NeoPedia
توسط پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس صورت پذیرفت

شناسایی در نفیس هزار ساله متعلق به دوره آل بویه

شناسایی در نفیس هزار ساله متعلق به دوره آل بویه

نئوپدیا شناسایی دُر نفیس هزار ساله متعلق به دوره آل بویه


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكترمحمد خزایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و پژوهشگر هنر اسلامی از كشف و شناسایی در متعلق به امامزاده حمزه (معصوم) شهر دهدشت اطلاع داد و اظهار داشت: دو سال پیش در موزه ملی ایران باستان "دُری" را دیدم كه محل كشف آن شهر بهبهان ذكر شده بود اما مطالعه و بررسی های تاریخی و معماری نشان می داد این "در" نمی تواند متعلق به بنایی در بهبهان باشد.
وی در تشریح خصوصیت های در مذكور اظهار نمود: كتیبه هایی از سوره «یس» و دعای توبه صحیفه سجادیه و دعای امام زمان (عج) با نقوش گیاهی روی در حك شده و در اطلاعات مربوطه به تاریخ در، قرن پنجم ذكر شده بود. اما اینكه مربوط به چه بنایی است و در چه دوره ای، مشخص نبود. بررسی كتیبه های منقوش بر در نشان داد كه قدمت آن به دوره آل بویه بر می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: با مطالعه و مقایسه بناهای بهبهان مرتبط بودن در با قدمت آثار این شهر بعید به نظر می رسید تا اینكه در كتاب ستارگان پراكنده اسلام زمین، اطلاعات جالبی در مورد امامزاده حمزه و انتقال در آن جهت مرمت در سال ۱۳۲۰ به شهر بهبهان به دست آمد. دُر مذكور بعد از مرمت در بهبهان ابتدا به دارلفنون و سپس به موزه ایران باستان انتقال می یابد. نامه های متولی امامزاده به وزیر فرهنگ وقت را مطالعه كردم این گمان بوجود آمد كه مربوط به امامزاده حمزه در دهدشت باشد.
خزایی با اشاره به ابعاد این در اضافه كرد: ابعاد ۱۱۰ (حروف امجد اسم علی) در ۱۹۷ است كه با اندازه گیری عرض در امامزاده حمزه مشخص شد دقیق ۱۱۰ و همین اندازه بود.
وی در ادامه اضافه كرد: دُر نفیس از مهم ترین آثار دوره آل بویه و از منحصربفردترین دُرهایی است كه طی یك هزار سال پیش كار شده بود. كتیبه تاریخی در چهار مربع اطراف در به دستور آخرین پادشاه ال بویه نوشته شده و از معدود آثار به جای مانده از دوره آل بویه است مقایسه گنبد امامزاده با یك بقعه در ابركوه تشابه معماری دوره ال بویه را تصدیق می كند.
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، خزایی با اشاره به اینكه با كشف دوره تاریخی این در تاریخ بنای امامزاده حمزه دهدشت حداقل ۴۰۰ سال به عقب تر برمی گردد، افزود: نمونه های كتیبه كار شده در حرم حضرت علی (ع) كار شده و نشان از اهمیت و جایگاه این امامزاده دارد.



1398/09/05
20:27:29
5.0 / 5
4858
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , وزارت علوم
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
NeoPedia