NeoPedia
از سوی بانك میكروارگانیسم های مركز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران؛

سویه های پرارزش پروبیوتیك در اختیار محققان كشور قرار می گیرد

سویه های پرارزش پروبیوتیك در اختیار محققان كشور قرار می گیرد

به گزارش نئوپدیا عرضه سویه های پرارزش بیوتكنولوژیك یكی از رسالت های مركز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران در جهت خدمت به محققان و مراكز تحقیقاتی و گامی به سمت تحقق خودكفایی علمی و رونق تولید است.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر سید مجید تولیت، سرپرست مركز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران در این خصوص اظهار داشت: گستردگی میكروارگانیسم ها از نظر تعداد، تنوع محیط های زیست و همین طور از نظر مسیرهای متابولیك، بیشتر از سایر موجودات است. بنابراین بررسی تنوع آنها راه را برای دستیابی به سویه های مفید و پرارزش صنعتی می گشاید.
وی اظهار داشت: یكی از رسالت های مركز ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران عرضه سویه های پرارزش بیوتكنولوژیك است كه در این راه محققان این مركز همواره در تلاشند تا نمونه های زیستی بانك میكروارگانیسم ها را غنی تر كنند.
وی افزود: همچون سویه های پرارزش موجود در این بانك می توان به سویه های تولید كننده آنزیم، سویه های تجزیه كننده مواد زنوبیوتیك، سویه های تولید كننده آنتی بیوتیك، سویه های اسید لاكتیك، و سویه های استاندارد و مرجع اشاره نمود.
سرپرست مركز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران اظهار داشت: سویه های پرارزش پروبیوتیك همچون سویه هایی هستند كه بزودی در دسترس محققان قرار می گیرند.
وی اضافه كرد: بانك میكروارگانیسم های این مركز بعنوان مركزی پیشرو در زمینه جداسازی، شناسایی و نگهداری انواع متنوعی از میكروارگانیسم ها و عرضه ی سویه ها به محققان داخل و خارج كشور، در جهت اهداف خود در جهت هرچه غنی ­تر كردن كلكسیون میكروبی، تعداد كل سویه های نگهداری شده موجود در بانك را به ۴۴۳۶ سویه رسانید كه از این بین ۱۱۷۰ سویه در كاتالوگ رسمی بانك و در دسترس محققان قرار دارد.
تولیت تصریح كرد: در میان سویه های موجود در كاتالوگ رسمی مركز، انواع سویه های شناسنامه دار و معتبر كه در كلكسیون های مطرح دنیا همچون DSMZ آلمان، ATCC آمریكا، CCM چك، BCCM بلژیك، CECT اسپانیا و KCTC كره جنوبی هم ثبت شده است، به چشم می خورد.
با تلاش محققان این مركز جهت دستیابی به میكروارگانیسم های بومی كشور، تابحال ۶۷ سویه جدید میكروبی در سطوح مختلف گونه، جنس و خانواده از كشور ایران جداسازی شده است و بعد از شناسایی كامل پلی فازیك، از راه ثبت در ژورنال های معتبر بین المللی، به دنیا معرفی شده است، كه در این میان، دو خانواده جدید مخمری و باكتریایی بعنوان دستاوردهای چشم گیر محققان این مركز به حساب می آید.
همچنین بانك میكروارگانیسم ها، با دارا بودن كلكسیون هایی چون آركی ها، باكتری ها، كپك ها، مخمرها، سیانوباكترها، دیاتومه ها و ریز جلبك ها جزء متنوع ترین كلكسیون میكروبی ایران است.
بنا بر اعلام روابط عمومی مركز ملی ذخایر ژنتیكی و زیستی ایران، سویه های تولید كننده آنزیم، سویه های تجزیه كننده مواد زنوبیوتیك، سویه های تولید كننده آنتی بیوتیك، سویه های اسید لاكتیك، و سویه های استاندارد و مرجع و همینطور سویه های پرارزش پروبیوتیك كه بزودی در اختیار محققان قرار خواهد گرفت، همچون سویه هایی هستند كه در بانك میكروارگانیسم های این مركز تهیه می شوند.



1398/06/25
13:51:53
5.0 / 5
4485
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
NeoPedia