NeoPedia
بر اساس نتایج یك پژوهش مطرح شد

تاثیر عصاره گندم بر درمان ناباروری

تاثیر عصاره گندم بر درمان ناباروری

گندم، از زمان اهلی شدن در منطقه بین النهرین تاکنون، علاوه بر آن که غذای اصلی خیلی از مردم را ایجاد کرده، تأثیرات جانبی زیادی نیز داشته است. پژوهشگران کشور، بر تأثیر عصاره این گیاه باستانی در مقابله با ناباروری تاکید کرده اند.


به گزارش نئوپدیا به نقل از ایسنا، اهمیت باروری و مسائل مربوط به آن، بعنوان مهم ترین عامل مؤثر تغییردهنده اندازه جمعیت، سبب شده تا مطالعه در مورد این مساله و مسائل ضمیمه آن روزبه روز افزایش یابد. بی گمان خانواده، اصلی ترین نهاد اجتماعی، بنیادی ترین عنصر جامعه و بستر ایجاد و رشد خیلی از ارزش هاست. به شکلی که عموم صاحب نظران بزرگ، خانواده را جزئی از نظام کلی جامعه و در رابطه تنگاتنگ با آن می دانند و پیشرفت خانواده را در جهان می جویند. در این راستا، اصل باروری و تولد فرزندان از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردارست.
اما وجود هرگونه مشکلی در ساختار یا عملکرد دستگاه تولید مثلی می تواند منجر به نازایی شود و جدا از مشکلات شخصی برای خانواده ها، پتانسیل توسعه کمی جمعیت را با اشکال مواجه گرداند. بگفته متخصصان، عوامل اصلی ایجادکننده نازایی در زنان عبارت اند از اختلال های تخمک گذاری و عوامل لوله ای. روش های درمان نازایی نیز برحسب عامل نازایی متفاوت هستند و شامل استفاده از داروهای خوراکی، داروها و هورمون های خوراکی، داروها و هورمون های تزریقی و اعمال جراحی هستند.
در این راستا استفاده از مواد طبیعی نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردارست.
در امتداد گسترش استفاده از مواد طبیعی یاد شده، گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد مطالعه ای را انجام داده اند که در آن اثر عصاره گندم بر میزان هورمون های جنسی و باروری مورد بررسی واقع شده است.
در این مطالعه که با بهره گیری از موش های آزمایشگاهی بعنوان جانوران مدل انجام شده است، دوزهای مختلف عصاره هیدروالکلی گندم بوسیله تزریق به موش ها، بررسی شدند و سپس تأثیر این ماده روی ابعاد مختلف باروری آنها ارزیابی شد.
نتایج این بررسی ها نشان داد که عصاره گندم، این گیاه باستانی ارزشمند، موجب افزایش قابل توجه در میزان هورمون های جنسی زنانه شامل پروژسترون، استروژن، LH و FSH می شود.
درباب این نتایج، مریم طهرانی پور، محقق گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و همکارانش اعلام نموده اند: «به نظر می رسد که استفاده از عصاره هیدروالکلی گندم سبب افزایش سطح هورمون پروژسترون، استروژن، LH و FSH می شود. احتمالاً ترشح زیاد هورمون LH، موجب افزایش سطح هورمون FSH، فعال شدن آپلن و به دنبال آن زنجیره تولید پروژسترون از سلول های جسم زرد می گردد».
بگفته آنها، «به احتمال زیاد، خاصیت آنتی اکسیدانی گروه توکوفرول ها که در جوانه و سایر محصولات حاوی گندم یافت می شوند، فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز که یک اثر محافظتی در مقابل لطمه تخمدان دارد را بیشتر می کند. با افزایش فعالیت این آنزیم ها لطمه تخمدان ناشی از استرس اکسیداتیو کاهش یافته و در نتیجه سطح هورمون استروژن بالا می رود».
این نتایج جالب توجه که تأثیر گیاه پرکاربرد گندم را در حفظ باروری زنان و تقویت آن نشان می دهند، در نشریه «پژوهش در پزشکی» وابسته به دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتشار یافته اند.



1399/10/02
14:14:12
5.0 / 5
1148
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگران , تقویت , تولید
این مطلب نئوپدیا را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
NeoPedia