NeoPedia
پاسخ محققان كشور؛

آیا اشتغال زنان، رضایت از زندگی زناشویی را بیشتر می كند؟

آیا اشتغال زنان، رضایت از زندگی زناشویی را بیشتر می كند؟

نئوپدیا: پیوند زناشویی بعنوان یكی از پیچیده ترین انواع روابط انسانی دارای چنان توان بالقوه ای در آزادسازی احساسات است كه در كمتر روابط بین فردی دیگری می توان نظیر آنرا یافت. پژوهشگران كشور تأثیر اشتغال زنان را بر ایجاد رضایت در این كانون مهم اجتماعی مورد ارزیابی علمی قرار داده اند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، خانواده، اولین و قدیمی ترین نهاد اجتماعی است كه از پیوند زناشویی زن و مرد ناشی می شود. روانشناسان، خانواده را كانون حفظ سلامت و بهداشت روانی و محل ارضای نیازهای مختلف جسمانی، عقلانی و عاطفی می دانند. به دنبال آغاز زندگی مشترك، متغیرهای فراوانی بر نحوه ارتباط زوجین باهم تأثیر می گذارند كه نحوه رسیدگی به این متغیرها می تواند رضایت یا عدم رضایت زوجین را روابط زناشویی را به همراه داشته باشد. بعضی از این متغیرها شامل فرزندان، درآمد، تحصیلات، اشتغال، بیماری و رضایتمندی جنسی هستند.
در این میان، بگفته پژوهشگران، رضایت از روابط جنسی بعنوان یكی از ابعاد مهم پیوند زناشویی، نه تنها گرمی و شور را برای زوجین به ارمغان می آورد، بلكه ایشان را در مقابل خیلی از بیماری ها حفظ می نماید. روابط جنسی با تأثیر بر افكار و احساسات زوجین می تواند بطور مستقیم و غیرمستقیم، روابط بین آنها را در ابعاد وسیعی تحت الشعاع خود قرار دهد. بدین مدلول كه زوجینی كه دراین زمینه باهم سازگاری داشته و از این بابت خوشحال و مسرور باشند، قادرند به راحتی از خیلی از ناهماهنگی های زندگی خویش چشم پوشی كرده و خیلی از مشكلات روزمره زندگی و اختلافات زناشویی نادیده بگیرند. اما جدا از این بعد مهم، ابعاد دیگری نیز بر رضایت زناشویی مؤثر هستند كه شاغل بودن یا نبودن زن، یكی از مهم ترین آنها است.
در ارتباط با این موضوع، یك مطالعه تحقیقاتی توسط متخصصانی از دانشگاه علوم پزشكی لارستان، دانشگاه علوم پزشكی فسا و دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان انجام شده است كه در آن تأثیر اشتغال زنان بر میزان رضایت از زندگی زناشویی زوجین مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مطالعه مقطعی، ۲۰۲ زوج از شهرستان لار مشاركت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را با كمك پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی عرضه كرده اند.
یافته های این مطالعه نشان میدهد كه زنان خانه دار، بااینكه كمترین رضایت را در بعد مسائل شخصیتی نشان می دهند، ولی ازنظر ابعاد رضایت جنسی، مسائل فرزند پروری و وضعیت كلی زندگی زناشویی، رضایت بیشتری دارند. اما برمبنای همین نتایج، درباب بعد مساوات زن و مرد، زنان شاغل در مراكز غیردولتی رضایت بیشتری را نسبت به زنان خانه دار نشان می دهند. بعلاوه، همسران زنان خانه دار نیز رضایت بیشتری را از زندگی زناشویی گزارش كرده اند.
در این رابطه، فریده یزدان پناه، پژوهشگر دانشكده پزشكی دانشگاه علوم پزشكی لارستان و سایر همكارانش در این پژوهش می گویند: «بر اساس نتایج این پژوهش، میزان رضایتمندی به طوركلی در زنان خانه دار و همسران آنها در مقایسه با زنان شاغل و همسران آنها تفاوت قابل توجهی دارد و زنان خانه دار و همسران آنها از زندگی زناشویی خود رضایت كلی بالاتری را گزارش كرده اند».
به بیان این پژوهشگران، «بر این اساس، زنان خانه دار ازنظر ابعاد رضایت از رابطه جنسی و رضایت از مسائل فرزند پروری و رضایت كلی بیشترین میزان رضایتمندی را داشتند و در ابعاد رضایت از مسائل شخصیتی و مسائل مربوط به مساوات زن و مرد كمترین رضایت را نشان دادند. همچنین، همسران زنان خانه دار در ابعاد رضایت از كارهای اوقات فراغت، رابطه جنسی، فرزند پروری، مسائل خانواده و دوستان و رضایت كلی، بیشترین رضایت را نشان دادند. ازآنجاكه زنان خانه دار می توانند اوقات بیشتری را صرف فرزند پروری و ارتباط با اقوام و دوستان كنند و همین طور اوقات فراغت بیشتری دارند، در این حیطه رضایت بیشتری را گزارش كرده اند».
از یافته های دیگر این پژوهش این بود كه زنان شاغل در مراكز دولتی، بیشترین میزان رضایتمندی در بعد مسائل شخصیتی را تجربه می كنند و در همسران این زنان نیز، بیشترین میزان رضایتمندی در ابعاد مسائل مالی و مسائل شخصیتی دیده می شود».
یزدان پناه و همكارانش اعتقاد دارند: «امروزه رفاه خانواده در جوامع، بسیار مهم بوده و زوجین تمام تلاش خودرا برای این امر مهم انجام می دهند. در این راستا، بنظر می رسد كه زنان، هنگامی كه به استقلال مالی می رسند، آرامش خاطر بیشتری دارند و همین آرامش خاطر، تأثیر بسزایی بر روابط وی با همسر، بچه ها و سایر اقشار جامعه می گذارد كه موجب به وجود آمدن رضایت زناشویی در زندگی می شود. بااین حال و در كنار فایده فوق و دیگر فوایدی كه برای اشتغال زنان متصور است، این نكته را نیز باید در نظر گرفت كه با رفتن زنان از خانه و اشتغال آنان، اصول زندگی سنتی درهم شكسته شده و معایبی را نیز به دنبال دارد كه بایستی در جای خود مورد مداقه قرار گیرد».
این یافته ها در فصل نامه دانشگاه علوم پزشكی جیرفت انتشار یافته اند.




منبع:

1398/10/24
14:04:33
5.0 / 5
4348
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
NeoPedia