
به گزارش نئوپدیا نتایج یك پژوهش نشان داده است عصاره رازیانه بعنوان یك منبع گیاهی سالم با خصوصیت های خوب ضداكسیداسیونی و ضد كپكی قابل استفاده می باشد.
به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، رازیانه گیاهی دارویی و معطر است كه امروزه حدودا در اغلب نقاط دنیا كشت می شود. از آنجایی كه در سال های اخیر تمایل مصرف كنندگان به استفاده از مواد غذایی سالم و عاری از نگهدارنده های مصنوعی بوده است پس یافتن منابع طبیعی واجد خواص ضد میكروبی ضروری به نظر می آید. محققان در پژوهشی با عنوان "ارزیابی اثرات ضد كپكی و ضد اكسایشی عصاره گیاه رازیانه" به این مهم پرداخته اند.
در این پژوهش كه توسط نوشین شیروانی، استادیار دانشكده فنی و منابع طبیعی تویسركان، هادی فصیحی، دكتری بیوشیمی مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان همدان و الهام نورمحمدی، دانش آموخته دكتری دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام داده اند، آمده است: « هدف از این پژوهش استخراج تركیبات پلی فنولی عصاره رازیانه توسط حلال های مختلف و بررسی اثرات ضد اكسایشی و ضد كپكی عصاره به دست آمده، است. به منظور استخراج عصاره دانه رازیانه از چهار حلال متانول، اتانول، آب و استون استفاده شد. استخراج عصاره به روش سوكسله و طبق روش احمدوند و همكاران و همینطور كمالی روستا و همكاران انجام شد. در این روش ۳۰ گرم از نمونه درون كارتوش قرار داده شده به دستگاه سوكسله متصل شد و بعد از اضافه كردن مقدار مناسب ( ۴۰۰میلی لیتر) حلال (متانول، اتانول، آب و استون) به نمونه، استخراج طی ۴۸ ساعت انجام شد. »
محققان درباره روش تهیه عصاره دانه رازیانه می گویند: « حلال در دستگاه تبخیركننده چرخان تحت خلا كاملا تبخیر شد. عصاره به دست آمده تا آخر آزمایش ها در ظرف شیشه ای قهوه ای رنگ و در دمای یخچال(چهار درجه سانتی گراد) نگهداری شد. با محاسبه وزن اولیه بالن و وزن نهایی آن كه حاوی ماده خشك برجای مانده است، مقدار كل ماده خشك استخراج شده در مرحله استخراج محاسبه شد و به صورت درصد(گرم به صد گرم نمونه خشك) بیان شد.»
پژوهشگران در این پژوهش اثر ضداكسایشی عصاره و پودر دانه رازیانه در روغن آفتابگردان و همینطور فعالیت ضد كپك عصاره و پودر دانه رازیانه را بررسی كردند.
شیروانی و همكارانش در این مقاله می گویند: « نتایج این پژوهش نشان داد كه عصاره گیاه رازیانه واجد قدرت ضداكسایش و ضد قارچی مناسب می باشد. تولید چنین تركیبات زیست فعال ارزشمندی از منابع بومی و استفاده از آنها بعنوان نگهدارنده های طبیعی مواد غذایی از لحاظ اقتصادی بسیار پرارزش خواهد بود.»
در این پژوهش آمده است: « تحقیقاتی با جزئیات بیشتر پیرامون این كه كدامیك از تركیبات موجود در عصاره رازیانه منجر به ایجاد بیشترین قدرت ضد اكسایشی و ضد میكروبی می شوند ضروری به نظر می آید. علاوه بر این در كنار كاربردهای سنتی گیاه رازیانه، از خواص ضد اكسایشی و ضد میكروبی این تركیب می توان به منظور توسعه و گسترش مواد غذایی عملگرا و سلامت بخش بهره گرفت.»
این پژوهش در شصت ودومین شماره دوره شانزدهم مجله "علوم غذایی و تغذیه" انتشار یافته است.
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب