NeoPedia
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی مطرح كرد

ریشه كنی بیماری ها و حل مشكلات نظام سلامت با تقویت داده كاوی

ریشه كنی بیماری ها و حل مشكلات نظام سلامت با تقویت داده كاوی

نئوپدیا: معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از ورود به حوزه داده كاوی و تقویت سیستم ثبت اطلاعات در این دانشگاه آگاهی داد.


دكتر افشین زرقی در گفت و گو با ایسنا، ورود به حوزه داده كاوی و تقویت سیستم ثبت اطلاعات بیماران و بیماری ها را از اولویت های دانشگاه عنوان نمود و اظهار داشت: رفع مشكلات و چالش های نظام سلامت، جز با تقویت سیستم های ثبت بیماری امكان پذیر نیست.
وی افزود: باتوجه به تعداد بالای مراجعات به مراكز درمانی، آموزشی و پژوهشی، اگر اطلاعات وارد یك سیستم ثبت مشخص شده و با دیتاهای بین المللی ادغام شود، می تواند به ریشه كنی بیماری ها و رفع مشكل نظام سلامت منجر شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به تاسیس واحد ثبت بیماری در معاونت پژوهشی دانشگاه، اظهار نمود: هم اكنون ۵۳ نظام ثبت بیماری جمع آوری شده كه ۱۰ مورد آن دارای بار بین المللی بوده و از این طریق می توان اطلاعات كیفی سطح بالایی از دل آن استخراج كرد.

ثبت نظام بیماری های سرطان سینه و گوارش در كودكان
او همینطور به چاپ چندین مقاله با ایمپكت نزدیك ۵۰ طی سال قبل اشاره نمود و اظهار داشت: این مقالات بوسیله جمع آوری دیتاهای بسیار بزرگ تولید شد و جمع آوری این اطلاعات در گرو ثبت بیماری هاست كه از دانشگاه شروع شد.
زرقی با اشاره به ستاندن مجوز وزارت بهداشت برای ۲۰ مورد از نظام های ثبت بیماری دانشگاه، اشاره كرد: سایر اطلاعات نیز برمبنای فراوانی بیماری پیگیری شده كه ثبت نظام بیماری هایی مانند سرطان سینه و بیماری گوارشی در كودكان بعضی از آنهاست.
وی با اشاره به جمع آوری علل و عوامل بروز بیماری و سایر اطلاعات مرتبط به آن در نظام های ثبت و نحوه تاثیر آن در ریشه كنی بیماری ها، اظهار نمود: زمانی كه دیتاها بزرگ و نمونه ها زیاد باشد، می توان با بررسی دقیق اطلاعات بیماری و هدف گیری صحیح، بهترین راه درمان و روش مداخله را كشف و اعمال كرد.
زرقی درانتها با اشاره به چالش های نظام سلامت در جامعه، اشاره كرد: با تقویت نظام ثبت داده ها، جمع آوری دیتاها و اطلاعات در سطح گسترده و همین طور شناسایی عوامل بروز بیماری ها می توان در جهت رفع خیلی از این چالش ها گام برداشت.




منبع:

1398/11/01
18:49:49
5.0 / 5
4415
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , پژوهشی , تقویت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
NeoPedia