NeoPedia
توسط محققان كشور؛

ربات گیرنده جوندگان هوشمند ساخته شد

ربات گیرنده جوندگان هوشمند ساخته شد

به گزارش نئوپدیا محققان در یك شركت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت ربات رت گیر هوشمندی شدند كه می توان با استفاده از آن و بدون سموم شیمیایی انواع جونده ها و موشها را نابود كرد.



علیرضا مسعودی نژاد عضو هیئت علمی دانشكده بهداشت و محیط زیست دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در یك شركت دانش بنیان در زمینه تولید تجهیزات رباتیكی در رابطه با پزشكی و محیط زیست فعالیت می نماییم.
وی با اشاره به اینكه در این شركت موفق به طراحی و ساخت دستگاه رباتیك تله موش هوشمند شدیم، تصریح كرد: دستگاه تله دارای بخش تولید فرمان جلب كننده است كه توسط یك دستگاه مولد گرما تبخیر و از فاز مایع به بخار تبدیل گشته و از راه لوله خارجی به بیرون از محفظه منتقل می شود.
مسعودی نژاد با اشاره به اینكه این دستگاه دارای لوله جلب كننده است، بیان نمود: این لوله فرمان جلب كننده را در محوطه اطراف دستگاه تله پخش كرده و سبب جلب موش های اطراف به طرف درب ورودی می شود.
وی افزود: این دستگاه دارای بخش دریچه خودكار است كه بعد از ورود موش به محفظه، بسته شده و اجازه بیرون رفتن موش را از دستگاه نمی دهد.
مدیر این شركت اظهار داشت: دستگاه دارای محفظه ای است كه بعد از دریافت سیگنال ورود موش به صورت خودكار به داخل محفظه مایع كشنده فرو برده می شود بدین سان با عنایت به بدنه سوراخ دار این محفظه پیكر موش به صورت كامل در درون مایع غوطه ور و جریان تنفسی و همینطور ضربان قلب جونده را مبتلا به اختلال شدید می كند. این اتفاق سبب می شود در كسر ثانیه ضربان قلب متوقف و جریان تنفس كاملاً قطع شود.
وی افزود: سپس در این دستگاه بخش محفظه كه بعد از كشته شده موش مجدداً از درون مایع كشنده خارج شده و در جهت بازوی حركتی قرار می گیرد كه این بازو جسد موش را به طرف كشوی تخلیه حركت داده و جسد موش به داخل آن هدایت می شود.
وی با اشاره به اینكه نمونه نیمه صنعتی تله موش هوشمند ساخته شده است، تصریح كرد: از این تله موش می توان در سیلوهای گندم. برنج، انبار، رستوران، معابر و … بهره برد.
وی با اشاره به مزایای استفاده از تله موش هوشمند اظهار داشت: این سیستم بدون آلودگی، بدون مواد شیمیایی و به صرفه است كه با ولتاژ برق موش ها را خشك می كند.
مسعودی نژاد عنوان كرد: در روش های معمول برای از بین بردن جونده هایی مانند موش، از طعمه ای استفاده می شود كه سموم ضد انعقادی هستند و پس از مصرف بدن موش از داخل خونریزی می كند، متلاشی می شود و در نهایت می میرد. این مساله سبب می شود وقتی طعمه را می خورد به داخل سیلوهای برنج گندم و … برود آلودگی های احشایی را وارد مواد غذایی كند اما با استفاده از تله موش، جونده با ولتاژ برق خشك می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: موش به رطوبت و غذا نیاز دارد و شبگرد است و معمولاً در كانال ها و انبارها پنهان می شوند؛ زمانیكه این موش ها به چشم انسان دیده می شوند یعنی جای كافی برای آنها وجود ندارد و جمعیت شان زیاد شده است؛ ازاین رو استفاده از تله موش هوشمند می تواند بدون ایجاد آلودگی، از تعداد آنها بكاهد.
وی تصریح كرد: شهرداری می تواند مخاطب دستگاه باشد تا موش های شهر را كه به سطح زمین طغیان كرده اند را نابود كند.
به گزارش نئوپدیا به نقل از مهر، این شركت دانش بنیان وابسته به مركز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در جهت تحقیقات دوساله در محیط آزمایشگاه آن مركز و مطالعات میدانی نسبت به ساخت و فروش این دستگاه اقدام نموده است.

1398/11/04
16:00:07
5.0 / 5
4312
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , شركت
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
NeoPedia