NeoPedia
توسط ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی؛

توسعه ابزارهای نوین و تركیبی تحریك غیرتهاجمی مغز حمایت می شوند

توسعه ابزارهای نوین و تركیبی تحریك غیرتهاجمی مغز حمایت می شوند

به گزارش نئوپدیا ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی از توسعه ابزارهای نوین و تركیبی تحریك غیرتهاجمی مغز حمایت می كند.



به گزارش نئوپدیا به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، طراحی و ساخت سیستم های تحریك غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز بعنوان یكی از گام های ستاد در حوزه در رابطه با تحریك مغز است كه با عنایت به منابع نیروی انسانی، مراكز تخصصی، مراكز فناوری و زیرساخت های مناسب موجود در كشور هدف گذاری شده است.
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در تدوین این سیاست و راهبرد، دستیابی به دستاوردهایی همچون توسعه فناوری تحریك غیرتهاجمی و عمقی مغز بعنوان ابزارهایی برای پژوهش در علوم شناختی و برای كاربردهای عام نظیر توانمندسازی شناختی، توسعه پژوهش بر روی مرزهای دانش و فناوری، تربیت نیروی انسانی متخصص و همینطور جهت دهی به فعالیتهای تخصصی غیرهمگرا، ایجاد شرایط مناسب حضور قوی در عرصه بین المللی در زمینه های مختلف پژوهشی، صنعتی، و كاربردی را مورد توجه قرار داده است.
ستاد توسعه علوم شناختی در جهت تحقق این گام و برپایه برنامه ریزی انجام شده، از نیمه دوم سال ۹۸ مبادرت به برگزاری چالش طراحی و ساخت یك سیستم تحریك غیر تهاجمی نواحی عمیق مغز در كشور كرده است تا با مشاركت شركت های دانش بنیان، اساتید و پژوهشگران دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، مخترعان و گروه های دانشجویی زمینه برای توسعه این فناوری فراهم و ایده و نوآوری ها با سرعت بیشتری در راه تولید محصول قرار گیرند.
مطالعات انجام شده در سال های اخیر، تحریك سلول های عصبی مغز با روش های مختلف غیرتهاجمی شامل تحریك الكتریكی، الكترومغناطیسی، نوری، و فراصوتی را بعنوان چاره هایی با ارزش برای بهبود اختلالات حركتی ناشی از سكته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن و سایر موارد مشابه پیشنهاد كرده است.
این چالش فرصتی است تا روشی جایگزین تحریك تهاجمی مغز شود كه مبتنی بر كاشت پروب درون مغز طی یك عمل جراحی است. در روش غیر تهاجمی علاوه بر حذف خطرات ناشی از فرآیند جراحی و كاهش صدمات و عوارض جانبی، می توان نواحی مورد نظر را به صورت غیرتهاجمی تحریك كرد.
فعالیت در حوزه ساخت ابزارهای تحریك غیرتهاجمی مغز، می تواند اقدامی نویدبخش برای افزایش كیفیت زندگی بیماران باشد، به علاوه استفاده از این روش ها، در كاربردهای تحقیقاتی، مانند مطالعه عملكرد مغز هم بسیار پرارزش است.
با توجه به هزینه مناسب، امكان دسترسی به ایمنی قابل قبول این روش ها، و از همه مهم تر امكان پیاده سازی مدارهای مرتبط با عنایت به ظرفیت ها و پتانسیل های فنی و مهندسی داخل كشور، می توان به ساخت دستگاه هایی برای تحریك غیرتهاجمی و عمقی مغز اقدام نمود.

1399/01/24
22:41:11
5.0 / 5
3161
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
NeoPedia