NeoPedia
رئیس دانشگاه تهران:

محتوای آموزشی دانشگاه ها قدیمی است و به روز نیست، در پژوهش خیلی خوب عمل كرده ایم

محتوای آموزشی دانشگاه ها قدیمی است و به روز نیست، در پژوهش خیلی خوب عمل كرده ایم

به گزارش نئوپدیا رئیس دانشگاه تهران از برنامه این دانشگاه برای به روزرسانی محتوای آموزشی دانشجویان اطلاع داد و اظهار داشت: ما در خیلی از حوزه ها همچون پژوهش خیلی خوب عمل كرده و می نماییم با اینكه شبكه سازی ها و فعالیت های بین المللی در این زمینه محدود است اما در پژوهش به شیوه های نوین آشنا هستیم و بهترین ها را جذب می نماییم. این در شرایطی است كه در آموزش همچنان شیوه قدیمی را پیش گرفتیم و محتوای مطالب آموزشی به روز نیست.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، دكتر محمود نیلی احمدی آبادی امروز (دوشنبه ۲۶ آذر) در بیست وهفتمین جشنواره پژوهش و فناوری كه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار گردید با تاكید بر این كه امروزه با مشكل پیاده سازی دستاوردهای پژوهشی در كشور مواجه هستیم، اظهار نمود: با اینكه خوشبختانه فرهنگ پژوهش در شرایط فعلی تا حدودی در كشور پیشرفت كرده اما انتظار داریم تاثیرات آن بیشتر شود و ما بتوانیم دستاوردهای ناشی از پژوهش را در سطح جامعه پیاده سازی نماییم كه البته برگزاری جشنواره هایی نظیر پژوهش و فناوری فرصت خوبی برای مرور برنامه ها و سیاست های این عرصه به حساب می آید چون كه امكان گفت وگوهایی را كه می تواند در آینده دانشگاه ها تاثیر گذار شود را فراهم می آورد.

وی در ادامه با تاكید بر این كه ادبیات جدیدی در عرصه ی دانشگاه ها و سیاست گذاری های این مراكز در جهان شكل گرفته است، اظهار داشت: همان گونه كه تكنولوژی شرایط زندگی ما را تغییر داده است در شرایط فعلی ادبیات جدیدی هم در عرصه فعالیت های دانشگاهها بوجود آمده است كه این ادبیات از لحاظ تنوع بسیار بی نظیر است، به گونه ای كه ما از دانشگاههای نسل اول به نسل ۳ و ۴ كه نوعی از دانشگاههای كارآفرین و دارای مسئولیت اجتماعی هستند رسیدیم و بزودی هم به دانشگاه نسل پنجم دست خواهیم یافت.

رئیس دانشگاه تهران همینطور بین المللی سازی را بعنوان مهمترین هدف دانشگاههای فعلی عنوان نمود و اظهار داشت: هم اكنون دانشگاههای جهان و همچون دانشگاههای ایران به شیوه های مختلف فعالیت های خویش را در عرصه های بین المللی توسعه می دهند. ضمن این كه از ماموریت های دیگر خود نظیر مسئولیت اجتماعی آموزش و پژوهش هم غافل نیستند.

به گفته ی نیلی هم اكنون دانشگاه های جهان بر مبنای معیارها و شاخص های مختلف رده بندی شدند اما این رده بندی ها تا چند دهه گذشته مفهوم و معنایی نداشت و بیشتر رده بندی دانشگاه ها در كشور آمریكا متمركز بود و ما در سایر كشورها شامل اروپا و غیره شاهد این رده بندی نبودیم اما وضعیت فعلی سبب شده است كه امروز دانشگاه ها به یكدیگر دسترسی پیدا كنند و هر استاد هم ارزش گذاری دانشگاه های مختلف را بداند.

رئیس دانشگاه تهران همینطور در بحث رده بندی دانشگاهها، باید مراقب این امر شد كه ضمن موفقیت تنظیم سیاست ها و برنامه های بیشتر برای موفقیت روز افزون، در عرصه های مختلف توسعه خویش را هم متوقف نكنیم. ازاین رو ما نمی توانیم از رده بندی های علمی جهانی كناره گیری نماییم اما سیاست های ما باید در جهت بهبود و حفظ جایگاه دانشگاه در این رده بندی ها باشد.

به گفته وی خوشبختانه هم اكنون دانشگاه تهران در خیلی از رده بندی های جهانی همواره رتبه های یكم یا دوم كشور را كسب می كند. با اینكه تا دستیابی به توانمندی های اصلی فاصله داریم و ما ظرفیت های بیشتری برای موفقیت های بیشتر در عرصه های داخلی و حتی خارجی داریم.

رئیس دانشگاه تهران بر لزوم سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی این دانشگاه تصریح كرد و اظهار داشت: باید نیروی انسانی به عنوان یك سرمایه مهم و تاثیر گذار همواره مورد توجه سیاست های دانشگاه قرار بگیرد و آموزش به این نیروها باید جدی تلقی شده و همیشه باید یافته های بشر از نسلی به نسل دیگر منتقل شود اما نكته مهم این است كه محتوا و شیوه این آموزش ها در شرایط فعلی تغییر كرده و ما هم باید بر مبنای شیوه ها و متدهای نوین آموزش های خویش را عرضه بدهیم.

نیلی با تاكید بر این كه به روز سازی محتوای آموزش دانشگاه ها با كندی پیش می رود، از برنامه دانشگاه تهران برای به روز سازی محتوای آموزش و تبیین این مطالب در آینده نزدیك اطلاع داد و اظهار داشت: این بازبینی ها با رویكرد نوآوری و اشتغال محوری مورد بررسی قرار می گیرد. ضمن این كه تلاش می نماییم دوره های كهاد را هم در دانشگاه اجرایی نماییم و علاوه بر آن دانشجویان این اختیار را داشته باشند كه واحدهای اختیاری خویش را به انتخاب خود از واحدها یا گروه های دیگر جذب نماید.




1397/09/26
15:29:39
5.0 / 5
4408
تگهای خبر: بین المللی , پژوهش , پژوهشی , دانشگاه
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
NeoPedia