NeoPedia

تأثیر بازبرنامه ریزی اپی ژنتیكی سلول های سرطان لوزالمعده بر كاهش تومورزایی آنها

تأثیر بازبرنامه ریزی اپی ژنتیكی سلول های سرطان لوزالمعده بر كاهش تومورزایی آنها

نئوپدیا: پژوهشی كه بمنظور شناخت قطعی تغییرات اپی ژنتیكی منجر به تومورزایی در سلول های سرطانی با همكاری پژوهشگران پژوهشگاه رویان، مركز تحقیقات ملی سرطان اسپانیا و دانشگاه سیدنی استرالیا انجام شده نشان می دهد، بازبرنامه ریزی اپی ژنتیكی سلول های سرطان پانكراس (یا سرطان لوزالمعده)، تومورزایی آنها را می كاهد.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، سرطان سلول های مجاری پانکراس (Pancreatic ductal adenocarcinoma) بر اثر انباشت تغییرات چندگانه ژنتیکی در سلول ها ایجاد می شود. با وجود این، بروز سرطان در سلول ها به تغییرات اپی ژنتیکی نیز وابسته است.
به بیان ساده، اپی ژنتیک تنظیماتی است بر سطح ماده ژنتیک که بیان یا عدم بیان ژن ها را تنظیم می کند. بمنظور شناخت قطعی تغییرات اپی ژنتیکی که منجر به تومورزایی در سلول های سرطانی می شود، دکتر مرضیه ابراهیمی، ریحانه خوش چهره، دکتر الکساندرا آیچر و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، مرکز تحقیقات ملی سرطان اسپانیا و دانشگاه سیدنی استرالیا، طی پژوهشی از تکنولوژی بازبرنامه ریزی سلول ها برای معکوس کردن تغییرات اپی ژنتیکی استفاده کردند.
در این پژوهش از سه روش برای بازبرنامه ریزی سلول های سرطانی مجاری پانکراس در شرایط آزمایشگاهی استفاده شد؛ ۱. انتقال عوامل یاماناکا به سلول ها با کمک ویروس، ۲. انتقال عوامل پرتوانی در سطح ژن یا به کمک میکروRNA ها یا ۳. استفاده از انتقال دهنده های اپی زومال بعنوان روشی مطمئن تر بدون اختلاط با ماده ژنتیکی سلول. صحت باز برنامه ریزی به وسیله رنگ آمیزی ایمنی، رنگ آمیزی با آلکالین فسفاتاز و سنجش ژن (Real Time PCR) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی oncogene به چاپ رسیده است، نشان داد، القا به وسیله انتقال دهنده های اپی زومال موثرترین روش برای بازبرنامه ریزی سلول های سرطانی مجاری پانکراس و سلول های فیبروبلاستی (به عنوان گروه کنترل) است.
نتایج این پژوهش نشان می دهد، سلول های حاصل از بازبرنامه ریزی از نظر عملکرد کاملا با سلول های والد خود متفاوتند و سرطان زایی آنها، چه در شرایط آزمایشگاهی و چه در بدن حیوان مدل، به شدت کاهش یافته است.
طبق اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، از آنجائیکه تغییرات اپی ژنتیک درست کم علت قسمتی از تومورزایی و تهاجمی بودن سلول های سرطان پانکراس است، یافته های این پژوهش نشان میدهد استفاده از تعدیل کننده های اپی ژنتیکی می تواند وضعیت خطیر مبتلایان به سرطان پانکراس را کم کند.




منبع:

1399/02/05
20:47:49
5.0 / 5
3167
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
NeoPedia